Αυτά που λένε οι άντρες μεταξύ τους

Ρωτήσαμε και μάθαμε (εντελώς εμπιστευτικά) για τι πράγματα μιλούν οι άντρες μεταξύ τους, που δεν θα έλεγαν ποτέ με μια φίλη τους. Και τα παρουσιάζουμε.
Αυτά που λένε οι άντρες μεταξύ τους
Τι συζητούν μεταξύ τους οι άντρες; Ισχύουν άραγε τα κλισέ που όλοι πιστεύουμε—ότι δηλαδή οι κουβέντες τους περιστρέφονται κατ’ αποκλειστικότητα γύρω από το άλλο φύλο; Και αν ισχύει, είναι κάτι που γίνεται εντελώς ασυνείδητα; Η ηλικία, άραγε, παίζει κάποιον ρόλο στα θέματα συζήτησης; Και τι παίζει με τους κώδικες επικοινωνίας που έχουν οι άντρες μεταξύ τους; Σε όλες αυτές τις απορίες απαντούν οι αναγνώστες του in2life, κάθε ηλικίας, και – ελπίζουμε πως – ίσως αποδομήσουν ορισμένα στερεότυπα…

Εγω θα έλεγα ότι αν δεν μιλήσω προσβλητικά τουλάχιστον ανά 2 λεπτά δεν είσαι κολλητός μου! Τύπου "έτσι μου έλεγε και η μάνα σου", και τέτοια, που αν τα έλεγες σε έναν ξένο, θα σε έδερνε.
Γιάννης, 30

Ένας συχνός διάλογος θα μπορούσε να είναι:
-Τράβα ρε μαλάκα να της μιλήσεις, ρε μαλάκα.
-Τι να της πω, ρε μαλάκα;
-Ε, ξέρω ‘γω, άντρας δεν είσαι; Πέσιμο, ρε μαλάκα.
Άντρες.
Θάνος, 22

Οι συζητήσεις μου με φίλους είναι μάλλον μονότονες. Περιλαμβάνουν όλα τα κλισέ, με τη διαφορά ότι τα ρούχα, τα αυτοκίνητα και το νέο μοντέλο της Ferrari με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Συνήθως θα μιλήσουμε για ταινίες, μουσική, συναυλίες, προφανώς γκόμενες και ενίοτε λεπτομέρειες για τις επιδόσεις μας στο σεξ, τα παράξενα που συνέβησαν στο κρεβάτι και το κατά πόσο ανταποκρίθηκαν εκείνες στις απαιτήσεις μας. Παραδόξως, οι κουβέντες μας πλέον δεν γίνονται σε πλαίσιο αντροπαρέας όταν βγαίνουμε για ποτό όπως προστάζει στο στερεότυπο. Κυρίως τηλέφωνο και chat. Έχει περισσότερη πλάκα.
Νικόλας, 28

Αυτά που λένε οι άντρες μεταξύ τους είναι αυτά που όλοι σκεφτόμαστε, αλλά ντρεπόμαστε να τα πούμε "ανοιχτά". Από τις φανταστικές ιστορίες τους, τι θα έκαναν στη θέση του Darth Vader μέχρι και την βαθμολόγηση μίας τυχαίας γκόμενας στο δρόμο και τι θα της έκαναν.
Γιούρι, 26

Οι άντρες όταν βρίσκονται μιλάνε για ποικίλα θέματα. Μιλάνε αρχικά για το τι συμβαίνει στην ζωή τους. Επαγγελματική σταδιοδρομία, σπουδές κλπ. Από την συζήτηση φυσικά δεν θα έλειπαν και οι κοπέλες. Οι δικές τους, αν έχουν, και για άσχετες – ακόμα και να έχουν. Μιλάμε για αθλητικά, κάνουμε καζούρα, ειδικά αν κάποιος υποστηρίζει διαφορετική ομάδα. Και φυσικά για επικαιρότητα.
Πάρης, 21

Νομίζω ότι βασικά οι άνδρες συζητούν κατ’ ιδίαν για να καταλάβουν τι θέλουν οι γυναίκες ώστε να τους ερωτευτούν/πάψουν να γκρινιάζουν/αφήσουν ήσυχους. Γενικότερα, αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι οι κώδικες επικοινωνίας είναι πολύ διαφορετικοί από ό,τι των γυναικών. Επί παραδείγματι, δύσκολα οι άνδρες "πιάνονται"-ακουμπιούνται, και όταν συμβαίνει -σε έκτακτες περιστάσεις- συνήθως περιλαμβάνει μια σύντομη αγκαλιά και τρία χτυπήματα στον ώμο. Τρία ακριβώς! Αυτό πιστεύω ότι δείχνει ότι οι έμφυλες προκαταλήψεις είναι ισχυρές στις ανδρικές σχέσεις, οι οποίες έχουν πάντοτε να λογοδοτήσουν για το μήπως είναι "υπερβολικά στενές" και άρα σημαίνουν ομοφυλοφιλικές τάσεις. Η υποχρέωση του "ανδρισμού" είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό βάρος για κάθε άνδρα και δυστυχώς δεν αφήνει τις φιλικές του σχέσεις ανεπηρέαστες.
Δημήτρης, 40

Το μόνο πράγμα που σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να συζητήσω ΜΟΝΟ με άντρες φίλους είναι η τουαλέτα, αλλά τώρα τελευταία τα λέω και στις φίλες μου, και το ‘χω παρακάνει.
Ραφαήλ, 25

Ενώ η πλειοψηφία πιστεύει ότι οι άντρες μιλάνε κυρίως για γκόμενες και σεξοκόλπα, η αλήθεια είναι ότι περισσότερο συζητάμε για τα επαγγελματικά, τις υποχρεώσεις και το άγχος της καθημερινότητας. Δυστυχώς ή ευτυχώς (ανάλογα την περίπτωση) είμαστε αρκετά πουριτανοί με το σεξ μας, και μιλάμε ανοιχτά για αυτό μόνο σε ελάχιστους φίλους. Επίσης, όσο και αν θέλουμε να το αρνηθούμε, είμαστε μεγάλες κουτσομπόλες του κερατά και εύκολα κράζουμε κόσμο και κοσμάκη. Ανδρική αλληλεγγύη για πάντα.
Θανάσης, 27

Αυτά που συζητάμε οι άντρες μεταξύ μας, 9 στις 10 θα έχουν να κάνουν με γυναίκες, όσο κλισέ κι αν ακούγεται. Και είναι κλισέ. Για παράδειγμα, από την αρχή της χρονιάς έχει πιάσει δουλειά στον σταθμό που δουλεύω ένας τύπος, και μιλάμε μόνο για τα απαραίτητα της δουλειάς και για σεξ. Και για κινηματογράφο, αλλά αυτή είναι η δουλειά του, είναι κριτικός κινηματογράφου. Άλλο ένα κλισέ θέμα είναι η μπάλα γενικά, αλλά κυρίως το στοίχημα και ο τζόγος online. Έχω βρεθεί σε παρέες που μιλάνε μόνο για αυτό. Έχει αλλάξει η εποχή πολύ γρήγορα, η μουσική και η τέχνη έχουν γίνει πολύ εύκολες να τις βρεις. Πριν 10-15 χρόνια μιλούσαμε απογεύματα ολόκληρα για μουσική, γιατί ακόμα γράφαμε κασέτες, και μαζευόμασταν για να ακούμε μουσική.
Αποστόλης, 32


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v