Οι χειρότερες ατάκες που θα ακούσεις μετά τον χωρισμό

«Προσπάθησε να μην το σκέφτεσαι», και όλες οι απαίσιες ατάκες που θα ακούσεις απ’ τους φίλους σου μετά από έναν χωρισμό.
Οι χειρότερες ατάκες που θα ακούσεις μετά τον χωρισμό
Κανένας χωρισμός δεν είναι εύκολος. Είναι μια περίοδος που τα συναισθήματα μπλέκονται μεταξύ τους, αλλάζουν με αστραπιαία ταχύτητα, και μπορεί να υπάρξουν αρκετά δάκρυα, αρκετό αλκοόλ και αρκετά άδεια κουτιά πίτσας. Είναι, κυρίως, μια περίοδος που χρειαζόμαστε όση υποστήριξη μπορούν να μας δώσουν οι φίλοι μας. Είναι κρίμα, λοιπόν, που τις περισσότερες φορές θα ακούσουμε τις παρακάτω εκνευριστικές φράσεις να βγαίνουν απ’ το απερίσκεπτο στόμα τους.

«Πρέπει να το ξεπεράσεις»
Αν ήταν τόσο εύκολο, λογικά θα το είχες κάνει ήδη. Άσε που ο χωρισμός απαιτεί και τον θρήνο του, κι αυτή η φράση μειώνει ολόκληρη την (τελειωμένη) σχέση σου. Δεν έχασες το μπρελόκ σου, έχασες τον πιθανό “άνθρωπο της ζωής σου”!

«Μην το σκέφτεσαι»
Ακόμα χειρότερα από το προηγούμενο, η προτροπή «Μην το σκέφτεσαι» μηδενίζει εντελώς και τα δικά σου αισθήματα. Όταν ο χωρισμός είναι ακόμα φρέσκος, κανένας δεν σκέφτηκε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να βγει έξω και να γνωρίσει καινούριο κόσμο. Είσαι ακόμα κολλημένος/η με το άτομο που σε χώρισε, και προφανώς θα μονοπωλεί την σκέψη σου για λίγο (ή αρκετό) καιρό.

«Βρες κάτι να απασχοληθείς»
Ναι, το να μένεις απασχολημένος/η είναι πολύ φυσικό, γιατί κάπως πρέπει να συνεχίσεις την ζωή σου. Αλλά όχι αν το κάνεις για να αποφύγεις να αντιμετωπίσεις την κατάσταση και τα συναισθήματά σου. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνο, και να καταλήξεις να ξεσπάσεις σε ανύποπτο χρόνο. Άσε που όταν κάποιος σου το προτείνει αυτό, είναι σαν να σου λέει «Βαριέμαι πολύ να ασχοληθώ με τα προβλήματά σου», κι αυτό είναι απλά αγενές.

«Ποτέ δεν τον/την συμπάθησα»
Όταν κάποιος το λέει αυτό, μπορεί να νιώθει πως δείχνει την απόλυτη συμπαράσταση. Είναι, όμως, απόλυτη συμπαράσταση να λες έμμεσα στον φίλο σου ότι δεν εγκρίνεις το γούστο του στους ανθρώπους και πως τόσο καιρό αντιπαθούσες το ταίρι του κι απλά δεν το έλεγες;

«Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές…»
Αρχικά, αυτή την φράση την άκουγες σε σειρές της κρατικής τηλεόρασης στα 80s. Δεν είναι φράση που θα πεις μέσα στο 2015, και σίγουρα δεν είναι φράση που θα βοηθήσει κάποιον να νιώσει καλύτερα, μιας και το μόνο που θα σκεφτεί είναι πως α) μόλις χώρισε από την αγαπημένη του πορτοκαλιά, και β) ίσως τα καινούρια πορτοκάλια να βρίσκονται πολύ χαμηλά στην λίστα με τις προτεραιότητές του.

«Τον/την είδα, μου φάνηκε καλά»
Αν κάποιος σου το πει αυτό, σε δικαιολογούμε αν τον χαστουκίσεις. Ή τουλάχιστον αν σκεφτείς να τον χαστουκίσεις. Κανένας χωρισμένος δεν έχει όρεξη να ακούει πόσο καλά φαίνεται ο/η πρώην του ενώ ο ίδιος πνίγεται στην μιζέρια του.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v