Πώς να τον βγάλεις εντελώς απ’ την ζωή σου

Τον ερωτεύτηκες. Σε πλήγωσε. Χωρίσατε. Και με αυτές τις συμβουλές θα καταφέρεις να ξεχάσεις ακόμα και το όνομά του.
Πώς να τον βγάλεις εντελώς απ’ την ζωή σου
Γνώρισες τον τύπο που σου φαινόταν ιδανικός. Ίσως να ήταν ο ένας και μοναδικός… μέχρι να σου δείξει το αληθινό του πρόσωπο. Δεν θα θυμηθούμε, ούτε θα ρωτήσουμε τι σου έκανε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι χωρίσατε και θέλεις να σταματήσεις να τον σκέφτεσαι. Ακόμα κι αν σταμάτησες να απαντάς στο τηλέφωνο, ή αν δεν φοράς το μπλουζάκι που ξέχασε σπίτι σου, ακόμα νιώθεις πως δυσκολεύεσαι να ξεπεράσεις τον χωρισμό. Και εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

1. Σταμάτα να τον παρακολουθείς online
Μπαίνεις να τσεκάρεις το προφίλ του; Μήπως σε μπλόκαρε και έφτιαξες δεύτερο προφίλ, απλά και μόνο για να τον κατασκοπεύεις; Μήπως παρακολουθείς με θρησκευτική ευλάβεια το Instagram του, για να μάθεις ποια είναι αυτή η τυχαία που έβγαλε selfie μαζί της δυο βδομάδες πριν; Σταμάτα. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να πληγώνεις τον εαυτό σου όλο και περισσότερο.

2. Ξέχνα τις λεπτομέρειες
Ξέχνα πού είναι το σπίτι του. Ξέχνα σε ποια μέρη του αρέσει να συχνάζει, και ξέχασε πώς είναι το σεξ μαζί του. Μην αφεθείς στον πειρασμό να του στείλεις ένα από εκείνα τα μεθυσμένα, μεταμεσονύκτια μηνύματα. Στην καλύτερη θα καταλήξεις να κλαις, στην χειρότερη θα βρεθείς μετανιωμένη στο κρεβάτι του.

3. Θυμήσου, όμως, τα άσχημα
Θυμήσου όλες τις κακές του συνήθειες. Τα μικρά πράγματα που σε ενοχλούσαν στην καθημερινή σας ζωή. Μετά από έναν χωρισμό, όλοι έχουμε την τάση να θυμόμαστε μόνο τις καλές στιγμές, αλλά στην κατάσταση που είσαι, αυτό δεν θα σε βοηθήσει. Αντί, λοιπόν, να κολλάς περισσότερο επειδή θυμάσαι όλες εκείνες τις γλυκές στιγμές, θυμήσου πόσο δυνατά ροχάλιζε, ή που δεν κατέβαζε ποτέ το καπάκι της τουαλέτας, ή τους καυγάδες σας και νιώσε τυχερή που δεν βρίσκεται άλλο στην ζωή σου.

4. Συγχώρησέ τον
Είναι δύσκολο, το ξέρουμε. Αλλά δεν θα το κάνεις για να νιώσει καλά αυτός. Το κάνεις για τον εαυτό σου. Συγχωρώντας τον, απελευθερώνεις τον εαυτό σου. Σκέψου, όμως, ότι κι αυτός έχει πολλά ακόμα να μάθει για τις σχέσεις, και μπορεί να έχει συνειδητοποιήσει τα λάθη του.

5. Θυμήσου πόσα αξίζεις εσύ
Αντί να κάθεσαι και να σκέφτεσαι πόσο τον αγαπάς ακόμα, γιατί δεν δείχνεις την ίδια αγάπη για τον εαυτό σου; Δεν χρειάζεσαι κάποια σχέση για να νιώσεις πως είσαι ολοκληρωμένη, και σίγουρα δεν χρειάζεσαι τον πρώην σου. Γύρνα πίσω στις παλιές σου συνήθειες και τα χόμπι, και νιώσε ξανά ο εαυτός σου. Επιπλέον, σκέψου σε τι φάση βρίσκεσαι στη ζωή σου και τι θέλεις να πετύχεις στο κοντινό μέλλον. Τέλος, νιώσε ευγνωμοσύνη για όλες τις διαλυμένες σχέσεις· όλες σου πρόσφεραν κάτι, και όλες σε έκαναν το άτομο που είσαι τώρα. Και αυτό το άτομο είναι δυνατό και μπορεί να κατακτήσει όσα θέλει!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v