5 μύθοι που δεν μας αφήνουν να βρούμε την αγάπη

Ποιες είναι οι σκέψεις που δεν μας αφήνουν να βρούμε την αγάπη; Και πώς θα τις βγάλουμε επιτέλους από το μυαλό μας;
5 μύθοι που δεν μας αφήνουν να βρούμε την αγάπη
Θέλουμε να βρούμε την αγάπη. Πιστεύουμε πως κάπου υπάρχει και η δική μας αδελφή ψυχή. Αλλά δεν έχουμε καταφέρει να την βρούμε. Μήπως, κατά βάθος, σαμποτάρουμε τον εαυτό μας; Αν έχουμε σκεφτεί τις παρακάτω πέντε φράσεις, τότε η ευθύνη είναι όλη δική μας… και μάλλον ήρθε ο καιρός να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα.

Θα το αφήσω στην τύχη
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μπορούν να βρουν την αληθινή αγάπη χωρίς να κουνήσουν δαχτυλάκι. Εντελώς απίθανο; Όχι, έχουν συμβεί και πιο περίεργα. Αλλά σίγουρα όχι συνηθισμένο, και σίγουρα μεγάλο λάθος να πιστεύουμε πως όλα θα μας έρθουν τόσο εύκολα. Μιλάμε για αγάπη εδώ, υποτίθεται πως είναι κάτι σημαντικό. Δεν θα πάρει τις αποφάσεις ούτε η μοίρα, ούτε ο θεός. Όταν το σύμπαν δεν σου στέλνει μηνύματα, μάθε να κοιτάς καλύτερα!

Σύντροφος = καλύτερος φίλος
Ας το καταρρίψουμε γρήγορα και ανώδυνα: όχι, ο ερωτικός σύντροφος δεν έχει κανέναν λόγο να είναι ο καλύτερός σου φίλος. Ακόμα και μετά από χρόνια σχέσης, που η ένταση και το πάθος μπορεί να έχουν αντικατασταθεί από στοργή και αγάπη, υπάρχει λόγος που οι άνθρωποι έχουν ερωτικές σχέσεις και φιλικές σχέσεις. Όταν, λοιπόν, ξεκινάς μια νέα σχέση με τον σκοπό να βρεις έναν νέο καλύτερο φίλο (που θα κάνετε και σεξ), ξεκινάς για να αποτύχεις.

Όλοι οι καλοί είναι πιασμένοι
Εντάξει, εφόσον είσαι τόσο σίγουρος πως δεν έχει μείνει ούτε ένας διαθέσιμος άνθρωπος στην γη – όχι, στην πόλη σου – για εσένα, κι αφού όλοι είναι πια ευτυχισμένα ζευγάρια και σ’ έχουν παρατήσει στην γωνία, γιατί το σκέφτεσαι; Παράτα τα, αφοσιώσου στον θεό και υιοθέτησε έντεκα γάτες. Ή, πιο απλά, σταμάτα να πιστεύεις τέτοιες σαχλαμάρες, βγες έξω και γνώρισε κόσμο.

Όταν γνωρίσεις τον ένα και μοναδικό, θα το καταλάβεις
Προσπάθησε να σκεφτείς ένα παράδειγμα που να έχει συμβεί αυτό. Και να μην είναι κινηματογραφικό. Όλες οι χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν όταν γνωρίζουμε κάποιον και ενθουσιαζόμαστε έχουν να κάνουν με την έλξη. Είναι έλξη με την πρώτη ματιά, όχι έρωτας. Και αν μπερδεύεις αυτά τα δύο, έχεις χάσει ήδη το παιχνίδι.

Αν είναι αληθινή αγάπη, δεν πρέπει να υπάρχουν προβλήματα
Αυτό δεν είναι ανθρώπινη σχέση. Αυτό θα ήταν σχέση μεταξύ δύο ρομπότ – που και τα ρομπότ κάποια στιγμή δυσλειτουργούν. Δεν μπορείς να περιμένεις να βρεις το άψογο, που θα ταιριάζετε απόλυτα και που δεν θα διαφωνείτε ποτέ για να πιστέψεις πως βρήκες την αληθινή αγάπη. Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και ξεφορτώσου αυτές τις απαρχαιωμένες (και πολύ τοξικές) ιδέες για τις σχέσεις. Η αγάπη μπορεί να βρίσκεται πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι φαντάζεσαι…

Θοδωρής Διάκος


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v