Virginia is for (wine) lovers

Τι ξέρετε για τα κρασιά της Virginia; Εγώ ομολογώ ότι, στη δική μου περίπτωση, είχε χρειαστεί να φτάσω μέχρι τη Λήμνο πέρυσι το καλοκαίρι (από όπου και η φωτογραφία), για να συνειδητοποιήσω ότι η Virginia είναι μία μεγάλη και ανερχόμενη δύναμη στο Αμερικάνικο κρασί.

Στο 1ο Συνέδριο Οινοτουρισμού, λοιπόν, που είχε γίνει στη Λήμνο πέρυσι τον Ιούνιο, γνώρισα μία αντιπροσωπεία από οινοποιούς της Virginia, οι οποίοι μου άνοιξαν τα μάτια! Από εκείνους έμαθα ότι η Πολιτεία είναι πέμπτη στις ΗΠΑ στην παραγωγή οίνου, πίσω από πιο γνωστές και "κραταιές" οινοπαραγωγικές δυνάμεις όπως η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη, το Όρεγκον και η Ουάσινγκτον. Επιπλέον, η Virginia δίνει μεγάλη έμφαση στον οργανωμένο οινοτουρισμό, ο οποίος συμβάλλει σημαντικά στο εισόδημα ολόκληρης της Πολιτείας.

Και θέλετε να μάθετε και κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον; Στην Virginia δραστηριοποιείται και ένας Έλληνας οινοπαραγωγός, ο Λουίζος Παπαδόπουλος (τελευταίος δεξιά στη φωτογραφία). Ο Λουίζος είναι ιδιοκτήτης του οινοποιείου Mediterranean Cellars, στην περιοχή του Warrenton, ενώ σύντομα θα εγκαινιάσει και το καινούριο του οινοποιείο, που θα φέρει το όνομα Molon Lave Vineyards! Ο Λουίζος μου έχει υποσχεθεί υλικό και φωτογραφίες από το νέο οινοποιείο, που θα μοιραστώ μαζί σας μόλις τα λάβω.

Στο Σεμινάριο Απόλαυσης του Κρασιού δοκιμάσαμε πρόσφατα με ενδιαφέρον κάποιες ετικέτες κρασιών από τη Virginia. Αυτές όμως είχαν φτάσει στα χέρια μου με ειδική αποστολή από τις ΗΠΑ (κάποια άλλη στιγμή θα σας πω και για το νοστιμότατο Virginia Ham που είχε έρθει στο ίδιο πακέτο), καθώς τα κρασιά της Virginia δεν κυκλοφορούν στο Ελληνικό εμπόριο - τουλάχιστον προς το παρόν. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν είναι χρήσιμο να εμπλουτίσουμε τις οινικές μας γνώσεις, μαθαίνοντας σχετικά με τα κρασιά της Virginia. Προτείνω λοιπόν να παρακολουθήσετε το παρακάτω video, που είναι ιδιαίτερα κατατοπιστικό, και στη συνέχεια να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.virginiawine.org, για ακόμα πληρέστερη ενημέρωση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v