10 Χρόνια TeLeGourmet!

Την πρώτη δεκαετία τη φάγαμε! Μαζί! Τι λέτε, πάμε για την επόμενη;...
10 Χρόνια TeLeGourmet!
Φαίνεται απίστευτο - σε μένα τουλάχιστον - κι όμως είναι αληθινό. Ήταν Ιούλιος του 2007 όταν ξεκίνησα το (wine) blogging και γεννήθηκε το TeLeGourmet (το blog, όχι το atelier, μην μπερδεύεστε εσείς που ακόμα ψάχνετε τρόπο να κάνετε κράτηση). Παρθένα τότε η αγορά, ο κλάδος, αλλά και το μυαλό μου, έγραφα ασταμάτητα, ανέβαζα τα ποστ δυο-δυο, λες και αν δεν το έκανα τόσο βιαστικά θα τα ξέχναγα! Και ενώ στην αρχή νόμιζα ότι τα έγραφα για να τα διαβάζω μόνος μου, ήρθαν οι πρώτες εκθέσεις όπου άνθρωποι που δεν ήξερα με πλησίαζαν για να μου πουν εντυπώσεις από τα γραπτά μου που διάβαζαν ανελλιπώς, ήρθαν και τα πρώτα νούμερα (όταν έμαθα πώς να το κάνω) που, για την εποχή, θεωρούνταν "διαστημικά", πήρα κι εγώ τα πάνω μου και συνέχισα ακάθεκτος. Κυνηγούσα αποκλειστικότητες, ξενυχτούσα για να βγάλω θέματα και ειδήσεις πρώτος, ένιωθα την ευθύνη της πληροφόρησης του κοινού (μου) βαριά και προσπαθούσα να ανταποκριθώ και, όταν δεν τα κατάφερνα και καθυστερούσα ακόμα και μια μέρα στην τρέχουσα επικαιρότητα, δεχόμουν μηνύματα που με "μάλωναν", από πιστούς αναγνώστες, και αυτό με πείσμωνε ακόμα περισσότερο!
 
Μια δεκαετία μετά, το σκηνικό είναι πολύ τελείως  διαφορετικό. Είχα κάποτε διαβάσει ότι τα social media θα "σκότωναν" το blogging και λίγο αργότερα διαπίστωσα πόσο εύστοχο ήταν αυτό. Το έβλεπα γύρω μου, αλλά το έκανα και ο ίδιος: όσο "επένδυα" στα social media, τόσο άφηνα πίσω το blogging. Ο εχθρός του καλού θα είναι πάντα το καλύτερο και το αμεσότερο των social media αποδείχθηκε, στην δική μου περίπτωση, εχθρός του άμεσου ρεπορτάζ που μπορούσε πάντα να προσφέρει το blog μου. Πολλοί από εσάς, άλλωστε, το διαπιστώσατε. Τα πόστ στο TeLeGourmet, γίνονταν, τον τελευταίο καιρό, όλο και αραιότερα...
 
Τι μέλλει γενέσθαι με το TeLeGourmet, λοιπόν; Ήρθε η ώρα, πάνω στη δεκαετία, να κατεβάσει την τελευταία του αυλαία; Μην νομίζετε ότι δεν μου πέρασε από το μυαλό. Όχι μόνο λόγω της αυξανόμενης ενασχόλησης με τα social media, αλλά - κυρίως - λόγω του συνεχώς αυξανόμενου επαγγελματικού αλλά και (εσχάτως) οικογενειακού φόρτου.
 
Δεν θα γίνει έτσι όμως. Το σκέφτηκα καλά, οι επαγγελματικές μου δραστηριότητες βοηθούν, κι έτσι το TeLeGourmet όχι μόνο θα ξεκινήσει καινούρια, δεύτερη δεκαετία, αλλά θα αλλάξει κεφάλαιο και στυλ. Συγκεκριμένα, θα γίνει πιο κοσμοπολίτικο, πιο πολυταξιδεμένο, πιο διεθνές, πιο εκλεκτικό και - είτε το πιστέυετε είτε όχι - ακόμα πιο... gourmet.
 
Αρκετοί από εσάς το έχετε πληροφορηθεί ήδη: από τις αρχές του μήνα είμαι πλέον ο Brand Ambassador του ομίλου Moët Hennessy για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη. Με αυτή μου την ιδιότητα, θα ταξιδεύω τόσο στις χώρες όπου ο όμιλος έχει συμφέροντα, όσο και στις - 15 τον αριθμό - αγορές για τις οποίες είμαι, πλέον υπεύθυνος, για να εκπαιδεύω και να εκπαιδεύομαι, καθώς και να συμμετέχω ή να πρωταγωνιστώ, σε μοναδικές εμπειρίες με επίκεντρο τα εκλεκτά προϊόντα του ομίλου.
 
Ποια είναι η Moët Hennessy; Είναι ο κορυφαίος όμιλος παγκοσμίως στον κλάδο που ορίζεται ως "luxury", με έδρα την Γαλλία. Η μητρική εταιρεία προέκυψε από την συγχώνευση των οίκων Louis Vuitton, Moët & Chandon και Hennessy (LVMH), σήμερα όμως είναι εξαιρετικά πολυεπίπεδη και με παρουσία σε ολόκληρο των πλανήτη. Μόνο στον τομέα Wine & Spirits, περιλαμβάνει 21 οίκους στον παλαιό και νέο κόσμο, με πωλήσεις που το 2016 πλησίασαν τα 5 δισ. ευρώ!
 
Ποιοι είναι αυτοί οι οίκοι; Θα σας αναφέρω μερικά από τα brands τους, ενδεικτικά: τις διάσημες Σαμπάνιες Moët & Chandon, Veuve Clicquot, Dom Pérignon, Ruinart και Krug, το Cognac Hennessy, τη Vodka Belvedere και τα single malts Glenmorangie και Ardbeg. Μαζί τους, επιλεγμένα οινοποιεία στον νέο κόσμο, όπως Cloudy Bay, Cape Mentelle και Terrazas de los Andes, καθώς και κάποια πιο βαριά και ιστορικά ονόματα στον παλαιό, όπως Château d'Yquem και Château Cheval Blanc. Όπως οι περισσότεροι έχετε ήδη καταλάβει, όλα αυτά τα ονόματα (συν κάποια ακόμα που δεν ανέφερα) συνθέτουν το όνειρο κάθε φίλου του κρασιού και του ποτού και, ειλικρινά, δεν βλέπω την ώρα να "μπω στο πετσί" του νέου μου αυτού ρόλου.
 
Δεν θα το κάνω μόνος αυτό το ταξίδι, όμως - θα σας πάρω μαζί μου, να το ξέρετε. Αυτό ακριβώς είναι και το νόημα της νέας δεκαετίας του TeLeGourmet, το οποίο γεννήθηκε προκειμένου, από την πρώτη στιγμή της επαγγελματικής μου πορείας στο κρασί και το ποτό, να μπορώ να μοιράζομαι τις μοναδικές εμπειρίες που ζω με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο! Αυτό σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω, πλέον με ακόμα πιο σπάνιες εμπειρίες, από διάφορα σημεία του κόσμου, τις οποίες θα μοιράζομαι μαζί σας με κάθε ευκαιρία, εφόσον, βεβαίως, μου επιτρέπεται. Έτσι, σε πρώτη φάση, μέσα στο καλοκαίρι, να περιμένετε ανταποκρίσεις από την Καμπανία, την Πολωνία (όπου βρίσκεται το αποστακτήριο της Belvedere), τη Σκωτία και πάει λέγοντας...
 
Και το ελληνικό κρασί; Αυτό δεν έχει χώρο στο TeLeGourmet, θα αναρωτιέστε, είμαι σίγουρος. Η απάντηση είναι όχι, δεν έχει, καθώς για μένα έχει βρει πλέον το αποκλειστικό, αφοσιωμένο του σπίτι στην ιστοσελίδα μου ilovegreekwine.com, η οποία παραμένει πάντα το μεγάλο προσωπικό μου στοίχημα στην προσπάθεια της διάδοσης και καταξίωσης του Ελληνικού κρασιού στον κόσμο. Εκεί θα συνεχίσετε να διαβάζετε (στα Αγγλικά βεβαίως) ειδήσεις, αναλύσεις, παρουσιάσεις κρασιών και οινοποιείων, δοκιμές, συνεντεύξεις και τόσα άλλα ακόμα, με την δική μου, αλλά και με άλλες υπογραφές εκλεκτών συναδέλφων και συνεργατών, από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 
Για άλλη μια φορά αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για την προτίμηση, την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας. Στην νέα δεκαετία του TeLeGourmet, που ξεκινάει τον άλλο μήνα, σας υπόσχομαι ακόμα μεγαλύτερες οιν(οπνευματ)ικές συγκινήσεις!
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v