5 φορές που επιτρέπεται να μιλήσεις στον πρώην σου

Το σκέφτεσαι. Το ξανασκέφτεσαι. Θέλεις να του στείλεις. Μην το κάνεις, εκτός κι αν συμβαίνει ένα από τα παρακάτω.
5 φορές που επιτρέπεται να μιλήσεις στον πρώην σου
Το να μιλάς ξανά με τον πρώην σου μπορεί να είναι περίεργο. Όπως, όμως, όλα τα πράγματα στην ζωή, υπάρχουν κανόνες και για αυτές τις άβολες καταστάσεις. Συνεπώς, διάβασε παρακάτω και γλύτωσε τον εαυτό σου από ντροπιαστικές στιγμές. Οι φορές που επιτρέπεται να επικοινωνήσεις με τον πρώην σου είναι όταν…

1. …έχεις ανάγκη να ζητήσεις συγγνώμη
Αν του φέρθηκες απαίσια και ήσουν ο λόγος που χωρίσατε, δεν είναι ποτέ αργά για να ζητήσεις συγγνώμη. Αλλά το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ένα σύντομο μήνυμα στο Facebook, παρά να εμφανιστείς στο σπίτι του ή να ζητήσεις να βρεθείτε. Σύντομα και ευγενικά, πες αυτό που πρέπει να πεις και απομακρύνσου.

2. …έχεις σημαντικά νέα
Παντρεύεσαι; Παίρνεις διαζύγιο; Γεννάς; Χωρίζουν οι γονείς σου; Πέθανε κάποιος; Αυτά είναι πράγματα που δικαιολογείσαι να θέλεις να πεις στο άτομο που ήταν τόσο μεγάλο κομμάτι της ζωής σου, άσχετα που δεν είναι πια. Άσε που καλύτερα θα ήταν να τα μάθει από εσένα, παρά από κάποιον τυχαίο.

3. …είσαι σίγουρη ότι θα αντέξεις την απόρριψη
Μπορεί να του στείλεις μήνυμα να βγείτε για έναν καφέ, και να σου απαντήσει πως θα προτιμούσε να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο μέχρι να ακούσει μηνύματα από τον Θεό. Κι αυτό θα σε πληγώσει. Αν δεν είσαι σίγουρη πως μπορείς να διαχειριστείς μια άσχημη απόρριψη ή να σου τρίψει στα μούτρα πόσο ευτυχισμένος είναι, μην μπεις στον κόπο να του μιλήσεις.

4. …υπάρχουν λογαριασμοί που δεν έχουν κλείσει
Χωρίσατε και σου χρωστάει (ή του χρωστάς) λεφτά; Κανόνισέ το, αυτά τα πράγματα είναι σοβαρά. Επιπλέον, η ξεκαθάριση τέτοιων υποχρεώσεων είναι πολλές φορές το ανάλογο με το να πετάς τα σκουπίδια αφού καθαρίσεις το σπίτι: η τελική αυλαία για την σχέση σας.

5. …δεν τον ξεπέρασες ποτέ
Δεν θα βοηθήσεις τον εαυτό σου αν του στείλεις ένα μήνυμα πως αν δεν γυρίσει, θα φαρμακωθείς. Υπάρχουν, όμως, τρόποι να έρθετε ξανά κοντά – εφόσον σιγουρευτείς, προφανώς, πως είναι κι αυτός το ίδιο single με ‘σένα – και να δοκιμάσετε άλλη μια φορά. Ένα ευγενικό μήνυμα ότι τον σκέφτεσαι ακόμα μπορεί να έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα…

Και, μιας που τα πήραμε όλα μαζί, ας δούμε και πέντε φορές που δεν δικαιολογείσαι με τίποτα να μιλήσεις στον πρώην σου, και απλά ψάχνεις να πληγωθείς.

1. Όταν κάποιος γνωστός σου παντρεύεται
Νιώθεις ευάλωτη. Νιώθεις πως θα πεθάνεις μόνη. Αυτός δεν είναι λόγος να αναζητήσεις τον πρώην σου. Όλα σου τα συναισθήματα αυτή την στιγμή έχουν να κάνουν με ζήλεια και ανταγωνισμό, και αυτός δεν είναι ο κατάλληλος λόγος να προσπαθήσεις να τα ξαναβρείς με κάποιον.

2. Όταν μάθεις ότι προχώρησε
Σίγουρα, είναι άσχημο να βρίσκεσαι στην θέση του χωρισμένου και να μάθεις ότι πλέον είναι χαρούμενος με την νέα του αγάπη, αλλά αυτό δεν εξηγεί γιατί πρέπει να του στείλεις ένα οργισμένο μήνυμα που θα του ζητάς τα ρέστα. Χωρίσατε. Για καλό ή για κακό, πλέον κάνει ό,τι θέλει.

3. Όταν σου έχουν πέσει πολλές αλλαγές μαζεμένες
Νιώθεις στρεσαρισμένη, και νιώθεις ότι χρειάζεσαι κάτι οικείο. Όχι. Θυμήσου τους λόγους για τους οποίους χωρίσατε, και φύγε τρέχοντας από αυτόν τον κύκλο της αυτοκαταστροφής. Το στρες μπορεί να σημαίνει πως τα πράγματα στην ζωή σου πηγαίνουν μπροστά (ακόμα και με ταχύτητα που μπορεί να μην σε βολεύει). Δεν είναι η ώρα να κοιτάξεις πίσω.

4. Όταν ξεκινάς να βλέπεις κάποιον άλλο
Είτε επειδή θέλεις να κάνεις επίδειξη της καινούριας σου ευτυχίας, είτε γιατί χρειάζεσαι μια τελευταία περιπέτεια με κάτι ασφαλές, δεν υπάρχει χειρότερο ξεκίνημα για μια νέα σχέση απ’ το να επιστρέφεις στον πρώην σου. Σε καταλαβαίνουμε, το καινούριο και το διαφορετικό μπορούν να είναι τρομακτικά, αυτό όμως είναι που τα κάνει να έχουν τόση αξία!

5. Όταν όλα είναι χάλια
Σε απέρριψε κάποιος. Μάλωσες με τους φίλους σου. Τα πράγματα στην δουλειά δεν φαίνονται και τόσο καλά. Ανακάλυψες μια κατσαρίδα, η οποία έτρεξε να κρυφτεί πίσω απ’ το ψυγείο και τώρα μπορεί να γεννάει αυγά. Ξέρεις τι θα σε έκανε να νιώσεις καλύτερα; Σίγουρα όχι το σεξ με τον πρώην σου. Πάρε τηλέφωνο κάποιον που ξέρεις ότι θα σε στηρίξει και βγες έξω να αδειάσεις το κεφάλι σου. Η αγάπη δεν πρόκειται να σε κάνει να βρεις την χαρά σου. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνεις μόνη σου, κι έπειτα θα βρεις την αγάπη.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v