Τα πράγματα που δεν πρέπει να δέχεσαι στην ζωή σου

Αν θες να ζεις την ζωή σου όπως θέλεις εσύ και να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, σταμάτα να δέχεσαι τα παρακάτω πράγματα.
Τα πράγματα που δεν πρέπει να δέχεσαι στην ζωή σου
Ό,τι κι αν κάνεις, όπου κι αν βρίσκεσαι, ξέρεις πως θα εμφανιστούν μπροστά σου άτομα με μοναδικό σκοπό να σε κάνουν να αισθανθείς άσχημα. Ναι, όπως και να το κάνουμε, μερικοί άνθρωποι είναι συναισθηματικοί βρυκόλακες, και δεν πρόκειται να ησυχάσουν μέχρι να ρουφήξουν όλη την χαρά και την ικανοποίηση από όλους γύρω τους. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί, επειδή – αν θες το καλό σου – θα μάθεις να τους διώχνεις από κοντά σου.

Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να ανέχεσαι, αν θες να είσαι ευτυχισμένος…

Μην τους αφήνεις να σε καταπιέζουν
Εσύ και μόνο εσύ βάζεις όρια στην ζωή σου, και κανείς δεν πρόκειται να σε περιορίσει. Χρειάζεσαι τον χώρο σου, ώστε να μπορέσεις να μάθεις και να ωριμάσεις, και δεν σε υποχρεώνει κανείς να κάνεις υπομονή και να περιμένεις τους ανθρώπους γύρω σου να σε φτάσουν.

Διώξε τους αρνητικούς ανθρώπους
Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που είναι τόσο μίζεροι, που έχουν μόνο κακίες να πουν… για τα πάντα. Για άλλους ανθρώπους, για τις επιλογές τους, για το τι φορούν μέχρι και το πού πάνε, από το στόμα τους θα ακούσεις να βγαίνει ένας ασταμάτητος χείμαρρος μίσους, και αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν καμία θέση στη ζωή σου. Φαντάσου τι μπορεί να λένε πίσω απ’ την πλάτη σου.

Κομμένοι όσοι δεν σε σέβονται
Το να διαφωνούν μαζί σου δεν είναι κακό. Είναι κομμάτι της ζωής. Το να διαφωνούν μαζί σου, να σε υποτιμούν και να μην σε σέβονται είναι λόγος για να γυρίσεις την πλάτη, να σηκώσεις το μεσαίο σου δάχτυλο και να μην τους ξαναμιλήσεις ποτέ. Κάποια στιγμή όλοι πρέπει να ωριμάσουμε, και οι άνθρωποι που δεν ξέρουν να σέβονται θα μείνουν για πάντα μωρά.

Τέρμα ο φόβος της αποτυχίας
Να και κάτι που προκαλούμε εμείς στον εαυτό μας. Ο φόβος της αποτυχίας μπορεί να σου κόψει τα φτερά και να σε κάνει να νιώθεις ότι οι κόποι σου δεν θα στεφθούν ποτέ με επιτυχία. Εμείς θα σου πούμε ότι ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσεις τις ανασφάλειές σου πρόσωπο με πρόσωπο και να τις σταματήσεις. Όλοι έχουμε ελαττώματα, μα ποτέ δεν είναι αρκετά για να μας σταματήσουν. Επίσης, να θυμάσαι: όταν σου κάνουν ένα κομπλιμέντο, δέξου το, χαμογέλα και νιώσε όμορφα με τον εαυτό σου, επειδή το κέρδισες. Μην υποτιμάς τον εαυτό σου…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v