Τουρισμός ευζωίας στην Ελλάδα: NOT in crisis!...

Διαβάζω παντού ότι ο τουρισμός μας φέτος χτύπησε νούμερα-ρεκόρ, παρά τις πολλές δυσκολίες που περάσαμε (και περνάμε) όλοι μας, καθώς και ότι οι προβλέψεις για το μέλλον της "βαριάς μας βιομηχανίας" είναι ιδιαίτερα ευοίωνες. Ξέρω ότι αρκετοί μπορεί να κουνάνε το κεφάλι τους όταν διαβάζουν τέτοια πράγματα και το μυαλό τους να πηγαίνει σε "στημένα" δημοσιεύματα και διάφορα τέτοια. Από τη δική μου τη σκοπιά, ωστόσο, μπορώ να πιστοποιήσω ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγαλύτερη ζήτηση από ποτέ!

Έχω όντως σοβαρή και βάσιμη άποψη επί του θέματος, ειδικά καθότι αφιέρωσα όλο μου το φετινό καλοκαίρι σε αυτό. Πράγματι, την περίφημη φράση "Τα κεφάλια μέσα" που όλος ο κόσμος λέει με το που μπαίνει ο Σεπτέμβριος, εγώ την έχω πει στον εαυτό μου από τον Ιούλιο, όταν, έχοντας κάνει 4 μπάνια στη θάλασσα, έκατσα μπροστά στο κομπιούτερ και άρχισα να μιλάω (και) με τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα (πολλές φορές ταυτόχρονα) και να χαράζω εκπληκτικές διαδρομές ανά την Ελλάδα, ξέροντας ότι όταν θα σηκωνόμουν από αυτή την καρέκλα το καλοκαίρι μπορεί και να έχει περάσει.

Πρώτη θέση στις καρδιές - και στην προτίμηση - των περισσότερων είναι η Σαντορίνη. Ξέρω, δεν σας λέω κάτι καινούριο. Η θέα της, ο μύθος της, οι διηγήσεις και οι φωτογραφίες της που έχουν κυκλοφορήσει ανά τον κόσμο την έχουν κάνει, την άτιμη, ανάρπαστη - σκεφτείτε ότι υπήρξαν άνθρωποι που μου ζήτησαν να την επισκεφτούν Δεκέμβριο μήνα! Από εκεί και πέρα, ωστόσο, όταν ο όρος "εποχικότητα" παύει να έχει σημασία, ειδικά για επισκέπτες υψηλού επιπέδου που θέλουν να βιώσουν ανεπανάληπτες εμπειρίες φιλοξενίας και ευζωίας, εκεί ξεκινούν τα όρια της Βόρειας Ελλάδας...

Την ώρα, λοιπόν, που γράφονται αυτές οι γραμμές, βρίσκομαι στη φάση ολοκλήρωσης ενός μεγάλου ταξιδιού στον Ελληνικό Βορρά, σε συνεργασία με μία από τις μεγαλύτερες Αμερικάνικες εταιρείες διοργάνωσης θεματικών ταξιδιών και εκδηλώσεων. Οι - ιδιαίτερα απαιτητικοί και εκλεκτικοί - πελάτες τους ζητούν μοναδικές εμπειρίες γύρω από τη φιλοξενία, την ιστορία και τον πολιτισμό, τη φύση και - εννοείται - το φαγητό και το κρασί. Όλα αυτά είναι στοιχεία που η Βόρεια Ελλάδα προσφέρει στον επισκέπτη με απλόχερη γενναιοδωρία. Και το ταξίδι που έχουμε ετοιμάσει προμηνύεται τόσο μαγικό, που δεν μπορώ να περιμένω να ξεκινήσει για να το συντονίσω - συμμετέχοντας ως αρχηγός του γκρουπ, εννοείται!

Για να μην αφήσουμε όμως και την υπόλοιπη (ηπειρωτική) Ελλάδα απέξω, το συγκεκριμένο ταξίδι θα έχει και ένα σκέλος που θα φτάσει μέχρι την Αττική, αλλά και πιο πέρα, στην Πελοπόννησο. Κάτι ανάλογο θα κάνουμε και του χρόνου τον Φεβρουάριο, όταν τα μέλη της κοινότητας #winelover θα έρθουν στην Αθήνα από όλο τον κόσμο για να γιορτάσουμε την 4η επέτειο της ίδρυσης της πιο κεφάτης και δραστήριας παγκόσμιας οικογένειας οινοφίλων! Εννοείται ότι στον εορτασμό αυτό θα είστε όλοι καλεσμένοι, αρκεί να δηλώσετε συμμετοχή (θα σας ενημερώσω όταν έρθει η ώρα).

Έχω κι άλλα πολλά να σας πω περί των καινούριων, συναρπαστικών δυνατοτήτων στον τουρισμό που ανοίγονται μπροστά στην Ελλάδα για τα επόμενα χρόνια. Στο μεταξύ, όμως, θέλω να χαίρεστε και να χαμογελάτε κάθε φορά που ακούτε καλά νέα για τις τουριστικές προοπτικές της χώρας μας γιατί, κατά πάσα πιθανότητα, είναι αλήθεια! Α, και όταν φίλοι και γνωστοί από το εξωτερικό σας ρωτούν σε ποια χώρα του κόσμου μπορούν να βρουν τα πάντα και να περάσουν τέλεια, να τους απαντάτε: "See you in Greece"!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v