Οι «απαγορευμένες» στάσεις στο σεξ

Το σεξ είναι ωραίο πράγμα, αλλά το τελευταίο που θες είναι να τραυματιστείς. Δες ποιες στάσεις χρειάζονται προσοχή.
Οι «απαγορευμένες» στάσεις στο σεξ

Το σεξ είναι απόλαυση και η ποικιλία στις στάσεις προσφέρει έξτρα ίντριγκα για το ζευγάρι. Κάποιες στάσεις όμως απαιτούν προσοχή, καθώς τα ατυχήματα καραδοκούν και το τελευταίο που θέλει κάποιος είναι να τρέχει στο νοσοκομείο λόγω κατάγματος στο πέος, λόγου χάρη.

Ποιες είναι αυτές;

Πισωκολλητό



Εάν η διείσδυση γίνει με δύναμη σε λάθος γωνία, μπορεί να υπάρξει κολπική ρήξη. Αντίστοιχα για τους άντρες, η εν λόγω στάση ευθύνεται για το 41% όλων των καταγμάτων του πέους. Επίσης αρκετά συχνά, αν η τοποθέτηση είναι λάθος, το πέος μπορεί να εισέλθει στον πρωκτό, ο οποίος δεν έχει λιπανθεί καταλλήλως, κάτι που αυξάνει τη πιθανότητα ρήξης του και αιμορραγίας.

Ανάποδη καουμπόισσα

 

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Advances in Urology, οι στάσεις με την γυναίκα από πάνω είναι δυνητικά επικίνδυνες, αφού μπορεί να προκαλέσουν κάταγμα στο πέος. Η ανάποδη καουμπόισσα, συγκεκριμένα, πυροδότησε την πλειονότητα των τραυματισμών στο εν λόγω σημείο.

69

 

Η συγκεκριμένη στάση που ευνοεί το στοματικό και από τις δύο πλευρές, μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα στα μάτια. Μάλιστα, μια μελέτη που έγινε το 2007, που δημοσιεύτηκε στο International Journal of STD and AIDS, έδειξε ότι το 9% των ατόμων που μελετήθηκαν είχαν μολυνθεί από χλαμυδιακή επιπεφυκίτιδα μετά την εκσπερμάτιση του συντρόφου τους στο μάτι τους.

Σε γενικές γραμμές πάντως, οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το στοματικό σεξ είναι αρκετοί, αν ένας από τους δύο συντρόφους είναι μολυσμένος: στοματικά έλκη, λοιμώξεις των ούλων ή πληγές των γεννητικών οργάνων.

Πρόθυμος σεφ



Ο… σεφ, αποτελεί μια αρκετά δημοφιλή στάση με τη γυναίκα να κάθεται σε ένα τραπέζι (ή μπουφέ) και τον άνδρα να διεισδύει έχοντας τα πόδια της τυλιγμένα γύρω του. Και εδώ, υπήρξαν περιπτώσεις που το πέος του άντρα έχασε εντελώς τον στόχο και… βρήκε πάγκο, σύμφωνα με τον Justin Lehmiller του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.

Καβάλα στη μπάλα



Ναι αυτό που φαντάζεστε. Ο άνδρας κάθεται πάνω σε μια μπάλα γυμναστικής και η γυναίκα «καβαλάει» έχοντας την πλάτη της σε αυτόν. Η μπάλα προσθέτει μεν ένα ενδιαφέρον τραμπάλισμα, όμως η αστάθεια της σε συνδυασμό με την αδράνεια μπορεί να κάνει το πέος να φύγει από τον «στόχο» και να έχουμε για ακόμα μια φορά κίνδυνο κατάγματος.

Στα όρθια



Εντυπωσιακή στάση, αρκετά δημοφιλής σε ταινίες πάσης φύσεως, όμως και αρκετά επικίνδυνη για τραυματισμό. Ο λόγος απλός, αν η μέση του άντρα δεν είναι αρκετά γυμνασμένη, το λουμπάγκο είναι προ των πυλών, ανεξαρτήτως του βάρους της συντρόφου.

Μηχανή Βουτύρου



Σε αυτήν την προχωρημένη στάση, η γυναίκα ξαπλώνει ανάσκελα με τα πόδια της σηκωμένα πάνω και πίσω από το κεφάλι της. Ο άντρας οκλαδόν διεισδύει από ψηλά σε μια κίνηση που θυμίζει το πώς φτιάχνανε παλιά το βούτυρο. Η έντονη ώθηση από αυτή τη θέση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στον αυχένα, ενώ οι απαιτήσεις σε ευλυγισία είναι αυξημένες για τη γυναίκα, ιδιαίτερα στην περιοχή της μέσης, κάτι που επίσης μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις.

Καρεκλάτο



Αγαπημένη και ξεκούραστη, για τον άντρα, στάση, η οποία όμως μπορεί να αποβεί αρκετά επικίνδυνη αν η γυναίκα δεν στηριχτεί σωστά. Η πτώση από αυτή τη στάση είναι κάτι σύνηθες  - και επικίνδυνο – μιας και το πίσω μέρος του κεφαλιού είναι εκτεθειμένο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v