Πώς θα σταματήσω να ερωτεύομαι λάθος ανθρώπους;

Αν η αγάπη σου χτυπά την πόρτα συχνά, και κάθε φορά καταλήγεις να απογοητεύεσαι, μάλλον πρέπει να πάρεις μια ανάσα, και να σκεφτείς τα παρακάτω.
Πώς θα σταματήσω να ερωτεύομαι λάθος ανθρώπους;

Άλλη μια φορά που τα έδωσες όλα και απογοητεύτηκες; Όλοι το έχουμε πάθει. Το σημαντικό είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας… και να αφήνουμε τον εαυτό μας να γιατρέψει τις πληγές του. Κι αν δυσκολεύεσαι, μην ανησυχείς· είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να αγαπήσεις τον εαυτό σου όπως πραγματικά του αξίζει – και να σταματήσεις να τον ψάχνεις στα πιο λάθος άτομα.

1. Μην συμβιβάζεσαι
Σου ακούγεται αντιφατικό, ναι. Επειδή λένε πως όλες οι σχέσεις έχουν συμβιβασμούς. Υπάρχει όμως τεράστια διαφορά ανάμεσα στους συμβιβασμούς που οδηγούν μια σχέση μπροστά, και σε αυτούς που την στέλνουν με το κεφάλι στο γκρεμό. Αν θυσιάζεις αυτά που θες απλά και μόνο για να προσαρμόζεσαι στους κανόνες και τις επιθυμίες του συντρόφου σου, σύντομα δεν θα νιώθεις καν ο εαυτός σου. Μην αλλάζεις αυτό που είσαι για κανέναν.

2. Δώσε στον εαυτό σου χρόνο
Αν μόλις βγήκες από μια σχέση που σε έκανε κουρέλι, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να ψάξεις τον επόμενο μεγάλο έρωτα. Ένα τραγούδι λέει πως Ο έρωτας με έρωτα περνάει, αλλά μάντεψε. Αυτό το τραγούδι κάνει λάθος. Αν ποντάρεις ξανά όλες σου τις ελπίδες στο πρώτο άτομο που θα σου δείξει λίγα δείγματα αγάπης, μπορείς να φανταστείς ήδη ποια θα είναι η κατάληξη. Απόλαυσε, λοιπόν, το πόσο single είσαι, αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου και σε αυτά που αγαπάς να κάνεις, μέχρι να νιώσεις έτοιμος/η για το επόμενο άτομο που θα σου πάρει τα μυαλά.

3. Σκέψου τι είδους άτομο θες να έχεις δίπλα σου
Όχι, δεν μιλάμε για το ποιος είναι ο “τύπος” σου. Εννοούμε να κάτσεις και να σκεφτείς σοβαρά όλα αυτά που αποκόμισες από τις περασμένες σχέσεις σου – ειδικά τα αρνητικά – και να δεις τι έμαθες. Τι ήταν αυτό που πήγε στραβά, και ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να μάθεις να αναγνωρίζεις. Δεν πρόκειται να σου πούμε πως οι σχέσεις είναι εύκολες, αλλά αν κουράζεσαι και δεν βλέπεις αποτέλεσμα, δεν αξίζει. Μάλλον αυτό το άτομο δεν θα μείνει μαζί σου για καιρό, και όσο συντομότερα το καταλάβεις, τόσο το καλύτερο.

4. Και τέλος…
Θες να μάθεις, όμως, τον πιο εύκολο τρόπο για να σταματήσεις να ερωτεύεσαι τα λάθος άτομα; Σταμάτα να ψάχνεις. Προσπαθούμε συνεχώς να γνωρίσουμε νέο κόσμο, να κάνουμε καλές εντυπώσεις, να ξεχωρίσουμε πρόσωπα μέσα στο πλήθος, ελπίζοντας να βρούμε κι εξίσου όμορφες ψυχές… Γιατί δεν τις αφήνεις να έρθουν αυτές σε ‘σένα; Μην ξεχνάς ότι είσαι κι εσύ ακόμα ένα πρόσωπο σ’ αυτό το πλήθος, και τα μάτια των άλλων πέφτουν πάνω σου. Αν δώσεις στον εαυτό σου λίγο χρόνο να θυμηθείς ποια είναι η αξία σου, η αγάπη θα σε επισκεφθεί εκεί που δεν το περιμένεις…

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v