Δείξε μου το χέρι σου… Ισχύει ο μύθος;

Τόσο καιρό ακούμε τον μύθο ότι το “μέγεθος” του άντρα κρύβεται στα… δάχτυλα. Πόσο ισχύει όμως αυτός ο μύθος;
Δείξε μου το χέρι σου… Ισχύει ο μύθος;
Έχουμε ακούσει διάφορες εκδοχές του ίδιου μύθου, όσον αφορά το μέγεθος του πέους. Κάποιοι λένε πως πρέπει να κοιτάξεις το νούμερο του παπουτσιού. Άλλοι το μέγεθος της μύτης, ενώ άλλοι ορκίζονται πως μπορεί να το προδώσει και ο σωματότυπος. Και υπάρχουν κάποιοι που ορκίζονται ότι μπορείς να το καταλάβεις από τα… δάχτυλα.

Ερευνητές από την Κορέα μελέτησαν 144 άνδρες, και συγκεκριμένα κατά πόσο σχετίζεται η διαφορά στο μήκος μεταξύ του δείκτη και του μέσου με το μήκος του πέους. Οι ερευνητές μέτρησαν το μήκος των μορίων των συμμετεχόντων, όχι σε στύση, αλλά τραβηγμένα, καθώς πιστεύεται πως το μήκος του τραβηγμένου, μη ερεθισμένου πέους ταυτίζεται με το μήκος όταν το πέος βρίσκεται σε στύση. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όσο μεγαλύτερη η διαφορά μεταξύ δείκτη και μέσου, τόσο μεγαλύτερο ήταν το πέος.

Για αυτό ίσως ευθύνονται οι ορμόνες στις οποίες είμαστε εκτεθειμένοι προτού καν γεννηθούμε. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η διαφορά στο μήκος των δύο αυτών δαχτύλων οφείλεται σε υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Την ίδια στιγμή, οι γυναίκες, που εκτίθενται σε περισσότερα οιστρογόνα στην μήτρα, έχουν δάχτυλα που μπορεί να είναι και σχεδόν ίδια σε μήκος.

Και, σίγουρα, αυτή η μελέτη έγινε στην Κορέα, με Κορεάτες ως συμμετέχοντες, αλλά κάτι μας λέει πως η… διακριτική παρατήρηση των δαχτύλων θα αρχίσει να γίνεται σταθερό κομμάτι της πρώτης γνωριμίας. Ποια είναι η δική σας γνώμη για το ζήτημα;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v