Άντρες που μοιάζουν καλοί (αλλά δεν είναι)

Ναι, η πρώτη σου εντύπωση μόλις συναντήσεις κάποιον απ’ τους παρακάτω θα είναι θετική… αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα σε πληγώσουν.
Άντρες που μοιάζουν καλοί (αλλά δεν είναι)
Δεν είναι σπάνιο να βλέπουμε άντρες να προσπαθούν να υποδυθούν κάποιον ρόλο στις σχέσεις τους με τις γυναίκες—θα υποθέσουμε ότι οι περισσότερές μας αναγνώστριες έχουν έρθει αντιμέτωπες με τουλάχιστον δύο από τα παρακάτω στερεότυπα. Ναι, είναι οι κατηγορίες αντρών που μπορεί να ακούγονται καλοί στην θεωρία, ίσως σε κάνουν να τους λατρέψεις την στιγμή της γνωριμίας, αλλά η μόνη κατάληξη μαζί τους είναι να πληγωθείς.

Η πατρική φιγούρα
Σου προσφέρει τα πάντα, λες και είσαι η μικρή του πριγκίπισσα. Σου προσφέρει ασφάλεια, σταθερότητα και όλα αυτά που θα σου έδινε ένας κανονικός πατέρας. Με την διαφορά ότι κάνετε και σεξ. Κι αν αυτό δεν σου ακούγεται ήδη αρκετά ανατριχιαστικό, σκέψου το εξής: όπως εσύ τον βλέπεις σαν πατρική φιγούρα, έτσι κι αυτός λογικά σε βλέπει σαν κόρη. Ένα πλάσμα πάνω στο οποίο έχει τον απόλυτο έλεγχο. Ανθυγιεινό.

Το κακό παιδί
Ναι, είναι συναρπαστικό το πόσο γοητευτικά αλήτης μπορεί να είναι, και το γεγονός ότι δεν ενδιαφέρεται τον κάνει ακόμα πιο ελκυστικό. Αλλά σκέψου: είναι απλά ο εαυτός του, και ο εαυτός του είναι… ένα κακό παιδί. Θέλεις σίγουρα να κάνεις σοβαρή σχέση με έναν λάθος άνθρωπο, που δεν θα ενδιαφέρεται για τα αισθήματά σου;

Το… καλό παιδί
Το καλό παιδί είναι το αντίθετο άκρο—και πολύ πιο ύπουλο. Ενώ με το κακό παιδί λίγο-πολύ ξέρεις τι παίρνεις (και, στις σπάνιες περιπτώσεις που δείξει ότι έχει χρυσή καρδιά, εκπλήσσεσαι ευχάριστα), το καλό παιδί φαίνεται τέλειο. Ευγενικός, γλυκός, συμπονετικός, έτοιμος για να τον γνωρίσεις στην μαμά σου. Και, όπως ξέρουμε όλοι, ό,τι λάμπει δεν είναι απαραίτητα χρυσός. Στην πραγματικότητα, τα “καλά παιδιά” που θα γνωρίσεις θα σε πνίξουν με την καλοσύνη τους, μέχρι να καταλάβεις πως υποκρίνονται τα πάντα, επειδή ο μόνος τους σκοπός στην ζωή είναι να γίνονται αρεστοί. (Επίσης σημειώνουμε ότι αυτή είναι αποδεδειγμένα η κατηγορία που γεννά τους πιο πολλούς ψυχοπαθείς.)

Ο πρίγκηπας με το άλογο
Το απόλυτο κλισέ από τα παραμύθια, που θα έρθει να σε σώσει από όλα σου τα προβλήματα. Όσο ρομαντικό και να ακούγεται, είναι τοξικό. Επειδή δεν μπορείς να βασίζεσαι σε έναν άνθρωπο για να ξεφύγεις από όσα σε τυραννούν. Ακόμα χειρότερα, οι πρίγκηπες με το άλογο δεν βρίσκονται απλά στον δρόμο σου τυχαία. Είναι πολύ συνειδητή τους επιλογή να ρίχνονται σε κοπέλες που περνούν αδύναμη στιγμή και χρειάζονται κάποια στήριξη, ώστε να μπορούν μετά να ξεδιπλώσουν όλο τον αυταρχικό, άκρως χειριστικό τους χαρακτήρα. Ναι, αυτά τα γεγονότα παραλείφθηκαν από τις ταινίες του Ντίσνεϊ για ευνόητους λόγους.

Ο αιώνιος έφηβος
Μπορεί να γίνει σούπερ διασκεδαστικός για μερικά ραντεβού, μπορείς να περάσεις καλά μαζί του, και λογικά θα κάνετε πολύ καλό σεξ. Και εκεί τελειώνουν τα πράγματα που ο αιώνιος έφηβος έχει να σου προσφέρει. Γιατί; Επειδή όλοι πρέπει να μεγαλώσουμε κάποια στιγμή, και οι ενήλικες σχέσεις (που έχουν ευθύνες και υποχρεώσεις) δεν είναι κάτι που ξέρει να κάνει. Δεν έχει ιδέα πώς να αντιμετωπίζει τα αισθήματά του, πόσο μάλλον τα προβλήματα που θα προκύψουν σε μια σχέση, και στο τέλος λογικά θα σε παρατήσει αυτός, λέγοντας πως τον καταπιέζεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v