5 παράξενοι τρόποι να ξεπεράσεις έναν χωρισμό

Ακόμα πέντε τρόποι να τον ξεπεράσεις, ίσως λίγο πιο ανορθόδοξοι απ’ ό,τι έχεις διαβάσει ως τώρα…
5 παράξενοι τρόποι να ξεπεράσεις έναν χωρισμό
Όταν μιλάμε για τρόπους που θα κάνουν τον πόνο του χωρισμού να απαλύνει, ποτέ δεν θα αρκεστούμε στις ιδέες που ήδη έχουμε. Στις δύσκολες στιγμές της μοναξιάς, είμαστε πρόθυμοι να δοκιμάσουμε τα πάντα, μήπως και νιώσουμε καλύτερα. Οι παρακάτω ιδέες, όμως, βασισμένες σε αληθινές μαρτυρίες χωρισμένων, μας έκαναν να απορήσουμε λιγάκι. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα τις έχουμε υπ’ όψιν.

1. Πάρε νέα σεντόνια
Μία χωρισμένη δήλωσε πως δεν αντέχει την σκέψη πως στα σεντόνια της κοιμόταν κάποτε ο πρώην της. Η λύση της; Έξω τα παλιά, ώρα για καινούρια! Αν το καλοσκεφτούμε, δεν είναι εντελώς παράλογο. Βέβαια, τα σεντόνια μπορεί να είναι ακριβά, άρα στην χειρότερη περίπτωση, βάζουμε μερικά πλυντήρια απανωτά. Μακάρι να μπορούσαν να ξεπλύνουν και τις αναμνήσεις.

2. Βάλε σκούπα
Σκούπα, σφουγγαρίστρα, και ό,τι άλλο χρειαστεί το σπίτι σου. Μια άλλη γυναίκα που υπέφερε από χωρισμό, είπε πως είναι η κατάλληλη στιγμή να περιποιηθεί ολόκληρο το σπίτι της. Οπότε, καθάρισε το πάτωμα μέχρι να τον ξεχάσεις, ή μέχρι το πάτωμα να γίνει καθρέφτης – όποιο από τα δύο συμβεί πρώτο. Πάντως, αυτή η μέθοδος (όσο κουραστική κι αν ακούγεται) έχει πολύ λογική βάση. Όταν απασχολείς το κεφάλι σου με κάτι συγκεκριμένο, μπορείς να ξεχαστείς, ενώ ο εγκέφαλός σου θα επεξεργάζεται τα δεδομένα στα παρασκήνια, χωρίς να σε ενοχλεί. Άσε που μετά θα έχεις ένα πεντακάθαρο σπίτι, και θα νιώσεις τέλεια.

3. Διάβασε εφημερίδα
Σίγουρα, οι περισσότεροι πλέον μαθαίνουν τα νέα από το Facebook, αλλά το Facebook δεν είναι σύμμαχος του φρεσκοχωρισμένου. Φωτογραφίες, ενημερώσεις, οι (πιο χαρούμενες) ζωές των άλλων και η ακατανίκητη επιθυμία να ψαχουλέψεις το προφίλ του μπορούν να σε ρίξουν στα πατώματα – και όχι με τον τρόπο που εννοεί η παραπάνω συμβουλή. Γι’ αυτό, βγες offline και διάβασε τις εξελίξεις από μια εφημερίδα. Η εφημερίδα δεν πρόκειται να σου ρίξει αλάτι στις πληγές, δείχνοντάς σου selfie του πρώην σου, μιλάει για οικονομικά και πολιτικά. Και κανείς δεν βγήκε χαμένος με λίγο καλύτερη ενημέρωση για το τι συμβαίνει στον κόσμο.

4. Εξαφανίσου
Ένα μικρό ταξιδάκι μπορεί να σε ηρεμήσει σε χρόνο μηδέν. Και δεν μιλάμε για μεγάλες, ακριβές αποδράσεις κάθε φορά που χωρίζεις. Το ζήτημα είναι να αλλάξεις παραστάσεις, ακόμα κι αυτό σημαίνει πως θα επισκεφθείς ένα μέρος της πόλης που δεν είχες ξαναδεί. Αρκεί να μην τσεκάρεις το κινητό σου, να μην ζητήσεις οδηγίες, και να αφήσεις την περιέργειά σου να σε ταξιδέψει. Αυτός ο τρόπος ακούγεται πραγματικά πολύ διασκεδαστικός για να νιώσεις καλύτερα.

5. Δες θρίλερ
Ποια είναι η πιο κλασική και δοκιμασμένη θεραπεία για τον χωρισμό; Μια νύχτα με ταινίες, φαγητό και κρασί, φυσικά. Δοκιμάστε, όμως, αυτό: θρίλερ. Όπως είναι λογικό, οι ρομαντικές κωμωδίες βγαίνουν απ’ το πρόγραμμα, όταν είμαστε σε τόσο ευάλωτη κατάσταση. Γι’ αυτό, αποφεύγοντας κάθε ζαχαρωμένη εικόνα ζευγαριών στην οθόνη, πάμε στο άλλο άκρο. Αίματα, βία και κυνηγητά. Και όχι, δεν είναι για να σκεφτείς νέους, δημιουργικούς τρόπους για να τον σκοτώσεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v