Πώς θα μιλάω πιο εύκολα στους άλλους;

Αν είσαι υπερβολικά ντροπαλή για να πλησιάσεις κάποιον και να του μιλήσεις, μην πανικοβάλλεσαι. Έχουμε τις καλύτερες συμβουλές για ‘σένα!
Πώς θα μιλάω πιο εύκολα στους άλλους;
Κάποτε υπήρχε η πεποίθηση ότι ο άντρας είναι ο κυνηγός. Θα σε κοιτάξει, θα σε πλησιάσει, θα σε κεράσει ένα ποτό και θα σου πιάσει την κουβέντα. Και τελευταία βλέπουμε πως η ζυγαριά έχει αρχίσει να αλλάζει… ή μάλλον να εξισορροπείται. Οι γυναίκες μπαίνουν δυναμικά στην επίθεση, ενώ πολλοί άντρες απολαμβάνουν τον νέο τους ρόλο ως αντικείμενα θαυμασμού. Τι συμβαίνει όμως όταν είσαι υπερβολικά ντροπαλή για να πλησιάσεις έναν άντρα που σου αρέσει και να φλερτάρεις μαζί του;

Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ. Για να σου δώσουμε μερικές πολύ απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από ποτέ, και να μην ξανανιώσεις ανασφαλής κάθε φορά που πρέπει να δείξεις την κοινωνική, αλλά και την σέξι πλευρά σου!

1. Μην φοβάσαι τις χαζομάρες
Ναι, καλά άκουσες. Ο φόβος σου μην και φανείς χαζή στα μάτια των άλλων είναι ένα εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσεις. Και μιλάμε για “χαζομάρα” με κάθε πιθανή έννοια. Αν κάποιος αναφέρει στην συζήτηση κάτι που δεν γνωρίζεις, άνοιξε το στόμα σου και ρώτα. Μόλις βοήθησες να προχωρήσει η κουβέντα παρακάτω – χωρίς να αναφέρουμε ότι θα πυροδοτήσεις αυτή την έμφυτη ανάγκη που έχουν οι άντρες να νιώθουν χρήσιμοι μόλις του πεις να σου εξηγήσει. Έπειτα, αν κάποιο αστείο που σου ‘ρθει να κάνεις φαίνεται σαχλό ή κακό, μην διστάσεις να το πεις. Το σημαντικό είναι να φαίνεται πως διασκεδάζεις εσύ, και να μεταδώσεις την θετική σου ενέργεια στον άλλο.

2. Ρίξε τις άμυνές σου
Και πες ότι το πήρες απόφαση, και πας να του μιλήσεις. Τι εντύπωση θα κάνεις αν είσαι σφιγμένη, αν τα μούτρα σου με το ζόρι σηκώνονται απ’ το πάτωμα και αν κομπιάζεις όταν μιλάς; Ξεκίνα με την λογική ότι δεν έχεις τίποτα να χάσεις, και ελπίζοντας πως – γνωρίζοντάς τον – θα σου αρέσει τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Η καχυποψία δεν είναι σέξι. Αν, πάλι, αρχίσει να βαράει συναγερμός με αυτά που θα σου λέει, τότε έχεις κάθε δικαίωμα να σηκώσεις ένα παγερό τείχος μέχρι το ταβάνι και να απομακρυνθείς.

3. Δείξε τον αληθινό εαυτό σου
Γιατί να προσπαθήσεις να είσαι κάτι διαφορετικό; Έχεις τον δικό σου χαρακτήρα, τις απόψεις και τα ενδιαφέροντά σου. Και αν θες να γοητεύσεις κάποιον, πρέπει να το κάνεις δείχνοντάς του την αλήθεια. Άρα, μην σκοτίζεσαι για το πόσο καλή θα φανείς, ή για το γεγονός ότι δεν ξέρεις ούτε ένα από τα πράγματα που σου είπε όταν τον ρώτησες με τι ασχολείται. Το να ανεβάσεις την αυτοπεποίθησή σου είναι δουλειά που απαιτεί χρόνο και προσπάθεια, και δεν σου εγγυόμαστε ότι δεν θα φας μερικές απογοητεύσεις, αλλά κάθε φορά θα νιώθεις όλο και πιο άνετα και σίγουρη με τον εαυτό σου.

4. Πήγαινε ένα βήμα παραπέρα
Στην ερωτική τους ζωή, οι άντρες λατρεύουν τις ξαφνικές, ευχάριστες εκπλήξεις. Και, αν τον πλησιάσεις πρώτα, βρίσκεσαι ήδη στον σωστό δρόμο. Έπειτα, αν δεις ότι αντιδρά θετικά, γιατί να μην δοκιμάσεις να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου ακόμα περισσότερο; Φλέρταρε πιο έντονα μαζί του, πρότεινέ του να βγείτε, ή να πάτε κάπου πιο πριβέ, για να μιλήσετε καλύτερα. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει, και όλα αυτά επειδή αποφάσισες να μην αφήσεις το μυαλό σου να παίζει άλλα παιχνίδια!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v