Τα (καλά) πράγματα που σου έμαθαν οι πρώην σου

Όταν μια σχέση τελειώνει… παίρνουμε μερικά μαθήματα ζωής. Και ίσως αυτά μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους.
Τα (καλά) πράγματα που σου έμαθαν οι πρώην σου
Οι χωρισμοί είναι απαίσιοι. Όλοι το ξέρουμε αυτό. Πονάς, κλαις, χτυπιέσαι, και μετά πρέπει να καταβάλεις προσπάθεια για να νιώσεις καλύτερα, και είναι απλά άδικο να βάζεις ένα άτομο που μόλις ράγισε η καρδιά του να καταβάλει προσπάθεια για οτιδήποτε. Κι όμως, μέσα από όλον αυτό τον πόνο και τον οδυρμό μπορεί να προκύψει κάτι… καλό;
Ας δούμε ποια είναι τα (πολύ) καλά μαθήματα που σου έμαθαν οι πρώην σου…

Σε έκαναν να γίνεις καλύτερη στις επόμενές σου σχέσεις
Πολλές φορές, όταν μια σχέση τελειώνει, θα σου μείνουν πολλά ερωτήματα: Τι θα μπορούσε να πάει διαφορετικά, πώς θα έπρεπε να είχες φερθεί… Και όλα αυτά τα μαθαίνεις στις επόμενές σου σχέσεις, ενώ γίνεσαι σιγά-σιγά όλο και καλύτερος άνθρωπος. Μαθαίνεις από τα λάθη του παρελθόντος και εξελίσσεσαι.

Σε έκαναν καλύτερη στο σεξ
Ναι, εντάξει, δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα για να παραδεχτείς, και αν θες να σου μείνει έστω και μία καλή ανάμνηση από τις διαλυμένες σχέσεις σου, μάλλον θα προτιμήσεις όλες τις στιγμές αγάπης και τρυφερότητας, αλλά ας μιλήσουμε ρεαλιστικά: το σεξ είναι σημαντικό. Και όσο περισσότερο το κάνεις, τόσο πιο καλά το κάνεις.

Σε βοήθησαν να καταλάβεις τι θέλεις από μια σχέση
Οι περισσότεροι θα σου πουν ότι πρέπει να αφαιρέσεις από την μνήμη σου τις καλές στιγμές της σχέσης, για να κάνεις τον χωρισμό να πονάει λιγότερο. Κι όμως, εκείνες οι καλές στιγμές είναι το παράδειγμα προς μίμηση. Είναι αυτά που όντως θες να βιώνεις σε μια σχέση—απλά, ξέρεις, με μεγαλύτερη συχνότητα, και πιο επιτυχημένα την επόμενη φορά.

Απ’ την άλλη, σε βοήθησαν να καταλάβεις και τι δεν θέλεις
Δεν γίνεται να τα γνωρίζουμε όλα. Πολλές φορές πρέπει να δοκιμάσουμε, να φάμε τα μούτρα μας και να πάρουμε ένα μάθημα. Δες τις παλιές σου σχέσεις σαν κάτι τέτοιο: δοκιμές, που κάθε μία σε έκανε να γνωρίσεις ακόμα καλύτερα τον εαυτό σου, τα όριά σου και το τι είναι επιτρεπτό. Και ίσως τι μπορεί να ακούγεται τέλειο, σέξι και ονειρικό στην θεωρία, αλλά απογοητευτικό στην πράξη.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v