Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Η ώρα της κρατικής ευθύνης έχει ήδη φτάσει

Η ώρα της κρατικής ευθύνης έχει ήδη φτάσει

Καθώς η πανδημία καλπάζει, τουλάχιστον στην Αττική, οι ευθύνες του κρατικού μηχανισμού γίνονται όλο και περισσότερο ορατές. Αν και η «ατομική ευθύνη» φάνηκε στο παρελθόν ένα βολικό λεκτικό σχήμα για να διαμοιραστεί η ευθύνη της εξάπλωσης, σήμερα δεν αντέχει ούτε καν επικοινωνιακά και δεν μειώνει τις προσδοκίες για ανάληψη δράσης εκ μέρους της κυβέρνησης.

Η απροθυμία (ή η αδυναμία) της Κυβέρνησης να εκπονήσει ένα σοβαρό και συντεταγμένο σχέδιο εν όψει του ανοίγματος των σχολείων αποτελεί εστία έντονης κριτικής. Η μη αναζήτηση περισσότερων διδακτικών χώρων και η μη απασχόληση περισσότερων εκπαιδευτικών ώστε να εξασφαλιστεί η ικανή απόσταση των μαθητών εντός των τάξεων αποτέλεσαν μια επιλογή της κυβέρνησης με χαρακτηριστικά πολιτικά.

Γιατί τι άλλο εκτός από εκδήλωση πολιτική θέσης είναι η άρνηση αύξησης της δαπάνης για την διευθέτηση του υπ’ αριθμόν ένα κινδύνου για την δημόσια υγεία, την συνάθροιση μαθητών στα σχολεία; Πολλώ μάλλον όταν η βασική αυστηροποίηση των μέτρων λόγω της επιδεινούμενης εικόνας αφορούσε την απαγόρευση συνάθροισης περισσότερων από εννέα ατόμων σε εσωτερικό χώρο! Στις τάξεις όμως που μπορεί να υπάρχουν έως και 29 μαθητές, δεν κολλάει, φαίνεται…

Ομοίως και στις αστικές συγκοινωνίες όπου το ευτράπελο ξεκίνησε το καλοκαίρι. Τότε, μειώθηκαν, όπως συμβαίνει πάντα τους θερινούς μήνες, τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών, παράλληλα με την οδηγία για «αποστάσεις στα ΜΜΜ». Ιλαρό τουλάχιστον.

Μετά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και την επάνοδο της πόλης σε πλήρεις ρυθμούς, ο συνωστισμός που παρατηρείται στις δημόσιες συγκοινωνίες, κάνει τα μέτρα να μοιάζουν με ανέκδοτο.

Τι κάνει λοιπόν το κράτος εδώ; Εκδίδει φιρμάνια και «εύχεται» να μην υπάρχουν καταστάσεις σαν και αυτές που ξέρει ότι θα υπάρξουν; Το επιχείρημα «στήριξης της οικονομίας» δεν επαρκεί για να δικαιολογήσει την απουσία δράσης και πρωτοβουλιών. Από τα δισεκατομμύρια που καμάρωνε η κυβέρνηση ότι ελήφθησαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από τα άλλα που κράτησε «για να έχει οπλοστάσιο» δεν μπορούν να βρεθούν τα κεφάλαια για να προστατευθεί άμεσα και αποτελεσματικά η δημόσια υγεία;

Αν όχι, να ανακοινωθεί επίσημα να το ξέρουμε.

"Σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν είναι σαν να σβήνεις και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον.
 
"

Γιώργος Σεφέρης

  • -1945: Τίθεται σε ισχύ ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών. (Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ)

    -1963: Η Σουηδική Ακαδημία τιμά τον Γιώργο Σεφέρη με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, «για το υπέροχο λυρικό ύφος του, που είναι εμπνευσμένο από ένα βαθύ αίσθημα για το ελληνικό πολιτιστικό ιδεώδες».


© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2