Οι λόγοι που είσαι (ακόμα) single

Αν είσαι single, θες σαν τρελός να βρεις μία καλή σχέση αλλά όλα σου πάνε στραβά, ίσως να ξέρουμε τον λόγο…
Οι λόγοι που είσαι (ακόμα) single

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να είναι κάποιος single. Μπορεί να είναι επιλογή σου. Μπορεί η ιδέα μιας σχέσης να σου προκαλεί αναφυλαξία. Αν, πάλι, δεν είσαι τέτοιο άτομο, και σπας το κεφάλι σου να αναρωτιέσαι γιατί όλα σου πάνε στραβά στα ερωτικά σου, σου έχουμε μερικές άβολες αλήθειες…

1. Είσαι εγωιστής
Αγαπάς τον εαυτό σου. Αγαπάς την ζωή σου και αγαπάς την ελευθερία σου. Όλα καλά ως εδώ. Αν όμως δεν είσαι διατεθειμένος να συμβιβαστείς έστω και λίγο, όπως συμβαίνει σε όλες τις σχέσεις, μάλλον θα συνεχίσεις να είσαι single.

2. Είσαι ακατάστατος
Και δεν μιλάμε μόνο για το σπίτι σου. Η ακαταστασία και το χάος έχουν αρχίσει να εισβάλουν σε κάθε πτυχή της ζωής σου, και η πρώτη εικόνα που θα σχηματίσει κάποιος για ‘σένα είναι ενός ανθρώπου που απλά δεν ενδιαφέρεται για πολλά πράγματα. Κι αυτό δεν είναι γοητευτικό.

3. Όλη σου η ζωή είναι δημόσια
Καιρός είναι να σταματήσεις να δημοσιεύεις όλα τα memes και τις εικόνες για τον έρωτα, τον χωρισμό, τις αγάπες και τις καρδούλες στο προφίλ σου, επειδή το μόνο που καταφέρνεις να δείξεις είναι πόσο απελπισμένος – και αφόρητα βαρετός – είσαι.

4. Μένεις με τους γονείς σου
Ναι, ίσως δεν υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις για να το αλλάξεις αυτό. Αλλά δεν μπορείς να περιμένεις να έχεις και πολύ έντονη ερωτική ζωή αν μοιράζεσαι τον ίδιο χώρο με τους γονείς σου. Εκτός κι αν έχεις τους πιο ανοιχτόμυαλους γονείς.

5. Είσαι παντρεμένος με τους φίλους σου
Αν οι φίλοι σου καλύπτουν την θέση που θα είχε μία σχέση στην ζωή σου συναισθηματικά, πώς θα βρεις χρόνο για να κάνεις κανονική, από αυτές που περιλαμβάνουν και σεξ, σχέση; Στην χειρότερη περίπτωση, προσπάθησε να συμπεριλάβεις τον/ην σύντροφό σου (όταν βρεις) στην κλίκα σου.

6. Προχωράς πολύ γρήγορα
Οι σχέσεις θέλουν προσπάθεια και υπομονή. Αν, με το που ξεκινάς, αρχίζεις να σκέφτεσαι τι θα συμβαίνει έξι μήνες μετά, μάλλον δεν θα προλάβεις να το ζήσεις, γιατί θα καταλήξεις μόνος σου. Μάθε να προσέχεις τι συμβαίνει στο παρόν, και οι σχέσεις σου θα αντέχουν στον χρόνο.

7. Δεν αγαπάς τον εαυτό σου
Υπάρχει διαφορά μεταξύ του να είσαι μετριοπαθής και του να είσαι τόσο ανασφαλής που να φτάνεις στο σημείο να ψαρεύεις κομπλιμέντα από παντού. Μετά από ένα σημείο, όσο περισσότερο κακολογείς τον εαυτό σου, οι άλλοι πείθονται.

8. Οι προσδοκίες σου βρίσκονται στον ουρανό
Η τελειότητα δεν υπάρχει. Αν περιμένεις τον πρίγκηπα του παραμυθιού ή την πανέμορφη θεά που ονειρεύεσαι από τότε που ήσουν παιδί, δεν είναι να απορείς που εξακολουθείς να μην έχεις βρει το ταίρι σου. Θα σου προτείναμε να αναθεωρήσεις λιγάκι τις απόψεις σου για τους ανθρώπους…

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v