Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Η καζούρα στη Λατινοπούλου είναι απελευθερωτική

Η καζούρα στη Λατινοπούλου είναι απελευθερωτική

Ένα βίντεο με βλακώδεις- σχεδόν προεφηβικές- επισημάνσεις της κ. Λατινοπούλου που κάνει εδώ και ημέρες τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου υπάρχει σοβαρή περίπτωση να ωφελήσει τελικά σημαντικά την συζήτηση για το πως "πουλιέται" το γυναικείο σώμα και το σε ποιες βάσεις στηρίζεται ο εμφανισιακός ρατσισμός, ο οποίος στρέφεται κυρίως κατά των γυναικών.

Επιχειρηματολογώντας κατά της θηλυκής τριχοφυΐας και γενικώς της μη απόκρυψης διάφορων ατελειών, η εκ Θεσσαλονίκης πολιτευτής συσπείρωσε όλες τις κανονικές γυναίκες εναντίον αυτής της άποψης, η οποία με τον τρόπο αυτόν- έστω για λίγο- μετουσιώθηκε από κάτι υπόγειο και διάσπαρτο στην κοινή γνώμη και στα πρότυπα ομορφιάς σε κάτι απτό, ευδιάκριτο και άρα… πολεμίσιμο.

Η κ. Λατινοπούλου κατάφερε να προσωποποιήσει όλη την καταπίεση των προτύπων που εμπορευματοποιούν το γυναικείο σώμα, που το βάζουν στο μικροσκόπιο για να το κρίνουν, να το ενοχοποιήσουν για τα λάθη και τα πάθη του, και για να το μετατρέψουν σε απηνή καταναλωτή προϊόντων ομορφιάς και περιποίησης.

Για να πούμε την αλήθεια, δεν της αξίζει όλη αυτή η δόξα, καθώς δεν είναι κάτι άλλο από ένας απλός φορέας της κυρίαρχης λίγο ως πολύ άποψης. Το πάθος με το οποίο στήριξε την άποψή της όμως, έδειξε τα όρια μια τέτοιας θέσης που όταν αρθρώνεται με προθέσεις σοβαρής επιχειρηματολογίας καταλήγει στον χώρο του ιλαρού. Και κάπως έτσι πέσανε διαδικτυακές καρπαζιές.

Εκείνο που βλέπω τις τελευταίες μέρες μετά την παρέμβαση Λατινοπούλου είναι ότι με αφορμή αυτές τις καρπαζιές, γίνονται και πολλές θαρραλέες δηλώσεις από γυναίκες που με τη δύναμη του αυτοσαρκασμού και με όπλο την δήλωση της… κανονικότητάς τους πριονίζουν τα κρατούντα ήθη.

Γιατί, τι άλλο είναι τα πρότυπα του «πώς πρέπει να είμαστε» και «πως να φερόμαστε», αν όχι ένα νόμισμα; Ένα νόμισμα από το οποίο, αν όλοι αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας, θα καταβαραθρωθεί.

Η καζούρα στη Λατινοπούλου είναι απελευθερωτική και φρέσκια. Είναι η καλύτερη προετοιμασία για τις καλοκαιρινές εμφανίσεις όλων των ατελειών μας και μια καλή αρχή για να αμφισβητήσουμε τις νόρμες που μας εμποδίζουν να εξοικειωθούμε με τα σώματά μας.

Να΄ ναι καλά το κορίτσι.         

 

SPONSORED LINKS

"Πρέπει να είσαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα"

Ισπανική παροιμία

  • 1768 - Εκδίδεται για πρώτη φορά η εγκυκλοπαίδεια Britannica
    1903 - Η Κυβέρνηση Γεωργίου Θεοτόκη, αναλαμβάνει, στις 6 Δεκεμβρίου 1903 την εξουσία από την απερχόμενη Κυβέρνηση Δημητρίου Ράλλη
    1936 - Θεμελίωση του Σισμανογλείου Νοσοκομείου
    η ορθόδοξη εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Νικολάου (270 - 6 Δεκεμβρίου 343), επισκόπου στα Μύρα της Λυκίας]

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v