5 λόγοι για να μείνετε φίλοι μετά τον χωρισμό

Κάποιοι μετά τον χωρισμό δεν θέλουν να ξαναδούν τους πρώην συντρόφους τους… Εμείς σου έχουμε πέντε λόγους για να παραμείνετε φίλοι.
5 λόγοι για να μείνετε φίλοι μετά τον χωρισμό
Οι χωρισμοί πάντα είναι δύσκολη υπόθεση. Νιώθουμε πληγωμένοι, μπερδεμένοι, πολύ πικραμένοι. Και μετά χρειαζόμαστε λίγο καιρό για να μαζέψουμε τα κομμάτια μας και να συνεχίσουμε την ζωή μας. Υπάρχουν όμως μερικές φορές που οι χωρισμοί συμβαίνουν επειδή η σχέση απλά δεν μπορούσε να συνεχιστεί παραπάνω· χωρίς καυγάδες, χωρίς πανικό. Κι εκείνες είναι οι φορές που θα μπορούσαμε να κάνουμε μια παραπάνω κίνηση και να δοκιμάσουμε να μείνουμε φίλοι.

Ναι, το ξέρουμε. Οι περισσότεροι άνθρωποι που χωρίζουν, δεν θέλουν να ξαναδούν τα πρώην ταίρια τους ούτε ζωγραφιστά. Αλλά, άκουσέ μας λίγο. Άφησέ μας να σου δώσουμε μερικούς λόγους για να παραμείνετε φίλοι με τον/την πρώην σου, και γιατί αυτό μπορεί να κάνει τις μετέπειτά σου σχέσεις ακόμα καλύτερες…

1. Οι φίλοι σου, οι φίλοι μου, οι φίλοι μας
Από τα πιο τραγικά πράγματα που συμβαίνουν μετά τους περισσότερους χωρισμούς είναι αυτό που οι φίλοι σας αναγκάζονται – χωρίς να το θέλουν – να διαλέξουν στρατόπεδο. Καλώς ή κακώς, δεν είναι εύκολο να παραμείνεις ουδέτερος σε τέτοιες περιπτώσεις, γιατί αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να ακούς την γκρίνια όχι ενός, αλλά δύο χωρισμένων. Αν παραμείνετε φίλοι μετά τον χωρισμό, αυτό δεν θα χρειαστεί να γίνει, και η παρέα δεν θα χρειαστεί να σπάσει. Κι επίσης, η ψυχική υγεία των φίλων σας θα παραμείνει (σχετικά) άθικτη.

2. Φταίξαμε κι οι δυο
Όταν ένα ζευγάρι χωρίζει, δεν χρειάζεται πολύς καιρός για να αρχίσουν να πέφτουν οι προσβολές. Η απογοήτευση μεταμορφώνεται σε οργή, και κάθε πλευρά προσπαθεί να θάψει τον πρώην κάτω από έναν τόνο λάσπης. Αν μιλήσετε ειλικρινά και παραδεχτείτε ότι έχετε και οι δύο ευθύνη που η σχέση σας τελείωσε, δεν θα εσωτερικεύετε όλη αυτή την οργή. Το αποτέλεσμα; Θα το ξεπεράσετε πιο γρήγορα από ποτέ, και θα είστε έτοιμοι να προχωρήσετε.

3. Με ξέρεις καλύτερα απ’ τον καθένα
Είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε, είτε όχι, είναι αλήθεια. Οι ερωτικοί μας σύντροφοι, ειδικά αν μιλάμε για μια σχέση που κράτησε πολύ καιρό, μας ξέρουν καλύτερα από όλους. Κι αυτό σημαίνει πως, στο μέλλον, αφού η σχέση σας είναι πια μονάχα μια ανάμνηση, ο/η πρώην σου μπορεί να γίνει πραγματικά ο καλύτερός σου φίλος. Ξέρει τι δεν θες (αλλά πρέπει) να ακούς, ξέρει τα κουσούρια σου και – πάνω απ’ όλα – ξέρει τι αξίζεις.

4. Τόσα. Πολλά. Αστεία.
Αντί να βάψεις τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσε, μπορείτε να παραμείνετε φίλοι και να φτιάξετε ειρωνικά ταιριαστά μπλουζάκια στο ίδιο χρώμα. Αυτό που εννοούμε είναι πως μέσα στην σχέση σας αναπτύξατε έναν δικό σας κώδικα επικοινωνίας και τόσα πολλά δικά σας αστεία που δεν θα καταλάβαινε κανένας άλλος, και μόνο αφού χωρίσετε συνειδητοποιείς πόσο σου λείπουν. Κι αν είστε φίλοι μετά τον χωρισμό, δεν πρόκειται να σου λείψουν.

5. Νέο ξεκίνημα
Οι προηγούμενοι χωρισμοί σου και το πώς τους χειρίστηκες λένε πολλά για ‘σένα. Κυρίως όταν πας να ξεκινήσεις μια καινούρια σχέση. Αν σέρνεις πίσω σου ένα κάρο κακούς χωρισμούς, σιγά-σιγά αυτό αρχίζει να φαίνεται. Κάνε, λοιπόν, ένα νέο ξεκίνημα, και άρχισε να βλέπεις τους χωρισμούς σου σαν την αρχή μιας καινούριας φιλίας, χωρίς προβλήματα, χωρίς πόνο και χωρίς έξτρα μπαγκάζια που θα κάνουν το ερωτικό σου μέλλον δύσκολο…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v