Οι φίλοι που όλοι χρειαζόμαστε

Πόσο ψηλά στις προτεραιότητές σας είναι οι φίλοι σας; Διαβάστε εδώ για να θυμηθείτε πόσο απαραίτητοι είναι στην ζωή σας!
Οι φίλοι που όλοι χρειαζόμαστε
Όλοι έχουμε φίλους. Τους δίνουμε, όμως, την εκτίμηση που τους αξίζει; Καθώς δίνουμε την προσοχή μας στις δουλειές μας, στην οικογένεια ή στην ερωτική μας ζωή, είναι πολύ εύκολο να ξεχάσουμε τους ανθρώπους που ήταν (και θα είναι) δίπλα μας στις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μας, και που αξίζουν όλη την αγάπη μας. Ας ρίξουμε μια ματιά στα είδη των φίλων που όλοι πρέπει να έχουμε στην ζωή μας, για να μας βοηθούν να την κάνουμε λίγο πιο ξεχωριστή.

1. Η ψυχή της παρέας
Μπορεί να μιλήσει για τα πάντα. Σοβαρά, δεν υπάρχουν περιορισμοί στα πράγματα για τα οποία μπορείτε να συζητήσετε, με απόλυτη ειλικρίνεια. Ο ανταγωνισμός μεταξύ σας είναι ανύπαρκτος, καθώς γνωρίζετε και οι δυο πως είστε ίσοι – με μοναδική διαφορά τις ερωτικές περιπέτειες. Η ψυχή της παρέας συνήθως έχει τις πιο ακραίες ή αστείες σεξουαλικές ιστορίες, αυτός είναι άλλωστε ένας απ’ τους λόγους που έχει αυτή την θέση στην παρέα. Απλά ξέρεις πως αν βγείτε κάπου μαζί, θα περάσεις τέλεια.
 
2. Ο Ψυχολόγος
Ψύχραιμος, χαλαρός και προσγειωμένος, θα σε ακούσει πολύ προσεκτικά, και θα σου δώσει συμβουλές. Τις καλύτερες συμβουλές, για την ακρίβεια, γιατί σε ξέρει πάρα πολύ καλά. Η παρέα μαζί του θα σε κάνει να νιώσεις πως μόλις έφυγες από ένα σπα, για την ψυχική σου υγεία τουλάχιστον. Και σίγουρα θα είναι το πρώτο άτομο που θα πάρεις τηλέφωνο/στείλεις μήνυμα μετά από μια δύσκολη μέρα.

3. Ο Αστείος
Είναι ένα περίεργο μείγμα αστείου και ντροπαλού. Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις, αλλά η παρατηρητικότητά του είναι καλύτερη από των περισσότερων ανθρώπων, και δεν θα χάσει ποτέ ευκαιρία να την χρησιμοποιήσει για να σου φτιάξει το κέφι με μια έξυπνη παρατήρηση. Είναι από τα άτομα που ξέρεις ότι, όταν το απαιτεί η κατάσταση, θα σου σταθούν απόλυτα, και η σοβαρή τους πλευρά (όσο σπάνια κι αν την βλέπεις) δεν μπορεί παρά να σου εμπνεύσει σεβασμό.

4. Ο Δημοφιλής
Μοιάζει σαν να ξέρει τους πάντες, και μπορεί να κάνει παρέα με τους πάντες – ναι, ακόμα και με άτομα που νόμιζες ότι αντιπαθούσες. Είναι ένας κοινωνικός χαμαιλέοντας, από εκείνους τους ανθρώπους που νομίζεις φλερτάρουν συνεχώς με όλους. Στην πραγματικότητα (και είσαι από τα λίγα προνομιούχα άτομα που το ξέρουν αυτό), αυτό που αγαπάει περισσότερο από κάθε τι είναι να αράζει στο σπίτι με φόρμες, ένα κουτί πίτσας και καλή παρέα. Μέσα στην οποία είσαι κι εσύ.

5. Ο Καλοσυνάτος
Μπορεί να φαίνεται ήσυχος και εσωστρεφής, αλλά ξέρεις πως παθιάζεται για αυτά που τον ενδιαφέρουν, και πως σίγουρα μπορεί να σε κερδίσει σε όποια διαφωνία έχετε. Από την άλλη, ξέρεις επίσης πως θα κλάψει αν σε δει να κλαις, θα χαρεί με την χαρά σου και αν κάποιος τολμήσει να σου κάνει κακό, θα φροντίσει να του κάνει την ζωή κόλαση – χωρίς να σταματήσει να χαμογελάει. Πολλές φορές μπορεί να χάνετε επαφή για λίγο καιρό, αλλά ο μόνος λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή επικοινωνείτε τόσο καλά. Ξέρετε και οι δύο πως με ένα τηλεφώνημα, έχετε τρέξει ο ένας στο πλευρό του άλλου.

6. Αυτός που λέει αλήθειες
Θυμάσαι εκείνο το κλισέ που λέει «Δεν είμαι κακός, είμαι απλά ειλικρινής»; Αυτός είναι από τους ανθρώπους που όντως είναι έτσι, και δεν το χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν την ασχήμια του χαρακτήρα τους. Δεν μπορούν όλοι να τον αντέξουν. Είναι ειλικρινής σε εγκληματικό επίπεδο, αλλά αυτό είναι που τον κάνει τόσο καλό φίλο. Δεν θα χρειαστεί ποτέ να μαντέψεις τι σκέφτεται, γιατί απλά θα σου το πει. Επίσης, από όλους τους φίλους σου, είναι αυτός που ο/η σύντροφός σου θα χρειαστεί περισσότερο καιρό για να συμπαθήσει, αλλά αξίζει τον κόπο. Κατά βάθος ξέρεις πως θα έκανε τα πάντα για εσένα.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v