Γιατί οι γυναίκες γουστάρουν άντρες με ουλές;

Όπως και να το κάνουμε, οι ουλές είναι σέξι. Και η επιστήμη είναι εδώ να σου εξηγήσει τα πώς και τα γιατί.
Γιατί οι γυναίκες γουστάρουν άντρες με ουλές;
Αναρωτήθηκες ποτέ τι είναι αυτό που κάνει τις ουλές να θεωρούνται από πολύ κόσμο σέξι, ή έστω γοητευτικές; Οι επιστήμονες αναρωτήθηκαν, γιατί αυτή είναι η δουλειά τους, να αναρωτιούνται ακόμα και για πράγματα που οι υπόλοιποι δεν αναρωτηθήκαμε ποτέ. Και ιδού πού κατέληξαν.

Οι ουλές ως σημάδι γενναιότητας

Πώς (νομίζεις ότι) αποκτά κανείς μια ουλή; Η αλήθεια συνήθως είναι κάπως πιο πεζή από την φαντασία: Η ουλή που έχει στα αριστερά της μύτης ο γοητευτικός τύπος που σε κοιτάζει στο μπαρ είναι πιο πιθανό να έγινε από σπασμένο σπυράκι τότε που πέρασε ανεμοβλογιά μικρός, παρά τότε που πάλεψε στη ζούγκλα με μια τίγρη. Ωστόσο η φαντασία σου θα καλύψει το κενό της ελλιπούς πληροφορίας, και μέχρι να μάθεις την πραγματική ιστορία η «ζημιά» θα έχει γίνει. Σύμφωνα με αυτήν εδώ την έρευνα, για πολλές γυναίκες οι ουλές συνδέονται συνειρμικά με χαρακτηριστικά γνωρίσματα όπως η γενναιότητα, το θάρρος και η (ψυχική ή σωματική) δύναμη.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που ορισμένες φυλές αυτόχθονων της Νοτίου Αμερικής βάφουν τα πρόσωπά τους με χρώματα που τονίζουν τις ουλές που δημιουργήθηκαν σε τελετουργικές «μάχες».

Υπάρχει, βέβαια, μια λεπτομέρεια εδώ…

Τόσο στην προηγούμενη έρευνα όσο και σε αυτήν εδώ οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι γυναίκες έλκονται μεν από άντρες με ουλές, τους προτιμούν ωστόσο για σύντομες, όχι μακροχρόνιες σχέσεις. Και φυσικά υπάρχει εξήγηση και για αυτό: Οι ουλές στο πρόσωπο συνδέονται συνειρμικά με προσωπικότητα επιρρεπή στα ρίσκα, ενίοτε και με αυξημένη τεστοστερόνη, κι αυτά τα δύο, όσο σέξι και αν ακούγονται, δεν είναι οι ιδανικές βάσεις πάνω στις οποίες θα χτιστεί μια μακροχρόνια σχέση, της οποίας το ζητούμενο είναι συνήθως η σταθερότητα και η ασφάλεια.

Έχει βάλει και το Χόλιγουντ το λιθαράκι του

Όπως παντού, εδώ που τα λέμε. Η γκλαμουροποίηση του «κακού παιδιού» σε ταινίες όπως το Scarface ή το Lethal Weapon, εκείνη η σκηνή στα Σαγόνια του Καρχαρία με τον Robert Shaw και τον Richard Dreyfus να συγκρίνουν τις ουλές τους, ή πιο πρόσφατοι ογκόλιθοι της ποπ κουλτούρας σαν το Vikings περνάνε ακόμα το μήνυμα της σεξουαλικής έλξης που προκαλούν τα εμφανή σημάδια στο πρόσωπο.

Και τέλος, το ασυνήθιστο…

Μπορεί να σου ακούγεται έως και εφηβικό, ωστόσο είναι ακριβώς η σπανιότητα ενός συγκεκριμένου χαρακτηριστικού, η έκπληξη ενός σημαδιού εκεί που δεν θα έπρεπε να βρίσκεται, η παρέκκλιση από τη νόρμα, που κάνει τους άνδρες με ουλές σέξι. Γενικώς, τα ιδιαίτερα, ασυνήθιστα χαρακτηριστικά είναι τελικά που κάνουν ελκυστικούς τους ανθρώπους –και αυτό, αν το σκεφτείς, δεν ισχύει μόνο για τους άνδρες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v