Ελεύθεροι κι ωραίοι: Είναι ωραίο να είσαι single

Μην πέφτετε στην παγίδα: το να είσαι single μπορεί να είναι πολύ, πολύ υπέροχο. Ειδικά αν θυμίσεις στον εαυτό σου μερικές σημαντικές λεπτομέρειες.
Ελεύθεροι κι ωραίοι: Είναι ωραίο να είσαι single
Δεν θέλουμε να αρνηθούμε ότι όλοι μας έχουμε κάπου κρυμμένο το άλλο μας μισό, που περιμένει την στιγμή που θα μας συναντήσει και η ζωή μας ξαφνικά θα είναι τέλεια. Είμαστε αρκετά ρομαντικοί. Τι γίνεται, όμως, στο ενδιάμεσο; Βγαίνεις με όσο περισσότερα άτομα μπορείς μέχρι να το ανακαλύψεις; Κάθεσαι σταυροπόδι περιμένοντας να πέσει από τον ουρανό; Ακόμα χειρότερα, πέφτεις στην παγίδα που μας έχει στήσει η ύπουλη βιομηχανία του θεάματος, που θέλει τους singles να είναι μίζερα, μοναχικά πλάσματα, που το μόνο πράγμα που έχουν στο μυαλό τους είναι να βρουν γρήγορα κάποια σχέση, ώστε να μην καταλήξουν στο ράφι, με καμιά δεκαριά γάτες;

Ήρθε η ώρα να ρίξουμε, όλοι μαζί, αυτό το στερεότυπο. Οι παρακάτω φράσεις θα γίνουν το νέο Ευαγγέλιο του Εργένη. Εντάξει, ίσως αυτό να ήταν υπερβολικά ενθουσιώδες, αλλά στις επόμενες γραμμές θα διαβάσεις όντως πράγματα που είναι καλό να υπενθυμίσεις στον εαυτό σου αν είσαι single.

1. Δεν είμαι loser
Κοίτα τριγύρω σου. Αποκλείεται να είσαι ο μόνος που είναι… μόνος. Το να μην βρίσκεσαι σε σχέση δεν σημαίνει τίποτα για τον χαρακτήρα σου ή την δυνατότητά σου να αγαπηθείς. Ακόμα χειρότερα, σκέψου πόσες κακές σχέσεις ξεκινούν και τελειώνουν καθημερινά, οι οποίες τραυματίζουν τους ανθρώπους πολύ χειρότερα από κάθε είδους μοναξιά. Και, μιλώντας για μοναξιά…

2. Δεν είμαι μόνος
Ποιος είπε ότι από την στιγμή που είσαι σε σχέση, σταματάς να χρειάζεσαι άλλους ανθρώπους στην ζωή σου; Πόσο μάλλον, αν η προηγούμενή σου σχέση σε ανάγκαζε να μην τους βλέπεις και τόσο πολύ, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να στρέψεις την προσοχή σου στους φίλους σου, να περάσεις ώρα μαζί τους. Άλλωστε, η φιλία είναι η πιο δυνατή σχέση απ’ όλες.

3. Κάνω ό,τι θέλω
Είσαι σ’ ένα μπαρ, κάποιος σου χαμογελάει, αλλά εσύ αποστρέφεις το βλέμμα επειδή δεν είσαι single; Όχι πια. Μπορείς να φλερτάρεις και να περάσεις καλά με όσους ανθρώπους θες, χωρίς να αγχώνεσαι για δεσμεύσεις. Άλλο ένα άσχημο κλισέ θέλει τους ανθρώπους που χώρισαν πρόσφατα να εκτονώνουν την θλίψη τους μέσα από μια σειρά κακών επιλογών. Η απάντησή μας; Απλά κάνεις αυτά που δεν μπορούσες να κάνεις τόσο καιρό!

4. Ώρα να γνωρίσω τον εαυτό μου
Το να είσαι σε μία σοβαρή σχέση, όπου όλα είναι μοιρασμένα, μερικές φορές σε κάνει να ξεχνάς ότι – και συγχώρησέ μας την κλισέ ατάκα – το άτομο που σ’ αγαπάει περισσότερο είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Τώρα είναι σαν να σου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσεις τον εαυτό σου καλά, να κάνεις μια ανασκόπηση και να γίνεις καλύτερο άτομο. Χωρίς να αναφερθούμε στο ότι πλέον θα έχεις τον χρόνο να ασχοληθείς σοβαρά με όλα αυτά που σε ενδιαφέρουν μα δεν προλάβαινες ποτέ μέσα στην σχέση σου. Το να έχεις ενδιαφέροντα σε κάνει και ενδιαφέροντα άνθρωπο!

5. Τα καλύτερα έρχονται!
Οι άνθρωποι – όπως και η αγάπη – συνήθως τρυπώνουν στην ζωή σου χωρίς να το περιμένεις. Αν κάθεσαι και χαραμίζεις τις μέρες σου με ενοχικές σκέψεις, εναλλακτικά σενάρια και τρόπους που θα μπορούσες να αλλάξεις την ζωή σου, θα συνειδητοποιήσεις πως δεν έχεις προχωρήσει και πολύ από εκεί που ξεκίνησες. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συνεχίσεις, με το κεφάλι ψηλά – περήφανος ως single – και άσε τον χρόνο να κάνει θαύματα. Όσο καλύτερα νιώθεις εσύ με τον εαυτό σου, άλλο τόσο κάποιος θα νιώσει ότι μπορεί να βρει την ευτυχία δίπλα σου.

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v