Τυρο-τρέλλα στο Λονδίνο!...

Αν έλεγα ότι το τελευταίο μου ταξίδι στο Λονδίνο ήταν εξ' ολοκλήρου αφιερωμένο στο κρασί, θα ήταν ψέμμα ή τουλάχιστον ανακρίβεια. Κι αυτό γιατί αφιέρωσα πολύ χρόνο και στην άλλη μου αδυναμία, το τυρί, δίνοντας έτσι μία (ακόμα πιο) γευστική νότα στο ταξίδι!

Κατ' αρχήν έκανα κάτι που ήθελα εδώ και πολύ καιρό: ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου στο πάντρεμα τυριού με κρασί, με ένα ειδικό σεμινάριο που παρακολούθησα το περασμένο Σάββατο. Τι σκοπεύω να την κάνω αυτή την ειδίκευση; Θα το μάθετε (κάποιοι από εσάς και δια ζώσης) σύντομα!...

Επιπλέον, την Κυριακή επισκέφτηκα την Fromagerie, ένα delicatessen ειδικευμένο στο τυρί, που βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου, και στο οποίο μπορεί κανείς και να αγοράσει, αλλά και να φάει (τυρί, εννοείται)! Μπαίνοντας αισθάνθηκα πραγματικά σαν παιδάκι που μπαίνει σε ζαχαροπλαστείο. Η Fromagerie διαθέτει έναν ειδικό θάλαμο συντήρησης τυριών, που θυμίζει τα walk-in humidor rooms που βλέπουμε στα μεγάλα καταστήματα πούρων. Εκεί λοιπόν θαύμασα τον εαυτό μου που κατάφερε να μην πάθει αμόκ και να αρχίσει να καταβροχθίζει όλα τα απίστευτα τυριά που βρέθηκαν μπροστά του!

Ομολογώ βέβαια ότι δεν έδειξα την ίδια εγκράτεια όταν κάθισα στη σάλα της Fromagerie και απόλαυσα ένα τέλειο μεσημεριανό που απαρτιζόταν ΜΟΝΟ από τυριά - εντάξει, και κάποια αλλαντικά, και ροζέ κρασί, και διάφορα ψωμιά. Σαν να λέμε ένα σερβιριστό πικ-νικ!... Βέβαια ο κατάλογος είχε και σούπες, σουφλέ, quiches, κλπ, ειλικρινά όμως ούτε που ασχολήθηκα... Εντυπωσιάστηκα πραγματικά, πάντως, από όλο αυτόν τον (νέο) κόσμο που είχε κατακλύσει τα τραπέζια της Fromagerie για να απολαύσει ένα όμορφο γεύμα στο πρωτότυπο μοτίβο του "cheese and wine"!

Ζητώ χίλια συγνώμη από τους ομοϊδεάτες τυράδες για τις... προκλητικές φωτογραφίες που ακολουθούν, τους διαβεβαιώνω ωστόσο ότι πραγματικά αδικούν την... τυρο-τρέλλα αυτού του ταξιδιού! Πληροφοριακά, πάντως, τα τυριά στα πλατώ της φωτογραφίας του γεύματός μου είναι από την Ελβετία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Αγγλία και - βεβαίως - τη Γαλλία!

|ig:all|

Μ' αυτά και μ' αυτά, η Fromagerie μπήκε επάξια στη λίστα με τα μέρη που θα επισκέπτομαι υποχρεωτικά σε ΚΑΘΕ ταξίδι μου στο Λονδινο. Για όποιον ενδιαφέρεται, διαθέτει δύο καταστήματα: ένα στο Highbury Park, στο Βόρειο Λονδίνο, και ένα στο Marylebone, στο κέντρο (αυτό επισκέφτηκα εγώ). Ξεκινήστε άμεσα την γνωριμία μαζί της με μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα της, που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.lafromagerie.co.uk.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v