Τι να κάνεις αν δεν μπορείς να τον ξεπεράσεις

Αν χωρίσατε και δεν μπορείς να τον ξεπεράσεις, ίσως να έχουμε μερικές ιδέες για να αισθανθείς καλύτερα!
Τι να κάνεις αν δεν μπορείς να τον ξεπεράσεις
Είναι πολλοί άνθρωποι που, μετά από έναν χωρισμό, τρελαίνονται από την χαρά τους, επειδή κέρδισαν επιτέλους πίσω την ανεξαρτησία τους. Και, σίγουρα, σε ορισμένες τοξικές σχέσεις, ο χωρισμός είναι η μεγαλύτερη ανακούφιση που μπορείς να πετύχεις. Τι συμβαίνει όμως όταν χωρίσεις με τον σύντροφό σου και συνειδητοποιήσεις ότι δεν τον έχεις ξεπεράσει; Πώς θα μπορέσεις να συνεχίσεις την ζωή σου;

Ίσως έχουμε μερικές ιδέες για να σε βοηθήσουμε…

Γράψε τις σκέψεις σου
Μπορεί να σου ακούγεται σαν κάτι που θα έκανες στο σχολείο, αλλά πίστεψέ μας· το να καταγράφεις τις σκέψεις σου μπορεί να είναι από τα πιο καλά και θεραπευτικά πράγματα που θα κάνεις ποτέ για τον εαυτό σου. Μπορείς να εκφράσεις όλα σου τα αισθήματα χωρίς να σε κρίνει κάποιος—και χωρίς καν να χρειαστεί κάποιος να τα ακούσει. Δεν υπάρχει καμία απολύτως λογοκρισία και μπορείς να πετάξεις από μέσα σου τις πιο άσχημες και μικρόψυχες σκέψεις που σου έρχονται στο μυαλό, χωρίς να τις αφήνεις να αναπτύσσονται μέσα σου μέχρι να προκαλέσουν κάποιο αληθινό κακό.

Σήκω φύγε
Αν μπορείς να πάρεις άδεια από την δουλειά και τα οικονομικά σου το σηκώνουν, τότε φύγε για λίγες μέρες από την πόλη. Δεν έχει σημασία πού θα πας, αρκεί να μείνεις κάπου που θα μπορείς να σκεφτείς και να επεξεργαστείς τι συνέβη χωρίς να σε ενοχλεί κάποιος.

Αφοσιώσου στον εαυτό σου
Κάποιοι θα βιαστούν να το αποκαλέσουν εγωιστικό, μα εμείς έχουμε να πούμε ότι εκείνοι οι κάποιοι δεν βρίσκονται στην θέση σου. Είναι πολύ λογικό να θες να περάσεις χρόνο με τον εαυτό σου και να αφοσιωθείς στις δικές σου ανάγκες (και επιθυμίες!) μετά από έναν χωρισμό. Άλλωστε, είσαι πια single, μετά από κι εμείς δε ξέρουμε πόσο καιρό, και έχεις κάθε δικαίωμα να κακομάθεις λίγο τον εαυτό σου. Άρα, αν νιώθεις ότι κάτι σου προσφέρει χαρά, εμείς λέμε να το κάνεις.

Πρόσεξε το σώμα σου
Και, όχι, δεν το λέμε για να γίνεις πιο fit από ποτέ και να τον κάνεις να σέρνεται πίσω σου επειδή οι σέλφι σου στο Instagram είναι πιο καυτές από ποτέ. Μιλάμε για εσένα, και πώς ο χωρισμός είναι μια τέλεια ευκαιρία για να αρχίσεις να προσέχεις το σώμα σου και την διατροφή σου, επειδή ένα υγιές σώμα σημαίνει και υγιές μυαλό. Και, ναι, εντάξει, το ότι θα κοιτιέσαι στον καθρέφτη και η αυτοπεποίθησή σου θα φτάνει ως το ταβάνι δεν είναι κακό….

Αφέσου σε κάτι καινούριο
Μπορεί να μην θες να κάνεις μια σχέση αμέσως μόλις χώρισες—και δεν θα σ’ το προτείναμε, κιόλας. Μπορεί, όμως, να θες να κάνεις πράγματα που δεν έχεις ξανακάνει. Μπορεί να θες να κάνεις ξεπέτες μέχρι να νιώσεις ξανά ο εαυτός σου. Μπορεί να θες να πας ένα ταξίδι και να ζήσεις το δικό σου Eat, Pray, Love, και κανένας δεν έχει δικαίωμα να σε κρίνει γι’ αυτό. Κάνε κυριολεκτικά ό,τι θες και πιστεύεις ότι θα σε γεμίσει και θα σου προσφέρει καινούριες εμπειρίες, και ξέχνα μια και καλή τα ηλίθια πισωγυρίσματα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v