ΑΠΟΨΕΙΣTELEGOURMETOenohoos

Το Σάββατο ο Οινοχόος του Ιουνίου

Το Σάββατο ο Οινοχόος του Ιουνίου

Και να που πέρασαν δύο μήνες και δεν το καταλάβαμε... Κι έτσι, αυτό το Σάββατο, 11 του μηνός, κυκλοφορεί με την Καθημερινή ο Οινοχόος του Ιουνίου.

Ως καλοκαιρινό τεύχος, μας υπόσχεται οινικές και γαστρονομικές προτάσεις σχετικές με την εποχή και θεματολογία θερινού προσανατολισμού και... διαθέσεων. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που, στους χαλεπούς (για τα ΜΜΕ και έντυπα) καιρούς που ζούμε, ο Οινοχόος συνεχίζει ακάθεκτος, έχει ανανεωθεί, και απολαμβάνει περισσότερο από ποτέ της αγάπης και της προτίμησης του πιστού, φανατικού του αναγνωστικού κοινού.

Εγώ έχω πλέον καθιερώσει δύο μόνιμες σελίδες στα τελευταία τεύχη: η μία ασχολείται με ποικιλίες σταφυλιού (συνήθως μία Ελληνική και μία διεθνή σε σύγκριση ή αντιπαράθεση) και η δεύτερη επικεντρώνεται στη χρήση, ή μάλλον τη χρηστικότητα, και την απόλαυση του κρασιού. Έτσι, σ' αυτό το τεύχος καταπιάνομαι με δύο λευκές ποικιλίες - στη μία έχω ιδιαίτερη αδυναμία, η δεύτερη είναι γειτονική και έχει πολύ παραπλήσιο όνομα - αλλά και με ένα θέμα που ξέρετε ότι με ενδιαφέρει (όπως και πολύ κόσμο) κάθε μέρα και περισσότερο: το κρασί στο ποτήρι.

Καλή ανάγνωση!...

"Προσπαθώντας για το αδύνατο, κατορθώνουμε το καλύτερο δυνατό."

August Strindberg, 1849-1912, Σουηδός θεατρικός συγγραφέας

 • 1919 - Υπογράφεται η συνθήκη του Νεϊγύ στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας μεταξύ των Συμμάχων (Αντάντ) και της Βουλγαρίας.
  1920 - Ήττα του Βενιζέλου στις εκλογές
  1926 - Ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ)
  1935 - Οι Φιλιππίνες αποκτούν την ανεξαρτησία τους απο τις ΗΠΑ
  1960 - Ιδρύεται ο ΟΠΕΚ (οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών).
  1963 - Δημιουργείται το νησί Σουρτσέι στην Ισλανδική θάλασσα λόγω υποθαλάσσιας έκρηξης ηφαιστείου.

© 2002-2019 MEDIA2DAY