Πώς θα τον ξανακερδίσω;

Η σχέση σας τελείωσε, μα τώρα τον θέλεις πίσω. Άφησέ μας να σε βοηθήσουμε να το καταφέρεις.
Πώς θα τον ξανακερδίσω;
Η σχέση σας δεν “τραβούσε” άλλο, και αποφασίσατε να την τελειώσετε. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, περάσατε και οι δύο άσχημες μέρες, ίσως πλαντάξατε στο κλάμα, ίσως η διατροφή σας για δυο βδομάδες αποτελούνταν κατά 87% από κρασί. Και τώρα αποφάσισες ότι ο χωρισμός ήταν ένα μεγάλο λάθος, και θες να τον ξανακερδίσεις. Θες να έχεις και πάλι αυτόν τον άνθρωπο στην ζωή σου, κι εμείς θα σε βοηθήσουμε να το καταφέρεις.

Άκουσέ τον
Αν κανονίσετε να βρεθείτε για να μιλήσετε, το τελευταίο πράγμα που θες να κάνεις είναι να αρχίσεις πάλι να λογομαχείς μαζί του σχετικά με τον χωρισμό σας. Ό,τι έγινε, έγινε. Και έγινε για πολλούς λόγους—και δεν είναι ανάγκη να συμφωνείτε. Αλλά πρέπει και οι δύο να σεβαστείτε το γεγονός ότι κανείς σας δεν ένιωθε ικανοποιημένος όταν χωρίσατε, και ότι αν είναι να δοκιμάσετε ξανά, πρέπει να αρχίσετε έχοντας αφήσει αυτά τα γεγονότα πίσω σας.

Μην προσπαθείς να τον πείσεις
Όσο πιο απελπισμένη φαίνεσαι, άλλο τόσο θα απομακρυνθεί. Είναι σαν να του δείχνεις πως είχε απόλυτο δίκιο όταν χωρίσατε, και πως είναι καλύτερα χωρίς εσένα και την τρέλα που κουβαλάς. (Ναι, το κακό είδος τρέλας.) Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να του δείξεις ότι είσαι καλά, ότι έχεις προχωρήσει και ότι θέλεις να διατηρήσεις μια πολιτισμένη, ώριμη επαφή μαζί του.

Πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες σου
Το να σεβαστείς τους προσωπικούς του λόγους για τον χωρισμό είναι το πρώτο βήμα. Αυτό που πρέπει να κάνεις μετά είναι να αναλάβεις τις ευθύνες σου. Μην προσπαθείς να δικαιολογηθείς, και προσπάθησε ειλικρινά να καταλάβεις σε τι έφταιξες για να τελειώσει αυτή η σχέση. Εκτός κι αν αρχίσει, προφανώς, να σε κατηγορεί για πράγματα που δεν έχουν συμβεί ποτέ—αλλά αν είναι τέτοιος άνθρωπος, δεν βλέπουμε τον λόγο που θες να είσαι ξανά μαζί του.

Πάνω απ’ όλα ο εαυτός σου
Πρέπει να είσαι σίγουρη ότι τον θέλεις πίσω για τους σωστούς λόγους. Αν θες να επιστρέψεις σ’ αυτή την σχέση επειδή νιώθεις ότι τον χρειάζεσαι για να είσαι καλά, μάλλον πρέπει να διαγράψεις τον αριθμό του, το προφίλ του και ολόκληρη την ύπαρξή του απ’ την ζωή σου. Ποτέ μην ξεχνάς ότι στις σχέσεις υπάρχουν δύο άτομα που μοιράζονται εξίσου την ευθύνη, άρα μην τον αφήσεις να νομίζει ότι ξαφνικά θα έχει το πάνω χέρι και θα σε κάνει ό,τι θέλει.

Να ξέρεις τι θες
Προτού καν του ζητήσεις να μιλήσετε, πρέπει να ξέρεις τι ακριβώς θες απ’ την σχέση σου αυτή τη φορά. Τι θέλεις από εκείνον, τι σκοπεύεις να αλλάξεις εσύ… δεν θες να τα ξαναβρείς με τον πρώην σου για να ζήσεις απλά μια επανάληψη όλων αυτών που έφεραν την σχέση σας στο τέλος.

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v