Πριν την παραλία: Τα must do (;) του καλοκαιριού

Στο In2life μύρισε καλοκαίρι! Γι'αυτό και εμείς μαυρίζουμε, αποτριχωνόμαστε, περιποιούμαστε τον εαυτό μας και είμαστε έτοιμοι να κατακτήσουμε τις παραλίες, με τη βοήθεια εννέα εξειδικευμένων κέντρων solarium και αισθητικής.
Πριν την παραλία: Τα must do (;) του καλοκαιριού
Ετοιμαστήκατε για την παραλία; Όχι ακόμα; Και πώς θα δοκιμάσετε τα καινούργια σας μαγιό αν δεν έχετε πάρει πρώτα λίγο χρωματάκι και αν δεν έχετε φροντίσει να αποτριχωθείτε πλήρως; Δεν είμαστε φανατικοί του solarium, έχουμε άλλωστε μιλήσει και στο παρελθόν για τις βλαβερές συνέπειες που ενδεχομένως να επιφέρει η μακροπρόθεσμη χρήση του στο δέρμα, αλλά δύο τρεις τόνοι σκουρότερο δέρμα, όπως και να το κάνουμε προσδίδουν γοητεία. Όσο για την αποτρίχωση… ούτε λόγος! Για τις κυρίες επιβάλλεται για τους κυρίους απλά συνιστάται.

Τι θα χρειαστείτε; Λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας, για μερικές συνεδρίες, και ένα χαμηλό σχετικά χρηματικό ποσό που δεν θα λυπηθείτε καθόλου να ξοδέψετε, μόλις δείτε τα αποτελέσματα. Αναζητήσαμε τα πλέον εξειδικευμένα κέντρα αισθητικής που μπορούν να σας παρέχουν τις παραπάνω, καθώς και πολλές ακόμα υπηρεσίες, και σας τα παρουσιάζουμε.

Solarium
* Sunshine Solarium: Πρόκειται για την πρώτη αλυσίδα καταστημάτων παροχής υπηρεσιών τεχνητού μαυρίσματος και πώλησης συναφών κρεμών, η οποία μετρά ήδη 10 χρόνια λειτουργίας και περί τα 30 καταστήματα εντός και εκτός Ελλάδος, 10 εκ των οποίων βρίσκονται στην Αττική (οι ακριβείς διευθύνσεις στο site της εταιρίας). Σε κάθε κατάστημα υπάρχουν δύο ειδών μηχανήματα, δηλαδή όρθια και ξαπλωτά, τα οποία με τη σειρά τους χωρίζονται ανάλογα με την ένταση του μαυρίσματος που επιδέχεται το δέρμα του καθενός. Έτσι, για πολύ λευκά δέρματα που καίγονται εύκολα συνιστάται το ελαφρύ μηχάνημα, για πιο σταρένιες επιδερμίδες υπάρχει το μέτριο και για σκούρα δέρματα το δυνατό. Οι συνεδρίες μπορεί να είναι 8λεπτες, 12λεπτες ή 16λεπτες και το κόστος της κάθε μίας είναι 8 ευρώ, 12 ευρώ ή 16 ευρώ αντίστοιχα. Οικονομικότερα, ωστόσο, είναι τα πακέτα που προσφέρει η εταιρία. Με 40 ευρώ, λοιπόν, μπορεί να αγοράσει κανείς 60 λεπτά χρόνο και να τον μοιράσει σε όσες συνεδρίες επιθυμεί, ενώ με 50 ευρώ ο χρόνος αυξάνεται στα 80 λεπτά. Σε κάθε περίπτωση, αν επιθυμείτε κάποια συνεδρία θα πρέπει να κλείσετε πρώτα ραντεβού.

* Exotic Tan Solarium: Η εταιρία διαθέτει δύο υποκαταστήματα, στην Καλλιθέα και το Χαλάνδρι (οι διευθύνσεις στο site της εταιρίας), και έναν αριθμό υπερσύγχρονων μηχανημάτων solarium, όπως το πρωτοποριακό Ergoline 950, που διαθέτει μεγάλο αριθμό προγραμμάτων, ανάλογα με τις ανάγκες σας, αλλά και ευχάριστο περιβάλλον με μουσική και δυνατότητα επικοινωνίας με τον εξωτερικό χώρο της αίθουσας. Η τιμή του ξεκινά από 50 ευρώ για τα 28 πρώτα λεπτά και αυξάνεται ανάλογα με το χρόνο. Για πιο… χρυσαφένιο μαύρισμα συνιστάται το Megasun T200 Blue, το οποίο διαθέτει τις ίδιες λειτουργίες με το προηγούμενο, ενώ η τιμή του ξεκινά από 50 ευρώ για τα 57 πρώτα λεπτά. Μπορείτε πάντως να επιλέξετε και κάποια από τις συνδρομές της εταιρίας: Η μηνιαία χρεώνει 160 ευρώ για απεριόριστες επισκέψεις σε όλα τα μηχανήματα και η τρίμηνη ανεβαίνει στα 294 ευρώ.

* Tansy Wellness Spa: Τα πρωτοποριακά κέντρο ευεξίας Tansy Wellness Spa, στο Χαλάνδρι, ξεχωρίζει για τις μοναδικές του θεραπείες σώματος και προσώπου, τις πλέον εξελιγμένες υδροθεραπείες αλλά και τα σεμινάρια yoga. Πρόσφατα το κέντρο απέκτησε και το solarium νέας γενιάς, HPO, ένα έξυπνο σύστημα υγιεινού μαυρίσματος που μετρά τις ακτίνες UVA-UVB και τις εκπέμπει αυτόματα ανάλογα με το σωματότυπο του κάθε χρήστη, ρυθμίζοντας έτσι το χρόνο ηλιοθεραπείας για να αποφεύγονται τυχόν προβλήματα. Το μηχάνημα, μάλιστα, είναι ειδικό για ανθρώπους με πανάδες εξαιτίας του ήλιου, ενώ προσφέρει ιδιαίτερη ελευθερία κινήσεων αφού είναι ανοιχτό και από τις 4 πλευρές του, τη στιγμή που ο χρήστης απολαμβάνει χαλαρωτική μουσική σε ένα δροσερό περιβάλλον. Η τιμή του HPO είναι 15 ευρώ, οι 6 επισκέψεις είναι στα 70 ευρώ και οι 10 στα 100 ευρώ. Αξίζει, τέλος, να αναφέρουμε ότι στο Tansy Wellness Spa παρέχονται και υπηρεσίες αποτρίχωσης με ζεστό κερί και ταινίες ή με κερί που παγώνει, οι οποίες κοστολογούνται στα 32 ευρώ για ολόκληρο πόδι, 42 ευρώ για πόδι και μπικίνι, 20 με 40 ευρώ για πλάτη, 9 ευρώ για στήθος και 12 ευρώ για μασχάλη.

Tansy Wellness Spa: Λεωφόρος Πεντέλης 20, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6838008.

* Salus per Aqua: Ένα εξειδικευμένο κέντρο θαλασσοθεραπείας, όπως το Salus per Aqua, δε θα μπορούσε να μη διαθέτει και το απαραίτητο -πριν τη θάλασσα- solarium, για να ένα ομοιόμορφο και γρήγορο μαύρισμα. Για καλύτερο αποτέλεσμα, άλλωστε, το κέντρο προτείνει να προηγηθεί πίλινγκ σώματος με ειδικά άλατα και αιθέρια έλαια. Το κόστος του solarium για μία μεμονωμένη συνεδρίαση είναι στα 13 ευρώ, για 6 συνεδρίες στα 72 ευρώ και για 12 συνεδρίες στα 132 ευρώ. Παράλληλα, το κέντρο παρέχει και υπηρεσίες αποτρίχωσης προσώπου με φωτόλυση, ηλεκτρική αποτρίχωση, βιολογική αποτρίχωση αλλά και αποτρίχωση με κρύο κερί για το σώμα, το κόστος της οποίας είναι στα 25 ευρώ για μηρούς και μπικίνι, 15 ευρώ στις μασχάλες, ενώ για τους άνδρες είναι 25 ευρώ αντίστοιχα για την πλάτη και το στέρνο.

Salus per Aqua: Ιπποκράτους 5, Μαρούσι, τηλ. 210 6839817.

* Holmes Place: Αν είστε ήδη μέλος του πολυτελέστερου club ευεξίας και αναζωογόνησης στην Αττική, μπορείτε να απολαύσετε και τις υπηρεσίες του solarium με μόνο 5 ευρώ ανά συνεδρία. Αν όχι, τότε θα πρέπει πρώτα να γίνετε μέλος πληρώνοντας είτε 82,50 ή 120 ευρώ μηνιαίως, συνδρομή με την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλες τις παροχές του club, και έπειτα να αγοράσετε επιπλέον χρόνο για το solarium. Το Holmes διαθέτει, μεταξύ άλλων, και ένα όμορφο χώρο Spa.

Holmes Place: Athens Club: Εμπορικό Κέντρο City Link, Βουκουρεστίου και Σταδίου 4, τηλ. 210 3259400. Maroussi Club: Εμπορικό Κέντρο Αίθριο, Αγ. Κωνσταντίνου 40, τηλ. 210 6196791-2.

Αποτρίχωση
* Κέντρο Laser – Αποτρίχωσης του Μητέρα: Στη μαιευτική-γυναικολογική κλινική Μητέρα υπάρχει ένα πρότυπο κέντρο Laser – Αποτρίχωσης, όπου παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε γυναίκες και άνδρες, για αισθητικούς και θεραπευτικούς λόγους. Η αποτρίχωση γίνεται με laser και αποτελεί την πλέον ασφαλή και σίγουρη μέθοδο για τη σταδιακή μείωση της τριχοφυΐας. Αν αποφασίσετε να προχωρήσετε στη συγκεκριμένη μέθοδο θα πρέπει πρώτα να κλείσετε ένα δωρεάν ραντεβού με το γιατρό που θα σας αναλάβει, ο οποίος θα σας ενημερώσει για το laser, θα εξετάσει την τρίχα σας και θα σας προτείνει τη συχνότητα και την ένταση της αποτρίχωσης, καθώς και το κόστος της. Εντελώς ενδεικτικά μπορούμε να πούμε πως η κάθε συνεδρία για αποτρίχωση με laser στην πλάτη ενός άνδρα ανέρχεται στα 320 ευρώ, αλλά σε κάθε περίπτωση υπάρχει κάποια έκπτωση μετά από έναν αριθμό συνεδριών.

Μητέρα: Λεωφ. Κηφισίας & Ερυθρού Σταυρού 6, Μαρούσι, τηλ. 210 6869000.

* Kapositas Hair Removal: Ο έμπειρος στις αποτριχώσεις με laser, πλαστικός χειρούργος, κ. Νώντας Καποσίτας, ακολουθεί εδώ και έξι χρόνια ένα πρόγραμμα αποτρίχωσης, χρησιμοποιώντας την τελευταία γενιά laser, με σύστημα ψύξης και μεγάλη επιφάνεια σάρωσης, η οποία εξασφαλίζει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Για να επιτευχθεί η διαδικασία, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε αποτρίχωση με laser, θα πρέπει να αποφευχθεί η έκθεση στον ήλιο για λίγο διάστημα πριν την αποτρίχωση και να μειωθεί το ύψος της τρίχας στην περιοχή που θέλουμε να αποτριχωθεί. Για ένα τελειωτικό αποτέλεσμα απαιτούνται περί τις 6 συνεδρίες, ανάλογα βέβαια και με την πυκνότητα των τριχών. Το κόστος της κάθε συνεδρίας εξαρτάται από την περιοχή και τον αριθμό των συνεδριών, ενδεικτικά όμως μπορούμε να αναφέρουμε ότι μία μέση επιφάνεια (κάτω από τον βραχίονα, πρόσωπο, μπικίνι) θα σας κοστίσει περί τα 200 ευρώ, μία μεγάλη επιφάνεια (βραχίονας, αντιβράχιο, κάτω μέρος πλάτης και ανδρικό στήθος) περί τα 300 ευρώ, ενώ μία πολύ μεγάλη επιφάνεια (πόδια, πλάτη, μηροί) από 400 έως 600 ευρώ.

Η κλινική του κ. Καποσίτα βρίσκεται στην Δημητρίου Σούτσου 17, Πλατεία Μαβίλη, Αθήνα, τηλ. 210 6401004.

* Laserline Clinics: Τα κορυφαία στην κοσμητική ιατρική κέντρα Laserline ειδικεύονται εδώ και χρόνια στην αποτρίχωση με laser προσφέροντας αποτελεσματικότητα και ασφάλεια. Για τη διαδικασία χρησιμοποιούνται εξιδανικευμένες παλμοσειρές, εξοπλισμένες με εξειδικευμένους μηχανισμούς ψύξης της επιδερμίδας που την προστατεύουν τη στιγμή που η εξελιγμένη παλμική-φωτεινή τους δέσμη διεισδύει στο δέρμα και προκαλεί εκλεκτική καταστροφή των τριχών. Σχετικά με το κόστος της αποτρίχωσης θα πρέπει να έρθετε σε επαφή με τους ειδικούς, ωστόσο υπάρχουν κατά καιρούς προσφορές, όπως π.χ. μία δωρεάν αποτρίχωση σε μία περιοχή του προσώπου ή του σώματος για να δείτε και μόνοι σας τα αποτελέσματα.

Περισσότερες πληροφορίες για τις διευθύνσεις των καταστημάτων στο site της Laserline Clinics.

* Δερματολογικό Ιατρείο Μιχάλης Κακέπης: Στο ιατρείο του δερματολόγου-αφροδισιολόγου κ. Κακέπη, παρέχονται, μεταξύ άλλων, και υπηρεσίες αποτρίχωσης με laser σε κάθε σημείο του σώματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του site «Στα σημεία όπου υπάρχει το πρόβλημα, η παραγόμενη από το laser δέσμη φωτός απορροφάται επιλεκτικά από τη μελανίνη της ρίζας της τρίχας και προκαλείται θερμική νέκρωση του βολβού της άμεσα σε λίγα δευτερόλεπτα χωρίς να προκαλεί βλάβη του υπόλοιπου δέρματος.» Η μέθοδος είναι ιδιαίτερα απλή και ανώδυνη, αλλά σε κάθε περίπτωση ο γιατρός είναι αυτός που θα σας συμβουλεύσει για την ακριβή θεραπεία που θα ακολουθήσετε. Πληροφορίες για το κόστος θα πάρετε εφόσον επισκεφθείτε οι ίδιοι το ιατρείο και μιλήσετε με τον γιατρό.

Δερματολογικό Ιατρείο Μιχάλης Κακέπης: Στουρνάρη 39, Αθήνα, τηλ. 210 3834544.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v