Στις φετινές Μεγάλες Μέρες της Νεμέας σας θέλω όλους εκεί!

Μπήκε ο Σεπτέμβρης και αυτό, για εμάς τους οινόφιλους, σημαίνει - μεταξύ άλλων - ότι πρέπει να ετοιμαζόμαστε για τις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας. Η ετήσια εκδήλωση, που είναι πλέον αγαπημένος θεσμός, μας καλεί να έρθουμε κοντά στο αμπέλι, το κρασί, τους ανθρώπους, τη φύση και την παράδοση της πιο γνωστής wine country του Ελληνικού αμπελώνα.

Οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας φέτος θα γιορταστούν το τριήμερο από Παρασκευή 6 ως και Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον οινοτουρισμό, που αδικαιολόγητα και ανεξήγητα δεν γίνεται συστηματικά στη συγκεκριμένη περιοχή. Για το λόγο αυτό, οι φετινές Μεγάλες Μέρες της Νεμέας θα ξεκινήσουν επίσημα την Παρασκευή το απόγευμα με μία εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο Δημαρχείο της πόλης και θα έχει τίτλο "Η Ανάπτυξη του Οινικού Τουρισμού στη Νεμέα". Στην εκδήλωση, που είναι ανοικτή για το κοινό, θα παραστούν εκπρόσωποι όλων των επιχειρήσεων που εμπλέκονται στον οινικό τουρισμό από την ευρύτερη περιοχή, καθώς και θεσμικοί εκπρόσωποι της Νεμέας, του κλάδου αλλά και της χώρας. Ως ομιλητές, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW και εγώ θα προσεγγίσουμε τις ανάγκες, τις προκλήσεις και τις λύσεις που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη του οινοτουρισμού στη Νεμέα, χρησιμοποιώντας εμπειρίες και παραδείγματα από δημοφιλείς οινοτουριστικούς προορισμούς στο εξωτερικό.

Επειδή έχω εμπλακεί αρκετά στα της διοργάνωσης των φετινών Μεγάλων Ημερών της Νεμέας, πρέπει να σας πω ότι φέτος, όπως παλιά (ενδεχομένως και καλύτερα από παλιά) υπάρχει πολύ κέφι και ενθουσιασμός από την πλευρά των Νεμεατών, που έχουν οργανώσει, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για να προσελκύσουν παλιούς και νέους φίλους της Νεμέας και του Αγιωργίτικου στα μέρη τους. Για παράδειγμα, το Οινοποιείο Σκούρα έχει κανονίσει μαθήματα γευσιγνωσίας και βραδιά τέχνης (το Σάββατο), ενώ στο Οινοποιείο Λαυκιώτη μας περιμένει, μεταξύ άλλων, βραδιά jazz, επίσης το Σάββατο. Στο Κτήμα Παλυβού θα βρίσκεται ο Σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου που θα μαγειρεύει με κρασί και προϊόντα της αμπέλου, ενώ οι υπόλοιπες δραστηριότητες περιλαμβάνουν γευσιγνωσία ελαιολάδου, παρασκευή χειροποίητων σαπουνιών από ελαιόλαδο και στέμφυλα Αγιωργίτικου, μέχρι και μάθημα γιόγκα μέσα στα αμπέλια.

Οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας δεν είναι μια γιορτή κρασιού. Ούτε είναι ένα τριήμερο επισκέψεων στα οινοποιεία της περιοχής, καθώς αυτό συμβαίνει (ή καλό θα ήταν να συμβαίνει) όλο το χρόνο. Οι Μεγάλες Μέρες της Νεμέας είναι μία σειρά από ευχάριστες αφορμές για να αποδράσουμε από την καθημερινότητά μας και να ζήσουμε κοντά στο αμπέλι και το κρασί, περνώντας πραγματικά όμορφα, με την οικογένεια ή τους φίλους μας.

Εγώ θα βρίσκομαι στη Νεμέα από την Παρασκευή και συνιστώ σε όποιον έχει το χρόνο και την δυνατότητα να κανονίσει διαμονή στις γύρω περιοχές, όπως είναι το Άργος, το Ναύπλιο, οι Μυκήνες, η Κόρινθος και - γιατί όχι; - το Ξυλόκαστρο ή η Ορεινή Κορινθία, και να συμμετάσχει σε όσες περισσότερες δραστηριότητες μπορεί, για να πάρει μια πρώτη αλλά - σας υπόσχομαι - αξέχαστη γεύση από τη μοναδική εμπειρία του οινοτουρισμού!

Για το πλήρες πρόγραμμα του τριημέρου, αλλά και για στοιχεία επικοινωνίας με τους διοργανωτές, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επίσημη σελίδα της διοργάνωσης ή/και να κάνετε like στην σελίδα της στο Facebook.

Ελπίζω να σας δω όλους εκεί!

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v