Ποιες στάσεις βολεύουν αν έχετε πρόβλημα με τη μέση σας

To 80% του πληθυσμού κάποια στιγμή θα βιώσει πόνο στη μέση. Αν δεν ανήκεις στο υπόλοιπο 20, δες ποιες στάσεις μπορείς να κάνεις.

Κάτι η καθιστική ζωή, κάτι τα παραπάνω κιλάκια οι πόνοι στη μέση ενοχλούν μεγάλο ποσοστό πληθυσμού. Έτσι, το πανεπιστήμιο Waterloo, εξέτασε την κίνηση της σπονδυλικής στήλης δέκα ζευγαριών κατά τη διάρκεια της ερωτικής τους συνεύρεσης. Με τη βοήθεια ηλεκτρομαγνητκών κυμάτων και υπερύθρων, οι ερευνητές κατόρθωσαν να βρουν πότε και πού πονάει η σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια του σεξ, σε συνάρτηση με τη στάση. Αυτές είναι έρευνες.

Οπότε, η ερευνητική αυτή ριζοσπαστική ομάδα, έφτιαξε μία λίστα με τις στάσεις που λειτουργούν και μία με αυτές που δεν λειτουργούν. Επειδή οι λέξεις λίμπιντο και λουμπάγκο είναι μερικά γράμματα δρόμος, βρήκαμε την λίστα και σας την παρουσιάζουμε.



Ιεραποστολικό με ένα μαξιλάρι από κάτω
Πώς: Όπως γίνεται το κλασικό ιεραποστολικό με ένα μαξιλαράκι κάτω από τη μεσούλα της γυναίκας

Γιατί: Όταν κάνεις σεξ ξαπλωμένη, η μέση σου δεν εφάπτεται πάνω στο κρεβάτι ή όπου κάνεις σεξ. Λόγω του σχήματος του ανθρώπινου σώματος, υπάρχει αυτή η μικρή λόρδση (κούρμπα) μεταξύ μέσης και επιφάνειας. Γι’ αυτόν τον λόγο, ένα μαξιλάρι θα φτιάξει μια πιο ουδέτερη θέση, μειώνοντας την πίεση στη μέση.



Στα τέσσερα
Πώς: Με το γνωστό τρόπο που γίνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Γιατί: Πρέπει να πρόκειται για τη στάση πανάκεια, είναι εύχρηστη στις περισσότερες περιπτώσεις. Εδώ αρκεί να κρατάτε την πλάτη σας ευθεία και όχι τόσο λυγισμένη όσο η σκιτσογραφημένη δεσποινίδα. Είναι πιο ορθοπεδική στάση καθώς το σώμα παίρνει τη θέση που θα έπαιρνε σε ένα ορθοπεδικό στρώμα.



Κουταλωτό
Πώς: Και οι δύο στο πλάι με τον άντρα να εισέρχεται στη γυναίκα από πίσω.

Γιατί: Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτή η θέση είναι καλή για γυναίκες που έχουν πόνο στην πλάτη και στη μέση, είτε επειδή κάθονται πάρα πολύ ή όταν κάνουν stretching προσπαθώντας να φτάσουν στα δάχτυλα των ποδιών τους. Παρόμοια με την προηγούμενη στάση, οι γυναίκες υποστηρίζουν το σώμα τους με τα χέρια ή τους αγκώνες, μετατοπίζοντας την πίεση από τη σπονδυλική στήλη και τον νευρικό ιστό. Στο παρελθόν, το κουταλωτό προτείνοταν ως ιδανική θέση για όλους τους πόνους στην πλάτη, αλλά νέα έρευνα έχει διαπιστώσει ότι είναι καλό μόνο για συγκεκριμένα προβλήματα μέσης



Στοματικό στο καθιστό
Πώς: O δέκτης του στοματικού κάθεται στην καρέκλα και ο πομπός στο πάτωμα κάνοντας τη δουλειά.

Γιατί: Είναι ένας τρόπος να ικανοποιηθείτε κι αυτός. Αν κάθεστε σε μία καρέκλα, μπορείτε να προσαρμόσετε τη θέση της σπονδυλικής σας στήλης, ανάλογα με το που σας ενοχλεί. Αν πάλι οι πόνοι σας οφείλονται στην καθιστική ζωή, προτιμήστε μία από τις άλλες στάσεις.



Αυνανιστείτε
Πώς: Καθίστε ο ένας απέναντι στον άλλο, κοιταχτείτε στα μάτια και κάντε αυτό που μάθατε να κάνετε από έφηβοι.

Γιατί: Η ζωή είναι μικρή για να αυνανίζεστε ο ένας κρυφά από τον άλλο. Γιατί να μην πάρετε ο ένας μάτι τον άλλο; Τι παραπάνω έχουν αυτοί που τα κάνουν στις ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου; Δοκιμάστε το.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v