Ο Ιοβόλος έγινε blogger! Το blog έχει ως σκοπό την καταγραφή προσωπικών εντυπώσεων των συντακτών του, αλλά και την αποτύπωση των όσων λέγονται ή εννίοτε... ψιθυρίζονται, μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας.

ΑΠΟΨΕΙΣΙΟΒΟΛΟΣ

Αν πεθάνει μια αγάπη

Αν πεθάνει μια αγάπη

Από χθες νιώθω λίγο αμήχανα παρακολουθώντας την ιδιότυπη… νεκρολογία της Χαρούλας Αλεξίου, που δεν αφορά το σώμα αλλά την καριέρα της. Και είμαι σίγουρος ότι η ίδια δεν έκανε τις δηλώσεις αυτές με τέτοια πρόθεση- με πρόθεση δηλαδή να τραβήξει την προσοχή, αλλά μάλλον να απολογηθεί για την απουσία της,

Την είχα παρακολουθήσει προ ετών στο πρόγραμμα που παρουσίαζαν με την Τάνια Τσανακλίδου, κάπου στη Συγγρού, όπου ήταν προφανές ότι η Τσανακλίδου έπαιζε τον ρόλο του «κόουτς» και του υποστηρικτή. Μετά το τέλος ενός τραγουδιού (δεν θυμάμαι τώρα ποιου) η Αλεξίου έσκυψε εκτός μικροφώνου και υπό τον ήχο των χειροκροτημάτων και δυσανασχετώντας είπε στην Τσανακλίδου «να αυτό τώρα δεν ήταν καλό». Για να εισπράξει την αμέριστη υποστήριξη από την συνάδελφο «Μια χαρά ήταν παιδί μου!».

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) και η πνευματική παραγωγή, όπως όλα, φαίνεται να έχει ηλικιακό όριο. Είτε πρόκειται για τέχνη, είτε για επιστήμη, δεν μπορεί κανείς να συνεχίσει για πολύ να πρωτοπορεί ή να έχει αξιοσημείωτες επιδόσεις. Αυτό έχει συνειδητοποιήσει εδώ και καιρό η Αλεξίου και πολύ καλά κάνει και δεν ενδιαφέρεται να «κυνηγήσει το τρένο» μπας και το προλάβει με έξτρα δουλειά ή, έστω, με κόλπα.

Ο καλλιτεχνικός θάνατος «στη μέση της ζωής» που έγραψε και ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο οποίος επίσης απώλεσε εν ζωή το χάρισμα της δημιουργίας, είναι κάτι δύσκολο να συμβιβαστείς μαζί του όταν έχεις συνηθίσει την άπλετη αποδοχή από το κοινό. Όμως μου μοιάζει περισσότερο σαν ένα προσωπικό θέμα, παρά σαν κάτι άξιο να υπάρχει ως trend «σχολιάζουμε live την αποχώρηση της Αλεξίου από το τραγούδι».

Να όμως που και εγώ υποκύπτω σε αυτό που κατηγορώ. Ίσως γιατί οι συνεπείς στάσεις ζωής είναι πάντα γοητευτικές, ακριβώς επειδή είναι σπάνιες.   

"Ένας ωκεανός χωρίς άγνωστα τέρατα θα ήταν ύπνος δίχως όνειρα."

Τζων Στάινμπεκ

 • 622 - Ολοκληρώνεται η φυγή του Μωάμεθ από τη Μέκκα στη Μεδίνα («Εγίρα»).
  787 - Ξεκινά τις εργασίες της η 7η Οικουμενική Σύνοδος (2η της Νίκαιας). Η Ειρήνη η Αθηναία αναστηλώνει τις εικόνες.
  1493 - Ο Χριστόφορος Κολόμβος αναχωρεί για το δεύτερο ταξίδι του στο Νέο Κόσμο.
  1664 - Η Ολλανδία παραδίδει το Νέο Άμστερνταμ στην Αγγλία. Το Νέο Άμστερνταμ μετονομάζεται σε Νέα Υόρκη.
  1706 - Σαξονία και Σουηδία υπογράφουν τη Συνθήκη του Άλτρανσταντ (άρθρο: Μεγάλος Βόρειος Πόλεμος).
  1828 - Ο Ιωάννης Καποδίστριας οργανώνει τα ταχυδρομεία.
  1852 - Παρουσιάζεται σε πτήση από το Παρίσι στην Τραπ το πρώτο αερόπλοιο από τον Ανρί Γκιφάρ .
  1908- Κηρύσσεται η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2