Τα καλύτερα site για να σκοτώσετε αυγουστιάτικο χρόνο

Εθιστικά παιχνίδια, διασκεδαστικά κουίζ και υπέροχα άχρηστα site εγγυώνται ότι ο Αύγουστος μπροστά στην οθόνη δεν θα είναι ποτέ ξανά βαρετός.
Τα καλύτερα site για να σκοτώσετε αυγουστιάτικο χρόνο
της Ηρώς Κουνάδη

Σας βρήκε ο Αύγουστος να βαριέστε στο σπίτι; Μήπως (ακόμα χειρότερα) σας βρήκε να βαριέστε στο γραφείο; Έχετε ρίξει 27 πασιέντζες, κάνατε 43 refresh στο newsfeed του Facebook, διαβάσατε όλο το BuzzFeed, και πάλι η ώρα δεν περνά με τίποτα; Μην στεναχωριέστε και μην απελπίζεστε. Το in2life είναι εδώ, με την ετήσια λίστα που έγινε θεσμός, γεμάτη ολοκαίνουριες διευθύνσεις για να σκοτώσετε τον αυγουστιάτικο χρόνο.

Little Alchemy: Ξεκινάτε με τα τέσσερα βασικά στοιχεία (γη, νερό, φωτιά και αέρα) και τα αναμειγνύετε για να φτιάξετε καινούρια. Η γη με το νερό κάνουν λάσπη, το νερό με τον αέρα βροχή και πάει λέγοντας. Όσο προχωράτε, γίνεται όλο και πιο αστείο: ο άνθρωπος και η ενέργεια κάνουν μάγο, το κοτόπουλο και το νερό κάνουν κοτόσουπα… Είναι άκρως εθιστικό, σας προειδοποιούμε. 

DuoLingo: Και σκοτώνετε τον χρόνο, και μαθαίνετε μια ξένη γλώσσα, και μαζεύετε πόντους και κάνετε τουρνουά με τους φίλους σας. Τι άλλο μπορεί να θέλετε από το αυγουστιάτικο internet; Το Duolingo είναι το μακράν το καλύτερο και πιο διασκεδαστικό site εκμάθησης ξένων γλωσσών που έχουμε δει –και δεν απαιτεί βαρετές εγγραφές, μπορείτε να κάνετε απλά log in με τον λογαριασμό σας στο Facebook (δεν θα ποστάρει τίποτα εκ μέρους σας). Στις γλώσσες που μπορείτε να μάθετε περιλαμβάνονται γαλλικά, ισπανικά, τούρκικα, δανέζικα, εσπεράντο κι ένα σωρό ακόμα. Κι είναι και εντελώς δωρεάν! 

Lizard Point: Πόσο καλά ξέρετε τον παγκόσμιο χάρτη; Τους διασημότερους πίνακες και ζωγράφους όλων των εποχών; Τις σημαίες των χωρών; Τους ηγέτες του 20ου αιώνα; Τα κουίζ του Lizard Point είναι εξαιρετικά καλοσχεδιασμένα, χωρισμένα σε ενότητες και δεν απαιτούν κανενός είδους εγγραφή για να παίξετε. 

Sporcle: Υπεύθυνο για άπειρες σπαταλημένες εργατοώρες στα γραφεία του in2life, το Sporcle έχει μακράν τα καλύτερα κουίζ γεωγραφίας που θα κληθείτε να απαντήσετε ποτέ. Από τον παγκόσμιο χάρτη μέχρι τις χώρες της Ευρώπης που δεν έχουν το γράμμα e στο όνομά τους, και από τις χώρες της Αφρικής που τελειώνουν σε –ia ως τις πρωτεύουσες του κόσμου που πρέπει να βρείτε μέσα από στιχάκια με ομοιοκαταληξίες, χιλιάδες επί χιλιάδων κουίζ υπόσχονται να τεστάρουν και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις σας. Εκτός από την δημοφιλέστατη γεωγραφία, έχει και κατηγορίες όπως κινηματογράφο, Ιστορία, Μουσική και πάει λέγοντας.

In B Flat: Βάλτε τα ακουστικά σας και χαθείτε στους μαγικούς συνδυασμούς του B Flat: Στην οθόνη εμφανίζονται μερικές δεκάδες video ταυτόχρονα, το καθένα από τα οποία προβάλλει κάποιον να παίζει ένα διαφορετικό μουσικό όργανο σε κλίμακα “B flat”. Εσείς πατάτε το play σε όποια από τα video θέλετε και δημιουργείτε έτσι ηχητικά κομμάτια της επιλογής σας. 

Breathing Earth: Όσο εσείς βαριέστε, στον πλανήτη γίνονται σημεία και τέρατα. Αν είστε λάτρεις των αριθμών και των στατιστικών, θα απολαύσετε όσο κι εμείς τον διαδραστικό παγκόσμιο χάρτη του Breathing Earth, που σας ενημερώνει ανά δευτερόλεπτο για τις αλλαγές που συμβαίνουν σε κάθε κράτος του πλανήτη. Πόσοι γεννήθηκαν από την στιγμή που εσείς μπήκατε σε αυτή την ιστοσελίδα; Πόσοι άφησαν τον μάταιο τούτο κόσμο, πόσος είναι ο παγκόσμιος πληθυσμός και πόσο διοξείδιο του άνθρακα εκπέμπεται την στιγμή που μιλάμε; 

The Useless Web: Κάνει… αυτό που λέει το όνομά του. Κάθε φορά που πατάτε το κουμπί, σας πηγαίνει σε ένα ακόμα άχρηστο –εντελώς άχρηστο– site. Και σας κάνει να γελάτε, με το πόσο ελεύθερο χρόνο πρέπει να είχε ένας προγραμματιστής στα χέρια του, για να φτιάξει ας πούμε ένα site με γάτες που πέφτουν από πάνω προς τα κάτω στην οθόνη, ή ένα άλλο το οποίο μετατρέπει τον κέρσορά σας σε πάπια, γιατί, όπως λέει το url του, “ducks are awesome”. Όταν βαρεθείτε, απλώς ξαναπατάτε το κουμπί, και πηγαίνετε σε ένα άλλο άχρηστο site. Και πάει το οχτάωρο. 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v