Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στα ραντεβού

Όλοι έχουμε πετάξει κοτσάνες κι έχουμε κάνει πράγματα που δεν θέλουμε ούτε να θυμόμαστε σε ραντεβού. Αυτά όμως είναι τα χειρότερα.
Τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στα ραντεβού
Σενάριο λίγο-πολύ γνωστό: Βγαίνεις ραντεβού, περνάς καλά, και δεν ακούς ποτέ ξανά κουβέντα από αυτό το άτομο. Τι πήγε στραβά; Τι έκανες λάθος; Σίγουρα δεν γίνεται μόνο εσύ να έκανες λάθος, αλλά θα ήταν ιδιαίτερα βολικό αν σου μιλούσε αυτή τη στιγμή για να σου πει τι ήταν αυτό το τόσο τραγικό που έκανες. Μην ανησυχείς λοιπόν, αγαπητέ αναγνώστη. Θα σου τα πούμε όλα εμείς.

Πούλησες μούρη
Ναι, θες να κάνεις καλή εντύπωση. Αλλά καλή εντύπωση σημαίνει να είσαι ευγενικός, αστείος και εύκολος στην κουβέντα. Το να προσπαθείς απελπισμένα να παρουσιάσεις τον εαυτό σου σαν την σέξι Δευτέρα Παρουσία του Μεσσία δεν είναι κάτι που θα σε βοηθήσει να κάνεις καλή εντύπωση.

Δεν μίλησες ξεκάθαρα
Μήπως έγινες υπερβολικά φιλικός; Μήπως έπεσες με τα μούτρα και άρχισες να μοιάζεις γλοιώδης; Οι πιθανότητες είναι πολλές, γι’ αυτό θα το λέμε μέχρι να σταματήσει να υπάρχει ίντερνετ: Πες αυτό που θες να πεις. Το να μην φοβάσαι να ζητήσεις αυτό που θέλεις είναι σημάδι αυτοπεποίθησης, και η αυτοπεποίθηση είναι σέξι.

Είπες ψέματα
Είναι πάρα πολύ εύκολο – και πολύ διασκεδαστικό, μέχρι να γίνει προσβλητικό – να καταλαβαίνεις πότε κάποιος σε έχει φλομώσει στο ψέμα για να φανεί καλύτερος. Αν δεν έχεις διαβάσει ούτε ένα βιβλίο στην ζωή σου, απλά μην το παίξεις διαβασμένος. Και ξεκίνα να διαβάζεις βιβλία, τα βιβλία είναι επίσης (πολύ) σέξι.

Είσαι απελπισμένος (και φαίνεσαι)
Όταν φλερτάρεις, όταν βγαίνεις ραντεβού, πρώτα απ’ όλα το κάνεις για να διασκεδάσεις. Γνώρισες ένα άτομο που σε ενθουσίασε και θες να το γνωρίσεις καλύτερα. Αν κάνεις από την πρώτη στιγμή φανερό πως ο σκοπός σου είναι να κάνεις σχέση, επειδή αν δεν κάνεις σχέση μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα διαλυθούν τα μέσα σου, μάλλον θα μείνεις μόνος για πολύ καιρό. (Καλύτερα, είναι η κατάλληλη ώρα να τα βρεις πρώτα με τον εαυτό σου.)

Έγινες η Μόνα Λίζα
Αυτό σημαίνει πως ήθελες να γίνεις μυστηριώδης και να έχεις ένα χαμόγελο που θα θυμάται για πάντα. Στην πραγματικότητα, απλά ήσουν απόμακρος και κρύος – και ελπίζουμε όχι αγενής. Διάβασε ξανά την συμβουλή #2 και ξεκίνα να επικοινωνείς με τους ανθρώπους.

Θοδωρής Διάκος


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v