Το βαρύ πεπρωμένο του έλληνα (με παράδειγμα)

“Δεν έχεις δικαίωμα να μισείς τον άλλο, να πιστεύεις στην βία, να είσαι ρατσιστής, να προωθείς την ακρότητα. Γιατί τότε θα βρεις απέναντί σου τους έλληνες, όπως έγινε τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα”.
“Δεν έχεις δικαίωμα να μισείς τον άλλο, να πιστεύεις στην βία, να είσαι ρατσιστής, να προωθείς την ακρότητα. Γιατί τότε θα βρεις απέναντί σου τους έλληνες, όπως έγινε τις τελευταίες ημέρες στην πατρίδα”.

Αυτό δήλωσε, εν ολίγοις, ο Αντώνης Σαμαράς ενώπιον τμήματος της ελληνικής ομογένειας των ΗΠΑ στο ξεκίνημα της πρόσφατης επίσκεψής του εκεί. Φυσικά, πολλοί έσπευσαν να τον χλευάσουν, όχι μόνο για την τόσο προφανή διαστρέβλωση της έννοιας του “δικαιώματος”, αλλά και για τη σπουδή του να χρίσει τους συμπατριώτες του αμείλικτους θεματοφύλακες των πανανθρώπινων αξιών σε μια αχρείαστη επίδειξη ελιτισμού και ευλογίας των δικών μας γενειάδων... Κι όμως, απανταχού άπιστοι Θωμάδες, υπάρχει ένα παράδειγμα απ' την πλούσια ιστορία της διασποράς μας που τον δικαιώνει:

Μεταφράζω απ' το αντίστοιχο άρθρο της Wikipedia:

“Ο Τζον Πάτλερ (γεννημένος την 6η Ιανουαρίου του 1938) είναι ένας αμερικανός νεοναζιστής, ο οποίος, την 25η Αυγούστου του 1967, δολοφόνησε τον Τζορτζ Λίνκολν Ρόκγουελ, ηγέτη του Αμερικάνικου Ναζιστικού Κόμματος.

Ο Πάτλερ γεννήθηκε με το όνομα Τζον Σ. Πατσαλός στη Νέα Υόρκη από έλληνες γονείς. Όταν ήταν 5 ετών, ο πατέρας του δολοφόνησε τη μητέρα του και φυλακίστηκε στις φυλακές του Σινγκ Σινγκ. Το 1960, ο Τζον άλλαξε επίσημα το επώνυμό του σε Πάτλερ.

Ο Πάτλερ υπηρέτησε στο σώμα των Αμερικανών Πεζοναυτών απ’ το 1958 έως το 1960, όταν και αποπέμφθηκε μετά τιμών λόγω «ακαταλληλότητας», ύστερα από τη σύλληψή του για συμμετοχή σε συγκέντρωση του Ναζιστικού Κόμματος.

Διατέλεσε αρχηγικό στέλεχος του Αμερικάνικου Ναζιστικού Κόμματος κι ήταν αρχισυντάκτης και σκιτσογράφος του κομματικού περιοδικού Stormtrooper. Τον Μάρτιο του 1967 αποβλήθηκε απ’ το κόμμα ως ύποπτος για «τάση προς μπολσεβικισμό».

Στις 25 Αυγούστου του 1967, ο Τζορτζ Ρόκγουελ δολοφονήθηκε με πυροβόλο όπλο εντός του αυτοκινήτου του σε ένα εμπορικό κέντρο στο Άρλινγκτον της Βιρτζίνια. Το όπλο του δράστη ήταν ένα πιστόλι τύπου Broomhandle Mauser 7.63mm. Ο Πάτλερ συνελλήφθη μισή ώρα αργότερα, ένα περίπου μίλι μακριά απ’ τον τόπο του φονικού. Το Δεκέμβριο του 1967, ο Πάτλερ καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκισης για το φόνο του Ρόκγουελ. Μετά από 8 χρόνια στη φυλακή, ο Πάτλερ βγήκε με αναστολή το 1975.”

Χμμμ! Νεοναζί με τάσεις για μπολσεβικισμό... να και η περιβόητη θεωρία των δύο άκρων.

Εντάξει, δεν είναι αυτό ακριβώς που ήθελε να περιγράψει ο Πρωθυπουργός, αλλά αν το δεις πιο χαλαρά, παίζει να είναι και καλύτερο. Ο Τζορτζ Λίνκολν (άψογο μεσαίο όνομα) Ρόκγουελ μίσησε τον άλλο, πίστεψε στη βία, ήταν ρατσιστής και προωθούσε την ακρότητα. Κι ένας έλληνας, έστω και ο πιο απίθανος όλων αφού έπρεπε να απαρνηθεί την ελληνική του ταυτότητα και το φυσικό του καθήκον προτού εκείνα τον κυριεύσουν και πάλι οδηγώντας το χέρι του στο δρόμο του πεπρωμένου, τον τιμώρησε τελικά γι' αυτό.

Χαίρε! Χαίρε!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v