Τα σημάδια ότι δεν είσαι για σχέση

Μήπως είσαι από τους τύπους που ακούν την λέξη έρωτας και αλλάζουν δρόμο; Ρίξε μια ματιά στα σημάδια ότι δεν είσαι… παιδί για σχέση.
Τα σημάδια ότι δεν είσαι για σχέση
Υπάρχει μια θεωρία που λέει πως οι άνθρωποι είμαστε όλοι ημιτελείς, και πως θα γίνουμε ολόκληροι μόνο όταν βρούμε το άλλο μας μισό, την αδελφή ψυχή μας. Έπειτα, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που ακούνε όλο αυτό και το παίρνουν εξίσου στα σοβαρά με επιστημονική φαντασία. Μήπως είσαι κι εσύ από αυτούς τους ανθρώπους; Μήπως μια σχέση δεν είναι στα άμεσα, ίσως όχι και στα μελλοντικά σου πλάνα; Για ρίξε μια ματιά στα παρακάτω σημάδια. Με πόσα ταυτίζεσαι;

1. Σ’ αρέσει να είσαι μόνος
Μπορείς να καταλάβεις την διαφορά μεταξύ μοναχικότητας και μοναξιάς, και δεν νιώθεις το δεύτερο. Απλά σου αρέσει να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου, κι εκτιμάς την ησυχία σου.

2. Οτιδήποτε προσωπικό είναι απόρρητο
Δύσκολα θα μπει άλλο άτομο, εκτός από την μάνα σου, στο σπίτι σου. Και θα προτιμούσες να πεθάνεις πριν αφήσεις κάποιον να αγγίξει το κινητό σου. Ακόμα κι αν δεν έχεις τίποτα… ύποπτο μέσα.

3. Τι είναι ρομαντικά συναισθήματα;
Ακούς τους φίλους σου να λένε πως είναι ερωτευμένοι, βλέπεις τριγύρω ζευγάρια να κάνουν ζουζουνιές και… δεν νιώθεις κάτι. Κάποιοι κακεντρεχείς θα έλεγαν πως νιώθεις φθόνο, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορείς να καταλάβεις τίποτα.

4. Τα standards σου είναι πολύ ψηλά
Στην πραγματικότητα, απλά υπάρχει μια τεράστια λίστα με πράγματα που σε ενοχλούν και δεν έχεις όρεξη να αντιμετωπίσεις. Και, μιλώντας για πράγματα που σε ενοχλούν…

5. Είσαι αρκετά σκληρός με τον εαυτό σου
Γιατί να κυνηγήσεις την αγάπη με έναν άλλο κακόμοιρο άνθρωπο προτού σιγουρευτείς πως αγαπάς τον εαυτό σου;

6. Δεν σ’ αρέσουν οι αλλαγές
Είσαι πλάσμα της ρουτίνας. Σου αρέσει τα πράγματα να κυλούν ήρεμα και ομαλά, και αν υπάρχει κάτι που μπορεί να ταράξει αυτή την ηρεμία, αυτό είναι μια σχέση. Δεν θα ‘θελες.

7. Απογοητεύεσαι ή βαριέσαι εύκολα
Είναι δύσκολο κάτι (ή κάποιος) να σου κρατήσει την προσοχή για πολύ καιρό. Ή, μπορεί να είναι δύσκολο για άλλα άτομα να συμβαδίσουν με το πώς λειτουργείς χωρίς να μπερδεύονται. Ξανά, κάποιοι κακεντρεχείς θα έλεγαν ότι ο δύσκολος είσαι εσύ, αλλά δεν τους δίνουμε σημασία, γιατί δεν ξέρουν.

8. Φοβάσαι την απόρριψη
Μην ανησυχείς. Όλοι μας, λίγο-πολύ. Ναι, ναι, ακόμα κι αυτοί που βλέπεις να έχουν τεράστια αυτοπεποίθηση. Δεν πρόκειται να σε κατηγορήσουμε. Άλλωστε, μερικές φορές είναι ωραίο να τα… έχεις με τον εαυτό σου.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v