6 λόγοι που μας αρέσει να είμαστε single τις γιορτές

Θα περάσεις αυτές τις γιορτές χωρίς ταίρι; Άρα θα περάσεις τις καλύτερες γιορτές… και σου έχουμε όλους τους λόγους!
6 λόγοι που μας αρέσει να είμαστε single τις γιορτές
του Θοδωρή Διάκου

Πόσο θλιβερό θέαμα, θα έλεγε κάποιος – ίσως η θεία σου. Μόνος τις γιορτές. Κάποιος άλλος από τους συγγενείς θα σε κοιτάξει με οίκτο, αν έχει πολύ θράσος θα αστειευτεί, πότε θα αποκατασταθείς κι εσύ. Κι εσύ καταπιέζεις τον εαυτό σου, γιατί έχεις σκεφτεί περίπου είκοσι διαφορετικές κακίες που μπορούν να μεταμορφώσουν τα Χριστούγεννά της σε εφιάλτη, αλλά δεν θες να γίνεις αμέσως το μαύρο πρόβατο του οικογενειακού τραπεζιού. Κι όλα αυτά, γιατί; Επειδή είσαι single;

Μάλλον ήρθε η ώρα να σπάσουμε μερικούς μύθους, γιατί αν το καλοσκεφτείς, το να είσαι single τις γιορτές όχι απλά δεν είναι λυπηρό… είναι τέλειο.

1. Όχι δώρα!
Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις τα πολύτιμα λεφτά σου για να πάρεις δώρο σε κανέναν σύντροφο. Δεν χρειάζεται να προετοιμαστείς ψυχολογικά για να υποκριθείς ενθουσιασμό όταν ο ίδιος σύντροφος σου δώσει το πιο απαίσιο δώρο, επειδή δεν έχει ιδέα τι θέλεις (δηλαδή, δεν έπιανε τους διακριτικούς σου υπαινιγμούς για εκείνο το τέλειο κασκόλ). Δεν χρειάζεται να σπαταλήσεις ενέργεια και σκέψη για να βρεις το κατάλληλο δώρο που να αντιπροσωπεύει την σχέση σας, να είναι συμβολικό, αλλά να είναι και πρακτικό. Τι μπορείς, όμως, να κάνεις; Να ξοδέψεις όλα αυτά τα λεφτά για δώρο στον εαυτό σου.

2. Δεν θα χρειαστεί να γνωρίσεις πεθερικά
Χριστούγεννα, οικογενειακή γιορτή, και ο εφιάλτης κάθε ανθρώπου που δεν έχει την παραμικρή όρεξη να γνωρίσει την οικογένεια του συντρόφου του. Θα σε συμπαθήσουν; Θα είναι φυσιολογικοί; Κι αν έχει καμιά από εκείνες τις γιαγιάδες που λένε πολλά πρόστυχα αστεία; Όλα αυτά (και πολλά, πολλά άλλα) είναι πράγματα που δεν πρόκειται να σε ανησυχήσουν αν περάσεις τις γιορτές σου χωρίς να είσαι σε σχέση. Και, προφανώς, δεν θα κάνεις περιττά ταξίδια, μιας και όλοι ξέρουμε πως τα Χριστούγεννα είναι φτιαγμένα για λιώσιμο στον καναπέ.

3. Οικογενειακά τραπέζια
Μια ωραία ευκαιρία να ζήσεις όμορφες στιγμές με την οικογένειά σου! Αν, πάλι, δεν συμπαθείς την οικογένειά σου, μια ωραία ευκαιρία να αξιοποιήσεις τις υποκριτικές σου ικανότητες και να φρικάρεις ολόκληρη την οικογένεια με το πόσο emo μπορείς να γίνεις όταν δεν έχεις σταθερό σεξ στην ζωή σου. Και, όπως είπαμε πριν, να πετάξεις φαρμακερές ατάκες στην θεία σου μετά από λίγο αλκοόλ. Και, μιας που το ‘φερε η κουβέντα…

4. Αλκοόλ!
Πηγαίνεις σε ένα σούπερ φινετσάτο χριστουγεννιάτικο event με το ταίρι σου; Προφανώς και πρέπει να τηρήσεις τα προσχήματα και να μην κατεβάσεις μισό μπουκάλι, επειδή βρίσκεσαι εκεί ως μέρος ενός συνόλου. Όχι πια. Μπορείς να πιείς όσο αλκοόλ τραβάει η ψυχή σου. Και μετά να αρχίσεις να πετάς σκληρές αλήθειες, επειδή it’s your party, and you’ll do what you want to!

5. Μπορείς επιτέλους να χαλαρώσεις
Αν θες να κάτσεις κυριολεκτικά όλες τις μέρες των γιορτών με τις πιτζάμες, να μην κουνηθείς από τον καναπέ και να κάνεις μαραθώνιο κάθε σειρά που υπήρξε ποτέ στην ιστορία της τηλεόρασης, μάντεψε: κανείς δεν πρόκειται να σε σταματήσει. Σκέψου πόση ξεκούραση θα κερδίσεις επιτέλους, τώρα που δεν χρειάζεται να τρέχεις από ‘δω κι από ‘κει, από πάρτι γραφείου σε σπίτι αχώνευτων φίλων.

6. Μπορείς να κάνεις σεξ με όποιον θέλεις
Ναι, ίσως αυτή η συμβουλή να μην είναι και η πιο ηθική στον κόσμο, θα έλεγε κάποιος. Αλλά σκέψου όλους τους άλλους singles εκεί έξω. Σκέψου τους singles που δεν διάβασαν αυτό το κείμενο, και μιζεριάζουν. Σκέψου τους singles που είναι εξίσου ενήμεροι μ’ εσένα και απλά έχουν όρεξη για λίγη διασκέδαση. Εκμεταλλευθείτε ο ένας την μοναξιά του άλλου και κάντε χριστουγεννιάτικο σεξ. Ενώ μιλάτε για το πόσο μισείτε τα Χριστούγεννα και πόσο χαρούμενοι είστε που είστε single.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v