Πώς να κάνω την πρώτη κίνηση;

Ξέχνα τους πατροπαράδοτους τρόπους: Είσαι μια γυναίκα-κυνηγός, και αυτοί είναι οι πιο εύκολοι τρόποι να προσεγγίσεις έναν άντρα!
Πώς να κάνω την πρώτη κίνηση;
Το έχουμε πει ξανά, μα η επανάληψη ποτέ δεν κάνει κακό: οι παραδοσιακοί ρόλοι, που θέλουν τον άντρα κυνηγό και την γυναίκα ανυποψίαστο θύμα που θα παρασυρθεί από την γοητεία του έχουν πεθάνει. Πόσο μάλλον, όλο και περισσότεροι άντρες δηλώνουν πως προτιμούν να γίνονται αυτοί το αντικείμενο του… πεσίματος. (Τώρα, αν αυτό έχει να κάνει με το πόσο σέξι είναι η όλη κατάσταση ή με το πόσο τεμπέληδες μπορούν να γίνουν οι άντρες, δεν έχει σημασία.)

Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα δεις κάποιον και θα θες να του μιλήσεις, ορίστε οι πιο εύκολοι τρόποι να τον προσεγγίσεις και να του τραβήξεις την προσοχή.

Για αρχή, κοίτα τον ξανά
Ναι, το παιχνίδι με τα μάτια μπορεί να είναι ενδιαφέρον, αλλά δεν αρκεί ένα απλό κοίταγμα. Το πιο λογικό είναι ότι δεν θα το καταλάβει. Ή ακόμα και αν το καταλάβει θα περάσει την υπόλοιπη βραδιά ρωτώντας τους φίλους του αν όντως τον κοίταξες, ή αν απλά φαντασιώνεται πράγματα – όπως ένας αφυδατωμένος ταξιδιώτης στην Σαχάρα. Γι’ αυτό, κοίταξέ τον. Καλά. Δώσε του να καταλάβει ότι όντως ενδιαφέρεσαι.

Η καλύτερη ερώτηση
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσεγγίσεις κάποιον, διάφορα πράγματα να του πεις – από τα πιο κλισέ μέχρι τα πιο δημιουργικά – αλλά μία είναι η σίγουρη ερώτηση που θα του τραβήξει την προσοχή και θα τον κάνει να σου μιλήσει: “Να σε ρωτήσω την γνώμη σου για κάτι;” Μπορεί να είναι για οτιδήποτε. Ποιο είναι το καλύτερο κοκτέιλ του μαγαζιού. Αν υπάρχει καλύτερο μαγαζί στην γειτονιά. Αυτοσχεδίασε, οι επιλογές σου είναι άπειρες. Εντάξει, μάλλον δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να τον ρωτήσεις την άποψή του για κάποιο φλέγον πολιτικό ζήτημα, αλλά υποθέτουμε πως αυτό το ήξερες ήδη.

Δήλωσε το προφανές
Σκέψου ένα υποθετικό σενάριο: Είσαι στην στάση του λεωφορείου και κάνεις τσιγάρο, και δίπλα σου είναι ένας τύπος που τον έχεις ξαναδεί, αλλά δεν γνωρίζεις αρκετά καλά για να του πιάσεις και κουβεντούλα. Απ’ την άλλη, δεν θες να φανείς αγενής, άρα γυρνάς και λες “Ψύχρα έβγαλε σήμερα, ε;” Τώρα, εφάρμοσε αυτή την τακτική κι όταν θες να μιλήσεις σε έναν άντρα. Μπορεί να μην τον θάμπωσες με κάποια βαρύγδουπη δήλωση, αλλά το φλερτ δεν έχει να κάνει με το πόσες λέξεις απομνημόνευσες από τον Μπαμπινιώτη. Απλά πράγματα και κατανοητά, είναι σαν να του λες “Γεια, μπορείς να μου μιλήσεις”, αλλά με τρόπο που δεν θα σε κάνει να φανείς τρομακτική.

Κάνε ένα κομπλιμέντο
Όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως λατρεύουν να ακούν κομπλιμέντα. Τα κομπλιμέντα είναι από τα καλύτερα πράγματα στον μάταιο τούτο κόσμο, άρα χάρισέ του ένα. Φοράει τέλειο κασκόλ; Τον πέτυχες να διαβάζει ένα ωραίο βιβλίο; Έχει κοπιάρει το κούρεμα κάποιου διάσημου και – σοκ! – του πάει; Πες του το. Πόσο μάλλον, είναι σαν του λες ότι εκτιμάς ένα κομμάτι του, αλλά μετά πρέπει και ο ίδιος να καταλάβει αν σου αρέσει γενικότερα και… voilà! Κουβέντα!

Θοδωρής Διάκος
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v