6 Χρόνια TeLeGourmet σήμερα!

Σαν σήμερα πριν από 6 χρόνια, λοιπόν, έγραψα και ανέβασα το πρώτο μου blog post, εδώ στο TeLeGourmet. Θυμάμαι ακριβώς τη στιγμή, που ήμουν και πως έγινε. Τελειώς διαφορετικά τα πάντα για μένα τότε, βέβαια, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο και σε - προφανώς - διαφορετικό στάδιο γνώσης και εμπειρίας. Το κίνητρό μου ήταν, όμως - και ευτυχώς παραμένει αμείωτο - η επιθυμία, ή μάλλον η ανάγκη να μοιραστώ όλα αυτά τα όμορφα πράγματα που γνώριζα, ταξιδεύοντας στον κόσμο του κρασιού.

Τότε, θυμάμαι, δεν με προλάβαινα. Για μια περίοδο, έμοιαζα να είχα "αφηνιάσει". Ανέβαζα ποστ κάθε μέρα - κάποιες φορές και δύο την ημέρα, κυνηγούσα αποκλειστικότητες, κοιτούσα νούμερα και στατιστικά επισκέψεων κλπ. Προσπαθούσα, ωστόσο, όπως κάνω φανατικά ακόμα, να προσεγγίζω το κρασί από την πλευρά της απόλαυσης και της κοινωνικότητας που μπορεί απλόχερα να προσφέρει, μακριά από πολύ τεχνικούς όρους ή αδικαιολόγητα και άχρηστα φαντεζί κλισέ, που έχουν στόχο να εντυπωσιάσουν και τις περισσότερες φορές τελικά αποπροσανατολίζουν.

Σήμερα τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Είναι αλήθεια ότι δεν ποστάρω τόσο συχνά όσο στην αρχή - προσπαθώ να το κρατάω στο 1 post την εβδομάδα - εκτός αν κάνω ανταποκρίσεις από κάποιο σημαντικό event, ένα ταξίδι ή κάτι αντίστοιχο. Αυτό γίνεται και λόγω φόρτου εργασίας, αλλά και γιατί δεν έχω πλέον το άγχος να το κάνω με αδιάκοπη συχνότητα. Επιπλέον έχω διευρύνει αρκετά το φάσμα της θεματολογίας και ασχολούμαι λίγο περισσότερο με θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, όπως τα spirits, τα cocktails, τα εστιατόρια κλπ. Και βέβαια, ανάμεσα στις δικές μου αναρτήσεις βρίσκω το χρόνο να διαβάζω με ενδιαφέρον τα posts φίλων συν-bloggers που ήρθαν εν τω μεταξύ στο χώρο και τον έκαναν ακόμα πιο πλούσιο και ενδιαφέροντα. Αναφέρομαι σε ανθρώπους που θεωρώ φίλους μου, αλλά και των οποίων τις γνώσεις και απόψεις σέβομαι αφάνταστα, όπως ο Markus Stolz, γνωστός μας ως Elloinos, που κάνει πολύ σημαντική δουλειά προβάλλοντας το Ελληνικό κρασί στο εξωτερικό, καθώς και οι Wine Commanders, ο Γιάννης Καρακάσης και ο Γρηγόρης Μιχαήλος, που προσεγγίζουν το κρασί με επιστημονικό, αλλά όμορφα εύληπτο τρόπο.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω και τους ακούραστους φίλους και συνεργάτες μου στο in2life.gr που πρόσφεραν στέγη στο TeLeGourmet κάπου στα μέσα της πορείας του, φιλοξενώντας το σε μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες lifestyle (με τη σωστή έννοια) ενημέρωσης του Ελληνικού διαδικτύου. Και δεσμεύομαι να συνεχίσω να σας διηγούμαι τις ιστορίες μου και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου μαζί σας, ελπίζοντας ότι θα συνεχίσω να σας έχω συνεπιβάτες σε αυτό το όμορφο και (εύχομαι) ατελείωτο ταξίδι.

Χρόνια μας Πολλά λοιπόν!...

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v