4 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι να είσαι πιο σέξι

Υπάρχουν άραγε τρόποι που μας κάνουν επιβεβαιωμένα να είμαστε… σέξι; Υπάρχουν, και η επιστήμη τους στηρίζει!
4 επιστημονικά αποδεδειγμένοι τρόποι να είσαι πιο σέξι
Προσπαθήστε να σκεφτείτε τους πιο γοητευτικούς και σέξι ανθρώπους που γνωρίζετε. Τα άτομα που υπάρχουν στην ζωή σας και ξέρετε πως έχουν πολλές κατακτήσεις, που τους είναι παιχνιδάκι να κάνουν κάποιον ή κάποια να ξετρελαθεί μαζί τους. Είμαστε σίγουροι πως έχουν αρκετά κοινά, όσο διαφορετικοί άνθρωποι κι αν είναι φαινομενικά—και ίσως το μεγαλύτερο κοινό τους είναι πως έπειτα από κάθε τους συνάντηση με άλλους ανθρώπους, τους αφήνουν μια πολύ ευχάριστη αίσθηση. Και πλέον, αυτά τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν να γινόμαστε γοητευτικοί στηρίζονται και από την επιστήμη. Ποια είναι αυτά;

Η κατάλληλη… φωνή
Όταν ακούμε μία φωνή που μας “τρυπάει” τα αυτιά, φαίνεται πως την συνδέουμε με άτομα που δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε, και επίσης μας δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν συνομιλούμε με κάποιον που έχει κάτι σημαντικό να πει. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει πως αν έχετε ήδη ψιλή φωνή πρέπει να καταστρέψετε τις φωνητικές σας χορδές προσπαθώντας να την αλλάξετε. Αλλά είναι σημαντικό να μιλάτε καθαρά.

Η γρήγορη σκέψη
Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychological Science αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που σκέφτονται γρήγορα είναι πιο χαρισματικοί. Συγκεκριμένα, όσοι μπορούσαν να απαντήσουν γρηγορότερα σε ερωτήσεις γενικών γνώσεων θεωρούνταν πιο γοητευτικοί από τους φίλους τους, άσχετα από τον δείκτη νοημοσύνης τους και από άλλα στοιχεία της προσωπικότητάς τους. Επιπλέον, η γρήγορη σκέψη βοηθάει να καλύψετε εκείνα τα καταραμένα κενά που προκύπτουν πού και πού στις συζητήσεις, όπως και να μπορείτε πιο εύκολα να κάνετε ένα αστείο για να σπάσετε τον πάγο.

Σταμάτα να καυχιέσαι
Εντάξει, το να καυχιέται κάποιος είναι απαίσιο, και όλοι το ξέρουμε. Μερικοί άνθρωποι, λοιπόν, έχουν βρει έναν τρόπο να το κάνουν πιο… κρυφά. Για παράδειγμα: “Είναι τόσο ενοχλητικό όταν βγαίνεις έξω με το αγόρι σου και σου την πέφτουν όλοι!” Το καταλάβατε; Μας δίνει δύο πληροφορίες για την ζωή της (έχει αγόρι, όλοι της την πέφτουν—όποιος θέλει το πιστεύει αυτό), για τις οποίες θέλει κατά βάθος να ζηλέψουμε, αλλά τις παρουσιάζει σαν κάτι… ενοχλητικό. Που κάποιος θα έλεγε πως είναι ακόμα χειρότερο απ’ το να καυχιόταν χωρίς ντροπή. Σταματήστε να το κάνετε, και να είστε ειλικρινείς, αλλά και μετριόφρονες.

Μάθε να εμπνέεις εμπιστοσύνη
Οι άνθρωποι έλκονται από ανθρώπους που νιώθουν ότι μπορούν να εμπιστευτούν. Μία μελέτη ζήτησε από τους συμμετέχοντες να βάλουν σε μια σειρά τα χαρακτηριστικά που πίστευαν ότι είναι πιο σημαντικά για να είναι κάποιος γοητευτικός, και το να είναι έμπιστος κατέκτησε την κορυφή. Φαίνεται, λοιπόν, πως το μυστικό της γοητείας είναι πολύ πιο απλό απ’ ό,τι νομίζαμε: ειλικρίνεια, χιούμορ και μετριοφροσύνη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v