ΑΠΟΨΕΙΣTELEGOURMETTourism

Το καθιερωμένο προσκύνημα στην Τοσκάνη...

Το καθιερωμένο προσκύνημα στην Τοσκάνη...

Όσοι με γνωρίζετε προσωπικά ή/και με ακολουθείτε καιρό ξέρετε ότι για μένα η Τοσκάνη σημαίνει κάτι (πολύ) παραπάνω απ' ότι, ενδεχομένως, για έναν απλό οινόφιλο. Κι αυτό γιατί, στην δική μου περίπτωση, εκεί ξεκίνησαν όλα, και ένα ταξίδι στο μαγικό αυτό μέρος για άσχετο λόγο και πριν από κάμποσα χρόνια σήμανε την απαρχή της (αρχικά χομπίστικης και μετέπειτα επαγγελματικής) ενασχόλησής μου με το κρασί. Γι αυτό προσπαθώ να την επισκέπτομαι τακτικά γιατί, όταν περνάει κάποιο διάστημα μεταξύ επισκέψεων, τα συμπτώματα του στερητικού συνδρόμου είναι ιδιαίτερα έντονα.

Με ιδιαίτερη χαρά και προσμονή, λοιπόν, επιστρέφω για άλλη μια φορά στην πρώτη και παντοτινή μου αγάπη, καθώς αποφάσισα να αναθέσω στον εαυτό μου μια έκτακτη δημοσιογραφική αποστολή - (σχετικά) σύντομη μεν, ιδιαίτερα περιεκτική δε. Έτσι, αναχωρώ αύριο, (Τσικνο-)Πέμπτη, τα χαράματα, και για τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμά μου περιλαμβάνει τα εξής:

- Συνέντευξη με τον Μαρκήσιο Francesco Mazzei, της γνωστής οικογένειας-αυτοκρατορίας του Ιταλικού κρασιού
- Περιήγηση στο (εξαιρετικό) οινοποιείο Castello di Fonterutoli, στην αγαπημένη μου Castellina, στην καρδιά δηλαδή της ζώνης του Chianti Classico
- Εορτασμό της Τσικνοπέμπτης στο παλάτι του "Βασιλιά της Bistecca alla Fiorentina", του ξακουστού Dario Cecchini, του κρεοπώλη-showman, το κρεοπωλείο-ψητοπωλείο του οποίου στο Panzano αποτελεί όχι μόνο "Μέκκα" των κρεατοφάγων, αλλά και παγκόσμιο αξιοθέατο!
- Κυνήγι τρούφας στoυς καταπράσινους λόφους γύρω από τη Φλωρεντία, μαζί με τον Giulio, τον διάσημο tartufaio, και τον σκύλο του
- Δοκιμή της νέας εσοδείας του Brunello di Montalcino, μετά από πρόσκληση της ένωσης Consorzio del Vino Brunello di Montalcino στην ετήσια κλειστή εκδήλωση "Benvenutto Brunello"
- Συνέντευξη με τον Francesco Illy (ναι, της άλλης γνωστής οικογενείας-αυτοκρατορίας, αυτή τη φορά του καφέ) στο οινοποιείο του στο Montalcino, για να μιλήσουμε για τα δύο κοινά μεγάλα μας πάθη: το κρασί και τον espresso
- Και τέλος, γνωριμία και συνέντευξη με έναν Έλληνα που έχει γίνει γνωστός στην Τοσκάνη από άκρη ως άκρη για το κρασί αλλά και για το ελαιόλαδο που παράγει στην περιοχή

Αν με ακολουθείτε στα social media, και κυρίως στο Facebook, θα παίρνετε τακτικές ματιές σε real-time από όλες αυτές τις συναρπαστικές δραστηριότητες, καθώς θα κουβαλάω παντού πλήρη εξοπλισμό. Αναλυτικά αφιερώματα σε καθένα από τα παραπάνω, ωστόσο, θα διαβάσετε στα διάφορα μέσα για τα οποία γράφω (εδώ στο TeLeGourmet, στη σελίδα μου του κρασιού στο in2life, στον ΟΙΝΟΧΟΟ, στο blog μου στο kylix.gr, καθώς και στο BitterBooze.com). Μη με ρωτήσετε που θα δημοσιευτεί τι και πότε, γιατί ούτε εγώ δεν το ξέρω ακόμα αυτό. Ξέρω όμως ότι οι περισσότεροι τα παρακολουθείτε όλα, οπότε είμαι ήσυχος ότι θα έχω την ευκαιρία να μοιραστώ μαζί σας όλες αυτές τις όμορφες εμπειρίες με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Καλή Τσικνοπέμπτη, λοιπόν, και καλή αντάμωση από βδομάδα!...

"Η ανθρώπινη φαντασία είναι απίστευτα πιο φτωχή από την πραγματικότητα."

Τσέζαρε Παβέζε, 1908-1950, Ιταλός συγγραφέας

  • 1793 - Θάνατος του Γάλλου επιστήμονα και πολιτικού, Ζαν Σιλβέν Μπαγί.
    1840 - Γεννιέται ο γλύπτης Αύγουστος Ροντέν.
    1979 - Πεθαίνει ο γνωστός στιχουργός Πυθαγόρας Παπασταματίου.
    1990 - Στέφεται Αυτοκράτορας στην Ιαπωνία ο Ακιχίτο.
    1961 - Γεννιέται η Νάντια Κομανέτσι, Ρουμάνα αθλήτρια.
    1997 - Ψηφίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων, "κατ' άρθρο", το νομοσχέδιο για το Σχέδιο Καποδίστριας.

© 2002-2019 MEDIA2DAY