Πώς να ξαναβρείς την αγάπη μετά τον χωρισμό

Αν χώρισες και φοβάσαι πως δεν θα αγαπήσεις ποτέ ξανά, σταμάτα να ανησυχείς. Θα σε βοηθήσουμε εμείς.
Πώς να ξαναβρείς την αγάπη μετά τον χωρισμό
Μετά από κάθε χωρισμό, στατιστικά μιλώντας, οι περισσότεροι θα πούμε ότι δεν θα αγαπήσουμε ποτέ ξανά. Πως τελειώσαμε με τους έρωτες και μ’ όλες αυτές τις ιστορίες. Εντάξει, προφανώς δεν το εννοούμε, το ξέρουμε αυτό. Αλλά η μετάβαση μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Άφησέ μας λοιπόν να σου προτείνουμε τι μπορείς να κάνεις για να νιώσεις καλύτερα, και για να ξαναβρείς (σιγά-σιγά) τον έρωτα…

1. Φλέρταρε…
Γιατί έχει πλάκα, και γιατί μπορεί να γνωρίσεις ανθρώπους που δεν θα γνώριζες ποτέ. Δώσε μια ευκαιρία, αλλά μην έχεις τρελές προσδοκίες. Μόλις βγήκες από μια σχέση, και δεν χρειάζεται να βρεις αμέσως την επόμενη. Αρκεί που θα συνεχίσεις να βγαίνεις έξω και να γνωρίζεις κόσμο.

2. Σταμάτα να μιλάς για την ερωτική σου ζωή
Ή για την έλλειψη ερωτικής ζωής. Ακόμα κι αν το σκέφτεσαι συνεχώς. Δεν έχεις ιδέα πόσο καλύτερα θα νιώσεις αν σταματήσεις να γκρινιάζεις για μια ημέρα και συγκεντρωθείς σε πιο σημαντικά πράγματα. Δηλαδή στον εαυτό σου, και σε όλα εκείνα τα μικρά πραγματάκια που σε γεμίζουν χαρά.

3. Βγάλε τους αρνητικούς ανθρώπους από την ζωή σου
Είτε είναι κι εκείνοι single, είτε έχουν σχέση, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στη ζωή σου που θα προσπαθήσουν – ακόμα και χωρίς να το θέλουν – να σε τραβήξουν μέσα στην μιζέρια τους, και δεν τους έχεις ανάγκη αυτή τη στιγμή. Άρα, οι δεσμευμένοι φίλοι σου που σε πρήζουν για το πότε θα ξαναβρείς κάτι καλό, και οι single φίλοι σου που στάζουν φαρμάκι κάθε φορά που μιλάτε για τα ερωτικά σας—όλοι αυτοί μπορούν να περάσουν έξω.

4. Μην κάνεις άσκοπο σεξ
Μπορεί να νιώθεις ότι το χρειάζεσαι, αλλά ποτέ μην το κάνεις αν δεν είσαι σίγουρος πως μπορείς να το διαχειριστείς. Επειδή αν αυτό που ειλικρινά ψάχνεις είναι μια σοβαρή σχέση, οι τακτικές ξεπέτες και οι φίλοι με προνόμια δεν θα σε βοηθήσουν και τόσο—πόσο μάλλον, θα σε κάνουν να νιώθεις απόρριψη.

5. Σκέψου καλά τι θες από μια σχέση
Ναι, είναι ωραίο να κινείσαι στα τυφλά, έχει ένα αίσθημα περιπέτειας… αλλά θες ξανά να πληγωθείς; Θες να πέσεις στις ίδιες παγίδες; Μάλλον ήρθε η ώρα να κάνεις μια μικρή λίστα (έστω και νοερή) και να αποφασίσεις τι ακριβώς είναι αυτό που ζητάς από μία σχέση, και τι είσαι διατεθειμένος να προσφέρεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι άνθρωποι ξεκινούν, χωρίς κανένα πλάνο, να το πηγαίνουν χαλαρά, και καταλήγουν να ασφυκτιούν σε μια σχέση-αδιέξοδο.

6. Σταμάτα να παίρνεις τον εαυτό σου πολύ στα σοβαρά
Το πιο σημαντικό απ’ όλα, στο τέλος, είναι να διασκεδάζεις. Αν δεν περνάς καλά στην ζωή σου, δεν πρόκειται να ευχαριστηθείς ποτέ ειλικρινά μια σχέση, απλά και μόνο γιατί η σχέση θα είναι κάτι που χρησιμοποιείς για να καλύψεις τα κενά σου. Κι αυτό δεν είναι μόνο θλιβερό, μα και πολύ άδικο για τους υπόλοιπους ανθρώπους…

Θ.Δ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v