Nαι, μπορείς να γυμναστείς και στις διακοπές

Πήγες διακοπές και δεν θες να χάσεις την επαφή σου με τη γυμναστική; Μην αγχώνεσαι. Υπάρχει τρόπος.
Nαι, μπορείς να γυμναστείς και στις διακοπές

Αν ο τίτλος σου προκάλεσε ζαλάδα, τότε μην ανησυχείς, σε καταλαβαίνουμε απόλυτα. Οι διακοπές σου είναι ιερές και δεν υπάρχει λόγος να γυμναστείς κατά τη διάρκειά τους αν δεν το θέλεις.

Αν όμως έχεις την καλή διάθεση και θες να κρατηθείς σε φόρμα τις δύο (ή και τρεις ή και παραπάνω, μα καλά πόση άδεια πήρες;;;) εβδομάδες που θα λείπεις, τότε έχουμε μερικές απλές και ωραιότατες προτάσεις για διακοπές μετά άσκησης.

Στην παραλία, για παράδειγμα, μπορείς να παίξεις ρακέτες κάπου απόμερα για να μην σπας τα νεύρα των λουόμενων. Είναι μια ωραιότατη αερόβια άσκηση, η οποία μπορεί να γίνει πολύ πιο έντονη αν αυξήσεις την ένταση ήτοι τη δύναμη και τα «καρφιά». Προσοχή μόνο στο μπαλάκι για να μην σπας τα μπαλάκια των υπολοίπων.

Μετά υπάρχει το αγαπημένο κολύμπι. Σταθερή αξία καλοκαιρινής γυμναστικής, αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις για να μείνεις σε φόρμα στις διακοπές, δυναμώνοντας παράλληλα το καρδιαγγειακό και το μυϊκό σου σύστημα. Ξεκίνα με πενήντα μέτρα ελεύθερο σε μέτρια ένταση και ένα λεπτό ξεκούραση, και επανάλαβε για 5-10 φορές ανάλογα το επίπεδό σου.

Τέλος, μην υποτιμάς το περπάτημα, είναι σταθερή αξία και αν το επιχειρήσεις στην αμμουδιά ή το νερό μπορεί να γίνει πιο ζόρικο και απαιτητικό. Εναλλακτικά, το τρέξιμο στην παραλία είναι εξίσου καλή επιλογή – αν και πιο απαιτητική – και μπορείς να το κάνεις πιο ενδιαφέρον χρησιμοποιώντας διαλειμματικό μοτίβο ήτοι 200 μέτρα τρέξιμο/100 μέτρα περπάτημα για 5-10 γύρους.

Αν πάλι θες κάτι πιο δυναμικό με μοναδικό εξοπλισμό το σώμα σου, τότε δοκίμασε κάποιου είδους κυκλική προπόνηση με ασκήσεις ενδυνάμωσης. Βρες έναν χώρο στο ξενοδοχείο ή σε εξωτερικό χώρο, και φτιάξε το δικό σου κυκλικό πρόγραμμα συνδυάζοντας ασκήσεις για τον πάνω κορμό (pushups σε διάφορες παραλλαγές, βυθίσεις για τρικέφαλους) και τα πόδια (προβολές, squat, επιτόπια άλματα).

Για παράδειγμα, μπορείς να ξεκινήσεις με 10 λεπτά χαλαρό τρέξιμο στην παραλία, μετά να κάνεις 10 με 20 επαναλήψεις σε μια άσκηση για τα πόδια, 10 με 15 επαναλήψεις σε μια άσκηση για τον πάνω κορμό και μία άσκηση για κοιλιακούς για 20 με 25 επαναλήψεις (ροκανίσματα, άρσεις ποδιών, πλάγιες στροφές κορμού). Κλείνεις τον κύκλο με μισό ή 1 λεπτό με μια άσκηση άλματος (π.χ. jumping jacks), ξεκουράζεσαι για 2-3 λεπτά και επαναλαμβάνεις για άλλες 2-3 φορές.

Δες εδώ μερικές απλές ασκήσεις για παραλία και στο βίντεο μια ολοκληρωμένη κυκλική προπόνηση εξωτερικού χώρου από την personal trainer Τόνια Γουνιτσιώτη. 



Αν πάλι είσαι από εκείνους που δεν θα διστάσουν να κλείσουν ξενοδοχείο που έχει γυμναστήριο, ή πήρες μαζί σου λάστιχα ή/και αλτήρες γιατί έτσι ρολάρεις, τότε αφ’ ενός σε συγχαίρουμε για τη θέλησή σου, αφ’ ετέρου έχουμε μερικές ακόμα προτάσεις κυκλικής προπόνησης με εξοπλισμό ενδυνάμωσης (αλτήρες, λάστιχα) για να κάψεις τις θερμίδες από τα τηγανιτά καλαμαράκια και τις πατάτες.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v