Πώς να διατηρήσετε τα κιλά σας στις διακοπές

Κάναμε τον αγώνα μας και καταφέραμε να χάσουμε κάποια κιλά πριν το καλοκαίρι. Ο σκοπός τώρα είναι να τα διατηρήσουμε και κατά τη διάρκεια των διακοπών. Ακολουθήστε τις συμβουλές των ειδικών και θα ανακαλύψετε πως δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγεται.
Πώς να διατηρήσετε τα κιλά σας στις διακοπές


Πηγή: Iatronet.gr

Tο να διατηρήσουμε τα κιλά μας, στις διακοπές, πολλές φορές μοιάζει…πρόκληση. Στις διακοπές όλοι έχουμε την τάση να ξεφεύγουμε και ο πειρασμός να εγκαταλείψουμε την υγιεινή διατροφή και την άσκηση είναι μεγάλος. Ακολουθούν 10 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να διατηρηθείτε στα κιλά σας κατά την περίοδο των διακοπών.

1. Πάρτε τον έλεγχο
Ελέγξτε την πείνα σας με την κατανάλωση λαχανικών και δημητριακών πλούσιων σε ίνες. Οι τροφές αυτές σας βοηθούν να αισθανθείτε κορεσμό γρηγορότερα και να διατηρήσετε σταθερό το σάκχαρο στο αίμα.

2. Επιβραδύνετε τους ρυθμούς σας
Αποτελεί πειρασμό να παραλείπετε ένα γεύμα για να κάνετε περισσότερες δουλειές. Μην το κάνετε αυτό. Όταν παραλείπετε ένα γεύμα είναι περισσότερο πιθανό να καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες στο επόμενο γεύμα σας για να… ισοφαρίσετε.

3. Σχεδιάστε μακροπρόθεσμα
Να έχετε μαζί σας σνακ πλούσια σε θρεπτικές ουσίες. Φρούτα, λαχανικά, και πηγές καλής πρωτεΐνης, όπως τυρί χαμηλό σε λιπαρά, αυγά, ή κρέας σε φέτες είναι όλα καλή επιλογή.

4. Τρώτε μικρές μερίδες
Να αγοράζετε σνακς σε ατομικές συσκευασίες ή να τα μοιράζετε σε μερίδες, για πολλές φορές.

5. Κοιμηθείτε
Χρειάζεστε αρκετό ύπνο. Η έλλειψή του, μπορεί να σας οδηγήσει σε μεγαλύτερη κατανάλωση τροφών που περιέχουν ζάχαρη και περισσότερες θερμίδες, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προσπαθήστε να κοιμάστε 8 ώρες κάθε βράδυ.

6. Ελαφρύνετε τις τροφές
Προσπαθήστε να βρείτε τρόπους να κάνετε πιο ελαφριά τα αγαπημένα σας γεύματα. Μπορείτε να γλιτώσετε θερμίδες αν χρησιμοποιήσετε, για παράδειγμα, κρέμα γάλακτος χαμηλή σε λιπαρά, αντί για την κανονική.

7. Επιλέξτε με προσοχή
Ένα γεύμα, την περίοδο των διακοπών, κατά μέσον όρο περιέχει 2.000 θερμίδες. Πλούσια σε βιταμίνες είναι τα φασόλια, η γαλοπούλα και οι γλυκοπατάτες. Αλλά προσέξτε τις τροφές που προσθέτετε, όπως το βούτυρο, τη ζάχαρη, ή το λάδι, που σας δίνουν επιπλέον θερμίδες.

8. Σκεφτείτε πριν φάτε
Τα συναισθήματα τρέχουν πολύ αυτή την περίοδο του έτους. Μην τρώτε όταν είστε θυμωμένος ή σε ένταση. Τα συναισθήματα παρεμβάλλονται στην ικανότητα να κάνετε υγιείς επιλογές και μπορεί επίσης να επηρεάσουν αρνητικά τη διαδικασία χώνευσης.

9. Περιορίστε το αλκοόλ
Οι άχρηστες θερμίδες από το αλκοόλ προστίθενται γρήγορα. Το αλκοόλ δεν έχει διατροφική αξία και μπορεί να εξασθενήσει τη θέλησή σας, οδηγώντας σας στην κατανάλωση παραπάνω ποσότητας τροφής από όσο υπολογίζατε.

10. Συνεχίστε την κίνηση
Η Ένωση Γενικών Χειρούργων, στις Η.Π.Α, συνιστά τουλάχιστον 30 λεπτά φυσικής άσκησης τις περισσότερες ημέρες. Αρχίστε τη μέρα σας με έναν περίπατο ή περπατήστε μετά το δείπνο για να διατηρηθεί ψηλά το επίπεδο ενέργειάς σας, ενώ παράλληλα θα μειωθεί το στρες.

Πηγή: Iatronet.gr

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v