Τι μπορείς να κάνεις αντί να του στείλεις μήνυμα;

Το θέλεις. Δεν μπορείς να κρατηθείς, αλλά πρέπει. Δεν γίνεται να του στείλεις μήνυμα. Είμαστε εδώ για να σου πούμε τι να κάνεις.
Τι μπορείς να κάνεις αντί να του στείλεις μήνυμα;
Είναι δύσκολο. Μερικές φορές δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα άλλο εκτός από το πόσο θες να του μιλήσεις. Και θα υπάρξουν φορές που αυτή δεν είναι η σωστή επιλογή: είτε γιατί του έστειλες μισή ώρα πριν και ακόμα δεν έχει απαντήσει, είτε γιατί έχετε αποφασίσει να το πάτε πιο χαλαρά και δεν θες να φανείς φορτική, είτε γιατί απλά συνειδητοποίησες ότι έχεις περάσει τις τελευταίες μέρες να τον σκέφτεσαι, και αυτό σιγά-σιγά γίνεται αρρώστια.

Ορίστε, λοιπόν, μερικές ιδέες για να αξιοποιήσεις τον χρόνο σου σωστά, χωρίς να του στείλεις μήνυμα.

1. Ξεκίνα ένα βιβλίο. Λογικά στην ώρα που θα σου έπαιρνε να γράψεις το τέλειο μήνυμα, να κάνεις διορθώσεις και να προετοιμαστείς ψυχολογικά να πατήσεις αποστολή, θα έχεις διαβάσει το πρώτο κεφάλαιο. Σίγουρα θα περάσεις καλύτερα.

2. Αντί να ξοδεύεις μηνύματα σ’ αυτόν, στείλε σε κάποιον που αγαπάς και έχετε να μιλήσετε καιρό. Ρώτα τι κάνει, πρότεινε να βγείτε για καφέ.

3. Ανακάλυψε μια καινούρια συνταγή και μαγείρεψε για τον εαυτό σου. Ή, ακόμα καλύτερα, μαγείρεψε και κάλεσε τους φίλους σου για φαγητό.

4. Κάνε κάτι δημιουργικό. Προσπάθησε να γράψεις, να σχεδιάσεις κάτι, ή να φτιάξεις κάτι για το σπίτι σου. Ο χρόνος θα περάσει γρήγορα, θα έχεις μια καινούρια δική σου δημιουργία και δεν θα του έχεις στείλει μήνυμα.

5. Οργάνωσε τον χώρο στην ντουλάπα και τα συρτάρια σου. Το συμμάζεμα είναι πολύ καλό αγχολυτικό, και στο τέλος της ημέρας θα νιώθεις ικανοποιημένη με τον εαυτό σου.
 
6. Πήγαινε για τρέξιμο. Εναλλακτικά, βρες ένα βιντεάκι με γιόγκα στο Youtube, και προσπάθησε να ακολουθήσεις όσο καλύτερα μπορείς τις συμβουλές.

7. Ξέθαψε τα αγαπημένα σου cd από την εφηβεία και παιξ’ τα στη διαπασών. Μην προσπαθείς να μας κοροϊδέψεις, το ξέρουμε πως θυμάσαι ακόμα όλους τους στίχους.

8. Μήπως τα εισερχόμενα στο mail σου κοντεύουν να αγγίξουν τις πέντε χιλιάδες; Κάνε ένα μικρό ξεκαθάρισμα – κι όταν λέμε μικρό, εννοούμε πως όταν τελειώσεις, τα spam θα είναι στα σκουπίδια, και τα σημαντικά αρχειοθετημένα και απαντημένα.

9. Πόσο καιρό έχεις να περάσεις ένα τεμπέλικο απόγευμα με τον/την κολλητό/ή σου; Άσε που αν σε δει να κρυφοκοιτάς το κινητό σου, δεν ντρέπεται να σ’ το επισημάνει. Τέτοιους φίλους χρειαζόμαστε όλοι.

10. Σκότωσε τον χρόνο σου. Κάτσε μπροστά από το λάπτοπ σου και κάψε τα εγκεφαλικά σου κύτταρα χωρίς ενοχές, γιατί μερικές φορές χρειάζεται κι αυτό. Πάρε μερικές ιδέες από εδώ.




Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v