Κλισέ ατάκες χωρισμού: Τι πραγματικά σημαίνουν;

“Δεν είμαι έτοιμος να δεσμευτώ” και άλλα δεινά· Τι πραγματικά σημαίνουν αυτές οι καταραμένες φράσεις;
Κλισέ ατάκες χωρισμού: Τι πραγματικά σημαίνουν;
“Δεν φταις εσύ, φταίω εγώ”. Το έχεις ακούσει ποτέ αυτό; Ναι, υπάρχει ακόμα κόσμος που το χρησιμοποιεί, και κανείς ποτέ δεν κατάφερε να εξηγήσει τι σημαίνει. Μην ανησυχείς, θα σου τα πούμε όλα εμείς, μαζί με άλλες σιχαμένες ατάκες που κάποιος μπορεί να σου πει όταν θέλει να χωρίσετε.

Δεν είμαι έτοιμος να δεσμευτώ
Ιδιαίτερα ενοχλητικό και ανεξήγητο. Αν δεν ήθελε να δεσμευτεί, τότε τι έκανε μαζί σου; Προσπαθούσε να πείσει τον εαυτό του; Μπερδεύτηκε λόγω του σεξ και έχασε τον δρόμο του; Άσε που ξέρεις ότι λέει ψέματα, γιατί αυτό που εννοεί (μα δεν λέει) είναι πως αν την επόμενη μέρα βρει ένα άτομο που θα τον εξιτάρει περισσότερο, θα τους δεις να καταπίνουν ο ένας το πρόσωπο του άλλου σε κάνα πάρκο σαν να μην υπάρχει αύριο.

Σ’ αγαπώ, αλλά δεν είμαι πια ερωτευμένος
Πονάει. Πονάει πάρα πολύ, αλλά δεν πρέπει να αντιδράσεις άσχημα. Ίσως να είναι από τις μόνες ειλικρινείς ατάκες. Άλλωστε, αυτό συμβαίνει πολύ συχνά στις σχέσεις, και μερικά άτομα δεν έχουν την δύναμη να προσπαθήσουν για να σώσουν κάτι που νιώθουν ότι βρίσκεται στο νεκροκρέβατό του. Αν όντως ισχύει, ο χωρισμός σας θα πονέσει και γι’ αυτόν.

Πρέπει να τα βρω με τον εαυτό μου
Ναι, αλλά έκανες ήδη σχέση. Και κανείς δεν είπε ότι δεν μπορείς να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου και να τον βελτιώσεις μέσα σε μια σχέση. Διάολε, ο μόνος τρόπος να παραμείνει λειτουργική μια σχέση είναι αν και οι δύο σύντροφοι προσπαθούν να ωριμάζουν μέρα με τη μέρα. Ο τύπος είναι απλά τεμπέλης.

Νιώθω ότι το πάμε πολύ γρήγορα
Τότε μπορείς να ζητήσεις να ηρεμήσετε με το γκάζι, και όχι να τραβήξεις χειρόφρενο. Αν σου το πει αυτό, μάλλον ήθελε απλά να κάνει σεξ, απλά δεν φρόντισε να σε ενημερώσει γι’ αυτό από νωρίς.

Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω
Κυριολεκτικά δεν μπορούσε να βρει μία νορμάλ και λογική αιτιολογία για τον χωρισμό (που να μην τον κάνει να ακούγεται μ**άκας, τουλάχιστον), και απλά σου πέταξε αυτή την κλισέ ασάφεια. Χαμογέλα του, πες του εντάξει, και συνέχισε την ζωή σου ξέροντας ότι γλύτωσες.

Αξίζεις κάποιον καλύτερο από εμένα…
Τι είπαμε στο προηγούμενο; Τα ίδια και χειρότερα, επειδή προσπάθησε να κάνει τον εαυτό του να φανεί ακόμα πιο καημένος.

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v