Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Η απαγόρευση των επαναλήψεων με Φιλιππίδη είναι λάθος

Η απαγόρευση των επαναλήψεων με Φιλιππίδη είναι λάθος

Απόφαση να μην ξαναπαιχθούν σειρές στις οποίες μετείχε ο νυν προφυλακισμένος Πέτρος Φιλιππίδης πήραν από κοινού εκπρόσωποι των ελληνικών καναλιών, λόγω των κατηγοριών που έχουν οδηγήσει  τον καλλιτέχνη στις φυλακές Τρίπολης.

Ο περιορισμός των εμφανίσεων του ηθοποιού ακόμη και η ακύρωση των μελλοντικών συνεργασιών του φαίνεται λογικός. Για την κοινή γνώμη θα φαινόταν σαν ένα μεγάλο «και τι έγινε μωρέ;» αν η επαγγελματική ζωή του Φιλιππίδη συνεχιζόταν απρόσκοπτα. Η δημοσιότητα που πήρε η ακύρωση των μελλοντικών σχεδίων του ηθοποιού έχει να κάνει με την φύση του επαγγέλματός του και την προβολή που μέσω αυτού αυτός απολάμβανε.

Όμως η αναδρομική απαγόρευση είναι διαφορετική υπόθεση. Η εξαφάνιση ενός παρελθόντος που έχει υπάρξει και έχει παράξει αποτελέσματα έχει κατά τη γνώμη μου πολλά προβλήματα που ανάγονται κυρίως σε ηθικό επίπεδο.

Να συμφωνήσω ότι ο άνθρωπος που κατά τα φαινόμενα εκβίαζε γυναίκες για μια επαγγελματική θέση πρέπει να τιμωρηθεί σκληρότατα. Αυτό όμως είναι άλλο πράγμα, και άλλο να διαγράφεται μια συλλογική εμπειρία ή να στερούνται οι δημιουργοί αυτών των έργων τα δικαιώματα ή τη φήμη που παίρνουν από τις επαναλήψεις τους.

Οι «απαγορεύσεις» δεν λειτουργούν ποτέ εποικοδομητικά για οτιδήποτε. Μπορεί να προβάλλονταν μια παλιότερη σειρά και όταν οι τηλεθεατές έβλεπαν τον Φιλιππίδη να έβριζαν και να θυμούνταν τις κατηγορίες σε βάρος του και το πως δεν πρέπει να γίνονται τα πράγματα σε κανένα χώρο. Μπορεί να προκαλούνταν σκέψεις για το πόσο διαφορετικός είναι ενδεχομένως κάποιος «στη σκηνή» και στην προσωπική του ζωή. Μπορεί ακόμη ορισμένα κανάλια να ήταν απρόθυμα να προχωρήσουν σε μια τέτοια επανάληψη ή κάποιοι τηλεθεατές να ήταν απρόθυμοι να τις δουν λόγω της παρουσίας του Φιλιππίδη.

Όμως αυτό θα ήταν πιο υγιές και πιο λειτουργικό από το μπλοκάρισμα της μνήμης και από την προσπάθεια να καναλιζαριστεί αυτή προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, ακόμη και αν αυτή είναι που σήμερα θεωρούμε «σωστή».

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2