Τι να κάνεις όταν σου λείπει

Χωρίσατε. Το ξεπέρασες. Και τώρα σου λείπει και πονάς. Κι εμείς ξέρουμε τι πρέπει να κάνεις, για να τον ξεπεράσεις ακόμα μια φορά.
Τι να κάνεις όταν σου λείπει
Μια σχέση που ήταν κακή για εσένα τελείωσε, και σιγά-σιγά μάζεψες τα κομμάτια σου και άρχισες να προχωράς. Αλλά δεν είναι σπάνιο να υπάρχουν κάποιες στιγμές – όλοι τις έχουμε ζήσει – που νιώθεις ότι σου λείπει. Σου λείπει που ήσασταν μαζί, σου λείπει ο τρόπος που μιλούσατε και ο τρόπος που κοιμόσασταν αγκαλιασμένοι. Μέσα σου ξέρεις πως δεν είναι σωστό. Δεν πρέπει να του στείλεις, δεν πρέπει να του μιλήσεις· οι ζωές σας πια ακολουθούν χωριστά μονοπάτια, και μόνο κακό θα προκύψει αν αυτά τα μονοπάτια ενωθούν ξανά. Αλλά η επιθυμία είναι μεγάλη…

Κι επειδή θέλουμε να σε δούμε να ξεπερνάς τις κακές αναμνήσεις και να ζεις την ζωή σου χωρίς τον πόνο τους, αυτές είναι οι συμβουλές μας.

Μην φέρεσαι άσχημα στον εαυτό σου
Τα αισθήματά σου είναι δικαιολογημένα. Οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι για να ζητάμε συντροφιά, για να μοιραζόμαστε την ζωή μας με τους άλλους. Ειδικά με άλλους που μας ξέρουν τόσο καλά όσο ένας περασμένος έρωτας—αυτός, άλλωστε, είναι ο λόγος που οι περισσότεροι χωρισμοί συμβαίνουν πολύ καιρό αφού μια σχέση έχει καταστραφεί. Φοβόμαστε την μοναξιά, γι’ αυτό και μέρα με την μέρα βλέπουμε τον δεσμό μας να φθείρεται όλο και περισσότερο. Πρέπει να αποδεχτείς αυτά τα αισθήματα και να μην τα καταπιέσεις. Αποδέξου ότι σου λείπει, ότι πονάς και ότι χρειάζεσαι κι άλλο καιρό για να νιώσεις ξανά ο εαυτός σου. Αντί, όμως, να κάνεις ένα ακόμα πισωγύρισμα που θα σε φέρει στο μηδέν, πρέπει αυτή την αγάπη που έχεις ανάγκη να την δώσεις εσύ στον εαυτό σου.

Προσπάθησε να καταλάβεις τον λόγο που σου λείπει
Μπορεί να νιώθεις μοναξιά. Μπορεί να νιώθεις απελπισία. Μπορεί να νιώθεις ότι δεν θα ξαναβρείς ποτέ έναν σύντροφο που θα σε αγαπήσει και θα σε καταλάβει με τον ίδιο τρόπο. Πρέπει να κατανοήσεις ότι δεν σου λείπει το άτομο, αλλά η ιδέα του. Η ιδέα και η ασφάλεια του να είσαι σε σχέση. Από την στιγμή που χωρίσατε, σημαίνει πως αυτή η σχέση δεν είχε μέλλον, και δεν θα καταφέρεις τίποτα αν επιστρέψεις.

Άλλαξε αυτά που κάνατε μαζί
Όλα τα ζευγάρια με τον καιρό αρχίζουν να αντικαθιστούν το εγώ με το εμείς. Αποκτούν κοινές συνήθειες, βγαίνουν στα ίδια μέρη, πολλές φορές σκέφτονται και με τον ίδιο τρόπο. Αυτές είναι οι συνήθειες που πρέπει να αλλάξεις. Προσπάθησε να κάνεις μια λίστα με τα πράγματα που κάνατε μαζί, και βρες νέους τρόπους να τα κάνεις, να αλλάξεις την ρουτίνα σας με μια καινούρια, που θα είναι εντελώς δική σου. Όσο συνεχίζεις να κάνεις μοναχικά αυτά που κάνατε παρέα, οι αναμνήσεις δεν πρόκειται να σε αφήσουν σε ησυχία, και τα βράδια σου θα είναι γεμάτα με ανησυχία και νοσταλγία που δεν θα σε οδηγήσει πουθενά.

Μάθε τι είναι αυτό που σε γεμίζει με χαρά
Αν η ευτυχία για εσένα ήταν να βρίσκεσαι σε μία σχέση, αν την βάσιζες σε ένα άλλο άτομο, τότε ήρθε η ώρα να ανακαλύψεις τι είναι αυτό που πραγματικά μπορεί να σε γεμίσει χαρά. Κάτι δικό σου, που δεν εξαρτάται από κανέναν. Πρέπει να βρεις την ευτυχία που πηγάζει από μέσα σου, γιατί αυτή είναι η ευτυχία που δεν πρόκειται να χάσεις ποτέ…


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v