Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Chez Lucien: Πετράλωνα, όπως Παρίσι...

Πάει καιρός από το τελευταίο σας ταξίδι στο Παρίσι, και σας έχει λείψει η αγένεια και η αδιαλλαξία των Παριζιάνων σερβιτόρων; Μην απελπίζεστε, γιατί το Chez Lucien στα Άνω Πετράλωνα είναι εδώ για να σας γεμίσει επάξια αυτό το δυσβάστακτο κενό! Το αυτοαποκαλούμενο λοιπόν ”Μικρότερο Γαλλικό εστιατόριο της Αθήνας” έχει αποκτήσει cult status ανάμεσα στους Γάλλους που μένουν στην Αθήνα, αλλά και στους ανά την πρωτεύουσα Francophiles. Γιατί; Μάλλον γιατί αισθάνονται την οικειότητα και τη ζεστασιά της πατρίδας σε ένα εστιατόριο όπου τα λιγοστά πιάτα του μενού δεν επιδέχονται ούτε την απλούστερη αλλαγή (π.χ. στο ψήσιμο ή στην γαρνιτούρα), ακόμα και αν επικαλεσθεί κανείς λόγους υγείας, γιατί το απαγορεύει ο σεφ. Ίσως ακόμα, επειδή δεν γίνονται κρατήσεις τραπεζιών, σε ένα χώρο τόσο μικρό που χρειάζεται κανείς να σηκώνεται συνεχώς όταν έρχεται ή φεύγει ένας πελάτης, ή για να καθαριστούν τα τραπέζια. Σημειώστε επίσης ότι τα γαλλικά κρασιά του καταλόγου αγοράζονται (όπως διαβάσαμε στην πίσω ετικέτα) από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ γαλλικών συμφερόντων, είναι υπερτιμημένα σε σχέση με την ποιότητά τους, και συνθέτουν γενικά μία μετριότατη λίστα. Προσθέστε και το οξύτατο πρόβλημα στο παρκάρισμα που έχει η περιοχή, και αποκτάτε μία πληρέστερη εικόνα. Για να είμαστε δίκαιοι, το φαγητό είναι νόστιμο, και οι τιμές του εστιατορίου είναι πολύ οικονομικές. Αν αυτοί οι δύο παράγοντες είναι ικανοί να σας πείσουν να ανεχτείτε την παντελή περιφρόνηση των βασικών αρχών της εξυπηρέτησης του πελάτη, τότε... βρήκατε το στέκι σας!

SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v