5 σκέψεις που δεν μας αφήνουν να βρούμε ταίρι

Ποια είναι τα πράγματα που σκεφτόμαστε και δεν μας αφήνουν να βρούμε τον αληθινό έρωτα; Μήπως, εν τέλει, φταίμε εμείς;
5 σκέψεις που δεν μας αφήνουν να βρούμε ταίρι
Μερικές φορές σαμποτάρουμε τον ίδιο μας τον εαυτό. Λέμε πως θέλουμε μια σχέση, πως είναι, μάλιστα, μια από τις προτεραιότητές μας. Κι όμως, εξακολουθούμε να είμαστε μόνοι μας, και να αναρωτιόμαστε τι δεν πάει καλά. Λέμε πως δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με κάτι που δεν μας αξίζει, αλλά τι είναι ο συμβιβασμός; Κι αν, ενώ κυνηγάμε ένα άπιαστο όνειρο, θέλοντας να “μην συμβιβαστούμε”, χάνουμε ένα σωρό ανθρώπους που μπορεί να βρίσκονται κάτω απ’ την μύτη μας και μπορούν να μας προσφέρουν όλα αυτά που θέλαμε;
 
Αν έχετε πει τα παρακάτω, μάλλον ο λόγος που δεν βρίσκετε το ταίρι σας είναι το ίδιο σας το μυαλό.

1. Έχω πολλές δουλειές
Είναι το πιο κοινό από όλα τα υπόλοιπα στην λίστα. Και είναι η καλύτερη δικαιολογία όταν μας ρωτάνε γιατί είμαστε single τόσο πολύ καιρό. Και δεν είναι καν καλή δικαιολογία. Δεν γίνεται όλοι όσοι έχουν (και διατηρούν) υγιείς σχέσεις να μην ασχολούνται με τίποτα άλλο.
 
2. Δεν είμαι σε καλή κατάσταση για σχέση
Αν όντως υπάρχει κάποιο πρόβλημα που δεν σε αφήνει να συγκεντρωθείς στην ερωτική σου ζωή, τότε πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η υγεία μας έρχεται πάντα πρώτη. Αν, πάλι, έχεις φτάσει στο σημείο να το λες αυτό επειδή κουράστηκες έπειτα από αρκετά αποτυχημένα ραντεβού, τότε είναι άλλη μια δικαιολογία.

3. Δεν μπορώ το δράμα
Κανένας δεν μπορεί το δράμα. Μερικοί άνθρωποι είναι εθισμένοι σ’ αυτό, αλλά αυτό λέγεται μαζοχισμός. Κι αν αποφεύγεις να κάνεις μια σχέση είτε επειδή πιστεύεις ότι η ζωή σου θα γεμίσει με περιττές στεναχώριες, είτε επειδή έχεις ήδη αρκετό δράμα να διαχειριστείς, μάλλον λες απλά λέξεις που σε βολεύουν.

4. Θα βρω κάποιον/α, όταν…
Όταν πάρεις πτυχίο, όταν πάρεις προαγωγή, όταν πάρει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ. Το μόνο που κάνεις είναι να καθυστερείς, και να αλλάζεις συνεχώς θέση στις προτεραιότητές σου, ώστε να μην χωρέσει πουθενά ο έρωτας. Αν βρεις το ιδανικό άτομο για ‘σένα, δεν θα ενδιαφέρεται αν έχεις πτυχίο ή προαγωγή.

5. Δεν μπορώ να είμαι με κάποιον που…
Σίγουρα, θα δικαιολογήσουμε μερικά από τα πράγματα που θα συμπλήρωναν αυτή την πρόταση. Αλλά, στις περισσότερες περιπτώσεις, το να θέτεις τόσο υψηλά standard ψάχνοντας τον έρωτα είναι παγίδα – την οποία τοποθέτησες εν γνώσει σου. Κανείς δεν είναι τέλειος, και ο σκοπός μιας σχέσης είναι η κατανόηση και η αποδοχή. Και μην περιμένεις κάποιος να προσπαθήσει να αποδείξει πόσο καλός είναι. Δέξου τον, ή προχώρα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v