6 απλοί τρόποι να αγαπήσεις τον εαυτό σου

Μια λίστα με όλα εκείνα τα μικρά και όμορφα που πρέπει να κάνουμε για να δείξουμε στον εαυτό μας πόσο τον αγαπάμε.
6 απλοί τρόποι να αγαπήσεις τον εαυτό σου

Όλοι έχουμε μέρες που κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και απλά… δεν νιώθουμε κάτι. Είναι εκείνες οι μέρες που τα κέφια μας έχουν πέσει στα τάρταρα, και το στρες εκτοξεύεται στα ύψη με το παραμικρό. Τι μπορούμε να κάνουμε για να δώσουμε στον εαυτό μας την αγάπη που του αξίζει;

…Να βάλουμε τον εαυτό μας πρώτο
Πολλές φορές, προσπαθώντας να ικανοποιήσουμε όλους τους υπόλοιπους, ξεχνάμε τις δικές μας ανάγκες. Το άγχος συσσωρεύεται, και μια μέρα ξυπνάμε κι έχουμε χάσει την όρεξή μας για τα πάντα. Δεν είναι ντροπή να αφιερώνουμε κάποιες στιγμές – ή και ολόκληρες μέρες, ενίοτε – στον εαυτό μας. Άλλωστε, αν δεν είμαστε ευτυχισμένοι οι ίδιοι, πώς μπορούμε να κάνουμε ευτυχισμένους και τους γύρω μας;

…Να λέμε πιο συχνά όχι
Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να πηγαίνουμε συνεχώς με τα νερά των άλλων. Πιεζόμαστε περισσότερο απ’ όσο αντέχουμε, για να μην δώσουμε κακή εντύπωση. Υπάρχουν, όμως, μέρες που θες να πεις όχι σε όλους και να κάτσεις στο σπίτι να χαλαρώσεις. Μην φοβάσαι να το κάνεις. Είναι καλύτερο να λέμε ναι στον εαυτό μας.

…Να χαμογελάμε στον εαυτό μας
Το ότι ένα χαμόγελο μπορεί να μας φτιάξει την διάθεση είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο. Γιατί, λοιπόν, να μην χαμογελάμε στον εαυτό μας; Τα πρωινά είναι πάντα γεμάτα άγχος και τρέξιμο – να προλάβουμε το πρωινό, να ετοιμαστούμε, να ετοιμαστούν τα παιδιά. Πριν βγούμε από το σπίτι, ένα χαμόγελο στον καθρέφτη ίσως είναι η μικρή επιπλέον ώθηση για να πάει καλά η μέρα μας.

…Να βγούμε ραντεβού – με τον εαυτό μας
Ναι, το ξέρουμε. Αυτή η συμβουλή ακούγεται κλισέ και αφελής. Αλλά είναι σωστή. Αν δεν περάσουμε χρόνο μόνοι μας, πώς θα γνωρίσουμε ειλικρινά τον εαυτό μας; Η ιδέα να βγούμε μόνοι μας ακούγεται τρομακτική, μα είναι μέχρι να κάνουμε την πρώτη απόπειρα. Όποτε το πρόγραμμά μας το επιτρέπει, μπορούμε να πάμε μόνοι μας να δούμε μια ταινία, να βγούμε για ένα ποτό… Είναι πολύ χαλαρωτικό.

…Να νιώθουμε όμορφα
Το ότι κάποιες μέρες μας έχουμε την αίσθηση πως βρισκόμαστε στον πάτο ενός τεράστιου βαρελιού δεν σημαίνει πως πρέπει και να το δείχνουμε. Πόσο μάλλον, αν ξεκινήσουμε μια φαινομενικά άσχημη μέρα φροντίζοντας τον εαυτό μας, φορώντας ρούχα που μας κολακεύουν, βγαίνοντας από το σπίτι θα νιώθουμε σαν κυρίαρχοι.

…Να μην συγκρίνουμε
Όλοι είμαστε ένοχοι εδώ. Όλοι κάνουμε το λάθος να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με άτομα που φαίνεται να έχουν περισσότερα ή καλύτερα πράγματα από εμάς. Και τότε είναι η στιγμή που πρέπει να θυμηθούμε πόσο μοναδικοί και – αν το καλοσκεφτείς – υπέροχοι είμαστε!

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v